reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

ana u mnie jest efekt koszmarny,ale może będzie lepiej.Naczynia i sztućce plastikowe Oliwka już ma na razie nimi rzuca pokazuje jej jak się powinno jeść i na początku było ok,ale teraz wydaje mi się,że jest sto lat za murzynami bo wszystko nie..
W Klifie byliśmy po 17 wyniosłam pół H&M i wróciliśmy do domu :-)

Oliwka dzisiaj miała tylko jedną drzemkę.Byliśmy z nią na naszym mini placu zabaw i jak się huśtała na huśtawce to tak się głośno śmiała,że byliśmy pod wrażeniem :-) Teraz siedzi koło Grześka i chyba komentuje gre,bo mój mąż włączył żeby jej koniki pokazać :-) Krzyczy niiiiiiii :-)
Dobra zmykam,bo zaraz kąpiemy małą :-)

reklama
cześć dziewczyny

Ana my też dziś po Pucku biegaliśmy.. odbierałam moje dokumenty m.in., ale kicha bo dowodu osobistego jeszcze nie ma.... No ale przynajmniej książeczkę zdrowia mam na nowe nazwisko, a to ważne bo dużo kuponów przy ciąży schodzi ;-) (chodzę do gina na NFZ)

No i w Wejherowie znaleźliśmy fajną hurtownię artykułów dziecięcych :) Ceny mają niższe niż są na allegro :-D
Po tym załatwianiu pół dnia przespałam... zdecydowanie szybko się męczę :)

Cris - w czwartek też do fryzjera idę :-Dpowiedziałam mojej fryzjerce że usiądę na fotelu i zamknę oczy, a ona niech szaleje:-Dbyle za krótko włosów mi nie ścieła;-)

Marciaag ;-)

Hej hej,
Jestem żyję. Domki jakoś utknęły bo nikt ze znajomych nie ma czasu ich załatwiać, więc nie pomogę na razie, pewnie w sierpniu albo wrześniu się okaże ;-)
Ja ogólnie ciągle jakoś nie mam czasu usiąść do kompa - tj. siedzę i poprawiam doktorat dla odmiany, może w sierpniu w końcu go złożę :-D
W weekend byłam trochę na FECIE - super miejsce na tych bastionach, klimat mocno wakacyjno-festiwalowy, podobało mi się :-)
W sobotę wybieramy się w dzień do Malborka na rycerzy, może któraś też się wybiera?

Ana my w Kamieniu tez nie jezdzimy na to pierwsze jeziorko, bo tam tłumy, tylko na to podajze trzecie od głownej drogi, tam nie ma duzo ludzi :-)
Co do tych domków w Skarszewach cena przystepna, ale nie zadne luksusy :-) Mi sie tam ten nasz domek podobał - ciepła woda, czajnik, kuchenka, lodówka była, łazienka ok, wiec to najwazniejsze, pokoje tez nawet nawet, szafki, naczynia, sztucce i wszystko w sumie co potrzebne i nam to wystarczało :-) Teraz z małym tez bym chciała jechac, ale tamta babka ten domek sprzedała i teraz nie mam namiarów na ten konkretny, a i tak nie moge nic rezerwowac bo niewiadomo czy Patryk w ogole wolne dostanie :-( Tam jest duzo ładnych domków, ale niezbyt zadbane też są... Wiec lepiej sie dokladnie wypytac, a najlepiej jechac zobaczyc. Ja jezdziłam tez pod domek do Sulęczyna i raz byłam w Stęzycy. Ten w Suleczynie to domek znajomych, ale tam super warunki :-) Kominek, telewizor, prywatne jeziorko na rybki, do pływania małe jezioro tez bardzo blisko, boisko obok, ogolnie fajnie :-) Nie wiem ile teraz biorą, wiem ze brali podajze 120zł za dobę + prąd (grosze wychodzą).

A ja dzisiaj byłam u mamy. Przetestowałam nasza nową spacerówke - Espiro Jet i ogolnie jestem zadowolona :-) Oczywiscie nie ma tego komfortu w prowadzeniu i nie mam co porownywac koł w tej parasolce, z wielkimi piankowymi w naszym "kombajnie" Nestorze, ale ogolnie jest ok :-) Prowadzi się w miare dobrze, mały tez zadowolony :-) A do tego nie miałam zbytniego problemu zeby wniesc małego w niej po schodach (W nestorze bym za cholere nie dała rady), a po złozeniu spokojnie zmiesciła się w mojej mamy malutkim bagazniku :-)

A tu coś fajnego :-)
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=XQcVllWpwGs"]YouTube - Evian Roller Babies international version[/ame]
watch

Ostatnia edycja:
he he Ivi może sie mineliśmy na korytarzu albo Czarek okupował twój samochód:-D, bo chodzilismy po parkingu i zgadywalismy marki, my bylismy koło11:-p.(ciekwe):sorry:czarne autko?
Ivi odważna jesteś z tym fryzjerem:-D, ale koniecznie pochwal sie :sorry:
Marta wyniosłaś pół H&M:szok:.
Martynka a moze masz namiary na ten domek w sulęczynie z tym kominkiem?bo lubimy te rejony:laugh2:.
Kasiu właśnie powiedziałam mężowi o Malborku , he he podrapał sie po glowie i zero odzewu:baffled:ale jeszcze go pomecze lubie takie akcje:tak:.zreszta na ten weekend wszystko pozajmowane i zarezerwowane bo sie za późno obudzilismy więc nie mamy co robic:no:.
dzisiaj w koncu będą montowac trampoline , facet za wyprostowanie paru rur zaśpiewał stówke w tym warsztacie...ale naciągacze:eek::crazy:, Jadwiga wczoraj wróciła z obozu i juz nie moze sie doczekac, no to znowu sie zaczyna:baffled:.
dobra zmykam, miłego dnia:tak::-)

cześć
Jak zombi dzisiaj wyglądam.Poszłam spać po 20 ale nic to nie dało Oliwia budziła się w 4 razy jadła przysypiała wyciągałam cyca a ta znowu się budziła dopiero jak cycka poczuła to spała dalej Maskara jakaś.Jestem tak strasznie zmęczona :frown: Grzesiek zajmuje się małą,ale dla mnie najgorsze jest to,że ona tylko razy w nocy je.
Teraz śpi a ja muszę trochę dom ogarnąć,bo dzisiaj mamy gości ;-)

ana my też chcemy gdzieś wyjechać chociaż na weekend,bo inaczej to chyba zwariuje Od karmienia i tak nie odpocznę,ale chociaż na dwa dni zajęlibyśmy się czymś innym niż Oliwką,pracą i domem.Jak coś znajdziesz daj znać może "podkradnę" pomysł :-) Wieczorkiem posiedzę i może mi uda się coś znaleźć.

Martynka Ty zawsze tak późno chodzisz spać??Co do wózka to my z naszego zadowoleni też jesteśmy do bagażnika nam wchodzi i Grześkowi zdarza się pojechać z wózkiem do pracy :-)

kasia my chcieliśmy,ale mój mąż ma jutro urodziny dodatkowo mamy grilla i chyba nie dojedziemy

Jak się uda to zaliczymy Jarmark dominikański :-)

Idę doprowadzić się do porządku...

Miłego dnia

Maarciag - wiem że to brzmi okrutnie, ale... przestań ją karmić w nocy :tak: Już jest na tyle duża że powinna przespać, na pewno do jakiejś 5 nad ranem, a podejrzewam że spokojnie 12 godzin bez jedzenia. My mieliśmy to samo w sumie z dwójką potworów w tym wieku. Piotrek do 10 miesiąca jadł w nocy po kilka razy, męka niesamowita, i mi go było żal, że może głodny itd itp. Niestety nie minęło mu samo. Po prostu pewnego dnia stwierdziłam że go oleję i przestaję karmić w nocy - po trzech dniach spał po 12 godzin ciągiem bez pobudek. Z Maćkiem zrobiliśmy taką akcję jak się zaczął budzić częściej niż raz i przynajmniej się nie męczyliśmy parę miesięcy całkiem bez sensu :sorry: Podejrzewam że Oliwcia raczej ma problem z zasypianiem niż z głodem w nocy :tak: I to nie jest kwestia mało kalorycznego cycka bo u mnie oba gnomy były karmione cyckiem na noc i wytrzymywały 12 godzin bez pobudek, a ważyły swoje 10 kg :-p

kasia chyba zastosuje drastyczną metodę,bo ja już wysiadam.Moja kuzynka podawała córce w nocy wodę do picia i ta się też szybko oduczyła jeść w nocy,bo nie miała po co wstawać.
Oliwia zagłodzona na pewno nie jest,bo mały klopsik z niej :-) Niedługo skończy 7 miesięcy i dobrze by było żeby już przesypiała całą noc.

Muszę też popracować nad jej usypianiem.Na razie śpi u nas w pokoju w swoim łóżeczku chociaż tam nie zasypia i się nie budzi,bo ja już wstając do niej po raz 4 nie mam siły jej przenieść do łóżeczka.Może powinnam jej też zmienić wieczorne rytuały.Zawsze ją karmiłam po kąpieli,a może karmić ją przed kąpielą?Chodzi mi o to,że usypia przy cycku...Coś chyba po drodze zrobiłam nie tak i teraz mam

hey dziewczynki;-)

polecam cos dla tych z gdanska i gdyni

www.salsa.com.pl chodzimy z lukaszem by sie troche poruszac przed weseliskiem i fantastycznie jest, codzinnieprzez 3 godz mmay niezly wycisk fizyczny ale od wrzesnia zapisujemy sie na mus na tango i moja ukochana salse:-)

no u mnie przed weselna nerwowka tak czy inaczej przed slubna:crazy:

8 sierpnia o godz 14 w starym zaku w gdansku

zapraszam was wszytkie serdecznie, wiadomo kto bedzie fotografem:-D

reklama
Anja - super sprawa taki taniec! My chodziliśmy w Perfekcie na towarzyski przed ciązami :rolleyes2: - świetnie tam jest, tylko bardzo rzadko są nowe grupy dla "amatorów". W przyszłym roku planujemy też się zapisać jak będę już pracować.
Dzięki za zaproszenie - nas niestety nie będzie, bo wyjeżdżamy w tym czasie, ale będziemy z Wami duchem :tak:

Maarciag - my robimy tak: kolacja około 18:00-18:30, pół godziny przerwy i kąpanie i spanie. Po kąpieli i ubraniu w piżamkę kładziemy do łóżeczka, dajemy przytulankę (kocyk) i wychodzimy. Smoczka nigdy nie używaliśmy, on sobie ssa palec. Maciek zasypia czasem od razu a czasem nawet godzinę, ale generalnie nie płacze tylko gada, więc nie wchodzę.
Drugi (starszy) kolacja ok. 18:30-19:00, potem godzina biegania i kąpiel. Potem czytamy książeczki 15 minut i idzie spać, buziak i papa i wychodzimy, zasypia sam. Ten jest gorszy bo często nam stęka typu "wody łyczek, gorąco, przykryj odkryj itd" Ale tak parę razy do niego zajdziemy i zasypia.

Maciek budzi się ok. 6:30 z głodu, ale jeszcze godzinę, dwie po najedzeniu gdzieś biega, potem znowu idzie spać. Piotrek budzi się podobnie, bo budzi go Maciek, ale sam z siebie do 7:30 by może pospał.:happy:

Do góry