reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
Teraz Baby Design Sprint a wcześniej miałam Roan Marita Polecała mi go andziaa w szkole rodzenia go polecali i w sklepach z wózkami tych rzetelnych a nie takich co twierdzą,że wózki quinny to super wynalazek a na materacach gryka-kokos dzieciom śpi się rewelacyjnie.My byśmy nadal go używali,ale on ma jedną wadę jest ciężki i mi samej ciężko jest nosić 9kg dziecko i wózek.Jak Oliwka była mała a urodziła się w styczniu gondola to było zabawienie,bo jest duża koła pompowane więc po śniegu śmiagałam nawet na plaży nim jeździliśmy i nie było źle,z krawężnikami też nie miałam problemów.Mała nie miała problemów z napięciem mięśniowym,wózek super się bujał.Do godoli miałąm jeszcze ocieplany śpiworek i gruby kocyk akrylowy.Spacerówka też super duża wygodna pasy pięciopunktowe tylko dla mnie ta waga.Mój kręgosłup powoli zaczął wysiadać i musieliśmy wózek zmienić,a dwóch nie mam gdzie trzymać,bo mamy 2 pokojowe mieszkanie...

czekaj bo się zgubiłam ;) to w takim razie który sprzedajecie? ten mega wygodny tylko ciężki? :) napiszesz mi na prv za ile sprzedajecie? bo my myśleliśmy o używanym ..;-)

Ivi ja polecam Nestora Sport, tez wielofunkcyjny :-) Ja mam, Jolka z tego co wiem tez i Izabelinda tez ma Nestora, ale chyba inny model. U tego faceta na przeciwko dworca w Gdyni teraz 599 kosztują + 150zł fotelik samochodowy do niego jesli chcesz :-) Ja na razie wózka nie sprzedaje, chociaz kupilismy teraz Espiro Jet spacerówke, ale tu do lasu bede brała Nestora ze wzgledu na duze koła, ktorym zadne drogi nie straszne :-)

My już od 6,30 na nogach.Grzesiek wstawał do pracy i Oliwka postanowiła tatusia wesprzeć w wstawaniu i też wstała.Za to teraz śpi :-) Mała już sama w płaskiego potrafi usiąść.W większości przypadków musi się czegoś złapać,bo nogi do góry podnosi a z nogami w górze już nie siądzie.

Idę się ubierać i dokończę sprzątanie w domu :-)

Miłego dnia

cześć:)
ja też wyprawiłam mojego męża do pracy i sama już spać nie mogłam... Zjadłam śniadanie i czytam o wózkach;-)
Wracając do wyprawki dla maluszka, to jakie materace do łóżeczek są najlepsze dla niemowląt?

ivi zwykłe piankowe i nie słuchaj,że gryka kokos to rewelacja dla dziecka,bo tak nie jest.Te materace są twarde a kokos uczula.Kręgosłup dziecka musi się sam ukształtować w literkę S na twardym materacu jest to utrudnione nie mówię,że nie możliwe,ale utrudnione.Ja to zawsze jak ktoś próbował mi w sklepie wcisnąć gryke kokos proponowałam przespanie się jednej nocy na tak twardy materacu.Dorosły się nie wyśpi i dziecku też będzie nie wygodnie.To moje zdanie.Oliwka ma materacyk piankowy kupiony w ikeima chyba 9cm.

Hej hej, ja trochę nie na bieżąco z braku czasu :zawstydzona/y:
U nas też materacyk zwykły piankowy, kokos twardy mocno, a gryka dla mnie w ogóle jakaś jak łóżko fakira...
Szczególnie wózek warto kupić blisko porodu, żeby dłużej była gwarancja :tak:

reklama
U nas talerze miseczki i łyżki plastikowe fruwają w powietrzu :tak:
Kupiliśmy Oliwi krzesełko do karmienia w Ikei z tacką + naczynia i sztućce plastikowe i tak jej się podoba,że wszystko na ziemi ląduje :-)
Młoda się wyspała i jest pełna życia,a mi się teraz spać chce :zawstydzona/y:

Do góry