reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

merka dziękujemy kochana :):):):):) :laugh: :laugh: :laugh: :-* :-* :-*
Właśnie sobie uświadomiłam, że Julka też ma chyba taką potówkowatą wysypkę, to raczej nie z alergii tylko z czego, z przegrzania??? Wczoraj zauważyłam jakieś 3 krosteczki na klatce piersiowej, a najwięcej ma na buziaku, no i wczoraj pojawiły się na jednej powiece. Ja mam wrażenie, że zawsze młodej obsypuje buźkę jak ją posmaruję jakimś kremem przed wyjściem na dwór. Możę to uczulenie na jakieś natłuszczacze? Sama nie wiem.
A Wy czym smarujecie buziaki maluchom jak wychodzicie na spacery?

keterek my też mamy od wczoraj kaukaza, ale skubana pachnie !!:):):) Mężul kupił takiego olbrzyma pod sam sufit. tylko brakło nam bombek, bo dostaliśmy trochę od teściowej, ale po ubaniu okazało się, że za mało. No i powiesiliśmy na razie 200 lampek i to też za mało, jeszcze jeden sznur jest potrzebny na sam dół. Jak skończę ubieranie to Wam wkleję fotkę :) Tylko, że nasza choinka jest bez stylu, to znaczy jest w stylu choinkowym:) kolorowo- świecąca hehehhe :)

Ola lenia pogoniłam w sobotę, ale dziś znowu przydałoby się pogonić :)

reklama
a, zapomniałam, jeszcze muszę pochwalić moje dziecię, wczoraj w nocy przespała 9 godzin, potem rano o 5 karmionko i spanie do 9, normalnie cud jakiś :):):) Jeden sposób jest na to, nie dać dziecku spać w dzień :):):)

Emih - sliczne jest Twoje maleństwo :) Mam nadzieję, że wyniki kolejnych badań będą dobre i nie będą Ci jej zabierać do szpitala!
U nas na razie choinki brak, za to mamy świeże gałązki w wazonach. W sumie nie wiem, kiedy ubiorę choinkę (mamy sztuczną), chyba jakoś pod koniec tygodnia. Na razie mi się nie chce ;)
Na spotkanie też się piszę. No chyba, że się nie wyrobimy w styczniu :p, bo od lutego praca czeka. Buuuu, ale mi się nie chce. Zaczęłam poszukiwania niani. Mam nadzieję, że trafię na jakąś złotą kobietę, która nie odwali mi takiego numeru jak Merce.
My chyba też kupimy to krzesełko ProBaby. Widzę, że jest całkiem popularne i chyba wszystkie jesteście zadowolone ;D

I my sie dolaczamy do zyczen dla Julci!!!

e_mamo nie mowie, ze kaukaz nie pachnie wcale, ale, ze pachnie mniej intensywnie niz swierk ;) Mateusz oszalal na punkcie choinki, siedzi w bujaczku i gapi sie w nia caly czas ;D No i ja kremuje malego przed wyjsciem na spacer (jak nie zapomne) Moj maly tez jakos dzisiaj w nocy spal inaczej, tzn. zasnal po 20, obudzil sie wyjatkowo o 1.40 (wlasnie kladlam sie spac ::)) i spal do 9 rano!

Kurka a moze ktoras z Was da mi wskazowki jak zmiejszac zdjecia? Mam program do aparatu HP photo & imaging no i tam jest opcja zmiejsz, ale ja cos nie potrafie... :mad: Jakie wymiary powinno miec zdjecie??? Hepl!!!! Brat sie tylko ze mnie smieje, a maz nie ma czasu...

Hej dziewczynki!
Witam nową foremke i jej córeczkę i oczywiście zyczę jak najwięcej zdrówka!!!!!!!!!

Ja oczywiście też pisze się na spotkanko!!!

U nas atmosfera swiąt już nieziemska. W niedziele wystroilismy choineczke- ja i Kubulek. mamy zywą - bo nienawidzę sztucznych, ale taka malutka w doniczce, bo na większa i tak miejsca nie starczyłoby/. Kubus był cały szczęśliwy przy ubieraniu choinki, siedział przy kartonach z ozdobami i i próbował nawet zjeść świeczke i bombki. Wszystkie łańcuchy mi poplątał- ale miał radochę.
Weekend był nadal zakupowy, a wsobotę świętowaliśmy urodziny męża. Zrobiłam mu niespodziankę z przyjęciem u teściów w domku, tak, że wogóle się tego nie spodziewał.
U nas nocki ostatnio straszne. Ja w nocy nie mam siły Kubę przekładać do łóżeczka i spi tak ze mną. Co chwilę się wybudza i cyca do buzi i dalej odlatuje. Niech mu juz te ząbki wyjda bo zwariuje. Normalnie widać, jak mu z 4 naraz wychodzą, tylko cośprzebic się nie mogą. Juz nawet viburcol nie pomaga.

W piąte, sobotę i poniedziałek zmobilizowałam się i wysprzątałam prawie całe mieszkanie, okna umyte i jest przyjemnie. Na szczęście wigilię spedzamy troche u teściów, trochę u moich rodziców, więc gotowanie mi odpada. Tylko mamie troszkę pomogę. Zrobie jakiejś salatki.

My buźkę smarujemy kremem Nivea na każda pogodę. jest bardzo tłuściutki i fajnie pachnie.

Ikpi jak się w Rumii nazywa to studio reklamowe??? Ja mam z jednym bardzo złe doświadczenie, jestem ciekawa czy to to samo???

Życzenia dla Juleczki i innych solenizantów, z okazji skończenia pełnych miesięcy!!!
Gratulujemy nowych umiejętności i ząbków.

Mój kubulek już nie potrafi spokojnie usiedziec na kocu- tylko się obejrze, juz lezy na dywanie i stara się raczkować ;)
Dobra zmykam bo czas goni.
Śnieżek spadł, więc trzeba na spacerek wymaszerować. Szkoda tlyko, że nie ma takiej pogody jak wczoraj ze słoneczkiem
pOzdrawiam

Keterek my mamy krzesełko takie jak Wronka u czerwcówek :) Jak je kupowaliśmy to babka mówiła,ze w zasadzie z plastikowych tylko one schodzą!Tak więc powodzenie faktycznie mają!No i Akpol jest ich głównym importerem.co nawet jest napisane na kartonie.Facet mówił,że jak dotąd nikt zastrzeżeń nie miał do tych krzesełek.

U mnie sprzątanie powoli na raty idzie.

Ja buźkę smaruję kremem Bambino.A jak jest mróz to oliwką.Na szczęscie Dawidek nie miał jeszcze żadnych wysypek,potówek itp. Ufff.

No to mam nadzieję,że spotkanie po świętach dojdzie do skutku.To może już zaczniemy omawiać szczegóły?Kiedy,o której ??? W Gdańsku pod Notem ???

No to teraz mam pewnosc Olu, ze mamy to samo krzeselko! Ja i Mati jestsmy bardzo z niego zadowoleni, co by i Wam sluzylo!

Co do spotkania, to pomyslmy nad jakims milym i obszernym lokalem, bo zimno jest i trzeba sie bedzie gdzies zamelinowac... ;D

A ja tam nie sprzatam jakos specjalnie... w piatek posprzatam jak co tydzien generalnie mieszkanko i bede cieszyc sie swietami! A okna mam w... nosie, musza poczekac do wiosny ;D

reklama
Julka dziękuje za życzenia Wszystkim ciociom :)

U nas już choinka całkiem ubrana, dzis dokupiliśmy bombek i lampek. Wg mnie jest super śliczna:)
Zakupy chyba też już prawie zrobione, bankructwo ogłoszone, teraz zostało pichcenie, ale to gdzies od czwartku. Jutro sobie odświeżę chałupkę i powoli, powoli doczekamy się świat:)

Ponieważ podniosłam temat spotkania, proponuję zbiórkę pod tym srebrnym drzewkiem na targu nie wiem jak on się nazywa, węglowy?? chyba, koło katowni. Możemy pospacerować po Długiej, nad Motławą, a potem możemy pójść do Madisona na kawkę i ciacho, Tam się spokojnie pomieścimy w jakiejś kawiarni. I proponuję termin po świętach a przed Nowym Rokiem. Dzień do ustalenia. Co Wy na to???

Do góry