reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

No kurde w koncu mi sie odpowiedz wyswietlila, bo caly wieczor mialam problem!!!!

Dzieki Dawidowa za zyczenia no i za pamiec!!! Kochana jestes!!! Caly dzien spedzilismy na zakupach (mlody u babci) i wieczorem nawet nie moglam Wam sie pochwalic, ze Mati obchodzi dzis pol roczku!!! No, ale pamietalas!!! Dziekujemy jeszcze raz!
Acha! Ja tez mam krzeselko ProBaby (pisalam o nim kilka razy)... Jaka masz ceratke, bo my w miski ;D?

Cos sie ta strona wiesza dzisiaj i chyba nie tylko mi, bo takiej pustki nie bylo tu dawno... A moze Was zakupy wciagnely??? I nie chca puscic... ;D

reklama
Buziaczki dla Mateuszka z okazji pół roczku!!! :-* :-* :-*

No i nie popiszę, bo dziecię wzywa...
Bylismy wczoraj w Klifie - Kingusię przejęli moi rodzice, a my do reserved ;) Chcieliśmy kupic w tej promocji, żebu kupić 3 rzeczy, zapłacić za dwie, ale nic nam nie wpadło w oko i skończyło się na spodniach dla mężula. Ogladałam ciuszki dzidziowe w mothercare - niektóre to normalnie bajka, a ceny jeszcze lepsze - np. sweterek za 99zł :D

Ale chociaż sobie popatrzylismy na sklepy ;) Prezenty kupowaliśmy od jakiegos czasu, etapami, (i dzięki Bogu, juz z zgłowy) albo tu u nas, albo na allegro, teraz trzeba by się wziąć za pakowanie.

Ale zima fajna, nie? :)

damayanti pisze:
Buziaczki dla Mateuszka z okazji pół roczku!!!  :-* :-* :-*

No i nie popiszę, bo dziecię wzywa...
Bylismy wczoraj w Klifie - Kingusię przejęli moi rodzice, a my do reserved ;) Chcieliśmy kupic w tej promocji, żebu kupić 3 rzeczy, zapłacić za dwie, ale nic nam nie wpadło w oko i skończyło się na spodniach dla mężula. Ogladałam ciuszki dzidziowe w mothercare - niektóre to normalnie bajka, a ceny jeszcze lepsze - np. sweterek za 99zł :D

Ale chociaż sobie popatrzylismy na sklepy ;) Prezenty kupowaliśmy od jakiegos czasu, etapami, (i dzięki Bogu, juz z zgłowy) albo tu u nas, albo na allegro, teraz trzeba by się wziąć za pakowanie.

Ale zima fajna, nie? :)

taaaaa, my wczoraj weszliśmy do Chicco, myślałam, że może kupimy jakieś ubranko dla siostrzenicy męża i była fajna sukienusia z bluzeczką, babka powiedziała nam, że jak kupimy zestaw to da nam 50% rabatu, patrzę na metkę a tam sukienka 190 zł z bluzeczka 140 zl HAHHAHHA- powiedziałam jej wprost, że jeszcze nie oszalałam :) tak naprawdę to nawet 90 zł te ubranka nie były warte.
powariowali normalnie :)

Buziaki dla Mateuszka od nas również :)

Ola współczuję wózkowych przygód !!! brrrr, nasz wózek to też taka ciężka kolubryna, własnie się wybieram na spacer z młoda i mam zamiar wziąć ją w nosidle, bo nie mam siły dźwigać po schodach wóza.

Macie już choinki?? My dopiero musimy kupić. Pewnie gdzieś w środę. W sumie to nie mogę się doczekać hehhe, jak dziecko:)

Acha, zepsułam Julce sukieneczkę- tą w której jest tutaj na zdjęciu :( uprałam ją w pralce a ona pofarbowała kołnierzyk :(:( wzięłam go potraktowałam domestosem, żeby odbarwić to zrobił się brązowy i w sumie mogłabym go odpruć, ale kapnęło mi na rękawek i jest zółta plama !!! ale jestem na siebie zła! taka stara a taka głupia, żebym nie umiała dziecku uprać sukienki:(:( no i jesteśmy w punkcie wyjścia, niemamy kreacji na święta :( buuuuuuu

100 całusków dla Mateuszka :-* :-* :-* :-*

Ale jestem zła :mad: :mad: :mad: od dziś miała zacząć przychodzić opiekunka do Lenki a ona dziś rano napisała e-mail że zmieniły jej się plany i nie może u nas pracować jako opiekunka :p :p. Muszę teraz ekspresowo znaleźć kogoś innego :(

Ciekawe jak tam Agula czy już wyjechała i czy wszystko pomieściła???

e_mamo z takiej "okazji" nie skorzystałaś ;)

Wczoraj był debiut zupki jarzynowej z królikiem, wygląda na to że Lenka lubi mieso ;D.

My choinki jeszcze nie mamy. Będzie kupiona może w czwartek lub piatek. A ubierać ją będziemy dopiero w sobotę. Ciekawe czy taka pogoda wytrzyma do świąt.

Hej hej! Dziekujemy wszystkim za zyczonka ;D!!!

Merka Twoja corunia wyglada tak samo pociesznie jak Mati ;D Ciekawe kiedy wyleza nastepne??? Wspolczuje z ta opiekunka, ale babsko naprawde niepowazne!!! Zeby dzien przed odwolywac... Zycze powodzenia w poszukiwaniu nowej, mam nadzieje, ze trafi sie Wam powazna, odpowiedzialna no i tak, ktora bedzie kochac Lenke jak swoje!!!

My choinke mamy od wczoraj, a z razji, ze to nasze pierwsze swieta na nowym mieszkaniu, to fundnelismy sobie jodle kaukaska :p Moze ja dzisiaj oprawimy, a jutro ubierzemy. Ciekawi mnie reakcja Mateusza ;) Co do prezentow, to my zawsze na ostatnia chwile i brakuje nam jeszcze dla obu ojcow. I skorzystalismy z tej promocji Reserwd, bo kupilismy 3 takie same ;D koszule (jedna dostalismy za 1 grosz) no i mamy prezent dla mojego brata, szwagra i maz sie zalapal. Beka bedzie jak sie wszyscy troje wystroja w swieta ;D ;D ;D

WITAM ;D Ja już po weekendowym stresie ::)

Ale z bieżących spraw dołączę do "gorącego tematu" świąt... Nie mam jeszcze choinki i nic się nie zapowiada żebym ją szybko miała (tak, tak... mężczyżni... ;) a mój to wogóle "nocny tata" 12-14h pracy to norma ::) No więc w niedzielę zaszalałam i kupiłam girlandę. Zawiesiłąm na schodach, trochę lampek i... odrazu poczułam święta. A prezenty... idą pocztą i dojść nie mogą! :o

Merka... tak patrzę na zdjęcie Lenki... To kokieta będzie ;) Jakiś słodki "zadzior" ma w spojrzeniu ;D

Dołączam się do życzeń dla Mateuszka!!!

Ola czytałam wcześniej twój wątek z wózkiem ale dziś go dopiero poczułam na własnej skórze- brrr! Że też ja wogóle podeszłam pod tą górkę w tą ślizgawicę i jeszcze na obcassach! (co ja sobie wogóle myślałam wkładając takie buty? ::)

Co do pogody to niestety ciągle dochodzą mnie słuchy że jeśli coś już ma padać to deszcz i ma być ok 5stopni na plusie :mad:

Byłyśmy dziś u lekarza. Trzy dobre wiadomości ;D ;D ;D Żółtaczka się cofa- dzięki glukozie :)tak... a Kasia w ciągu tygodnia przytyła dzięki temu pół kilo tak ją wcina ::) obsypana buzia to nie skaza tylko tak paskudna potówka (ma krostki nawet na powiekach i w uszach więc nie mam pojęcia jakim cudem) i trzecia że nie zdążą mi jej zabrać do szpitala przed świętami (odpukać!- może wogóle nie zabiorą?!) Lekarka co prawda też się przeraziła widząc badania oraz rodzaj i ilość tych "pałeczek" twierdząc, ze powinna ją do szpitala położyć, ale... Mam zrobić powtórkę badań na posiew. Z tym że ma być bez woreczków i moczyk ma być jak najbardziej "świeżuteńki" ;), tak więc pewnie od 4:00 rano będę na niego polowała z naczyniem ::) A z brzuszkiem dalej nic nie wiadomo, ale odpukać (znów trzy razy, a jak trzeba to nawet splunąc przez lewe ramię ;) od wczoraj jest jakaś dziwna poprawa ;D

Tak więc poza nocnym "łapaniem" moczyku... czeka mnie już tylko planowanie i organizacja świąt (tylko?!) ::)

Ale Lenka ślicznie wygląda  ::)  Jak już kiedyś wspomniałam, ja ją zeswatam z Dawidkiem!O ile mamusię da się przekupić hehe!

Keterek my mamy obicie żółto błękitne,w takie małe główki.

Edytka i jak tam leń? Czy śnieżek na dworze go wypłoszył?Klimat cudowny i tak ładnie dziś słonko świeciło.No ale ponoć jutro już odwilż,a do świąt to na pewno ma już go nie być  :(

My mamy choinkę sztuczną.Również to nasza piewsza.Kupiłam w zeszłym tygodniu,a planuję ją ubrać w czwartek lub piątek.Zobaczymy czy ozdóbek wystarczy.

Boshe kiedy u nas te zęby wyjdą.Dziś Dawidziątko tak się męczyło,że dałam mu Vibrurcol.Bidaczek.

A ja dostałam okres pierwszy,buuuuuuuuu  :-[ A tak fajnie było.Równo 15 miesięcy go nie było!Na razie jest light i niech tak zostanie  ;D

Emih jak to dobrze,że jest lepiej!!!Naprawdę się cieszę!

A Dawid zrobił dziś pierwszy raz dorosłą kupkę!Takie słodkie bobeczki ;D

Keterek my mamy obicie żółto błękitne,w takie małe główki.
Kurde zachodze w glowe, ale nie wiem o co Ci chodzi???? Aaaaaaaaa, wiem!!! Zle przeczytalam!!! Myslalam, ze chodzi, i to "mamy odbicie zotlo niebieskie, takie male glowki" ;D Hehehehe! O krzeselko chodzi, no przeciez!!! No to pewnie masz w te zabki? Bo moje tez niebiesko- zolte ( z przewaga niebieskiego), ale tam misie sa ;D Ale jazda! Dluuuuudooooooooo myslalam o co chodzi....

A my mamy juz choinke ubrana!!! Hmmmmmm.. brakuje czubka i zastanawiam sie nad lameta, lancuchem jakims??? W sumie drzewko 2 m ( a prosilam meza, co by max 170 cm!!!), bombek 12 duzych i 16 malych + 12 kokard (bo tylko tyle wyszlo z dwoch tasm), no i lampki biale 100 sztuk, ale musimy dokupic bo malo. Mati na razie widzial tylko lampki, ale i tak nie omieszkal skubnac kaukaza ;D A niech skubie!!! I tak na smietnik pojdzie ;D Kurde mam TAKA choinke jaka mi sie zasze marzyla! Tylko zlote bomby + samorobne kokardy czerwono-zlote. Bajka! Zdobilam sama (maz tylko denerwowal! :mad:) i jest po prostu pieeeeeeeknaaaaaaa!!! Jesli w koncu naucze sie zmniejszac zdjecia, to Wam wkleje.
Pssssssssttttt... jodla kauchaska nie pachnie jak nasz rodzimy swierk :( Ale pieknie wyglada... jak sztuczna 8)

reklama
Buziaki dla Juleczki z okazji 5 miesięcy :-* :-* :-*

Dawidowa myślisz że bedziemy miały coś do powiedzenia w sprawie swatania ;) ;) :laugh:  Ale coś wymyślimy ;)

Keterek wygląda na to, że masz piękną choinkę, może pochwal się - wklej jakąś fotkę :)

Emih jak Lenka miała miesiąc to też miała taką "wysypkę" bardzo trudne jest to do pozbycia się :(, dlatego, że to "rozsiewa się" od np. ręcznika, watki, którą myjesz oczka itp. Mi lekarka przepisała wodę bromową do przemywania - wysusza (rozcieczona 1:1) a potem do smarowania maść neomycyna (do oka - bardzo delikatna) - na receptę. Pomogło, a miała całą buzię, oczka, uszka, nawet z tyłu głowy ::)

Do góry