reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

W końcu siadłam do komputera...

ivi strasznie się cieszę,że widzę u Ciebie suwaczek.Ja rok temu też już wiedziałam,że jestem w ciąży,a 2 maja widziałam po raz pierwszy Oliwkę miała 9mm :-) Wstępny termin wypada Ci na grudzień czy styczeń??

iza Gratulacje dla Pati :-) Co do rolek to mam i nawet umiem jezdzić :-)

kasia ja się wybieram do kina,ale w Gdyni bo jest już MBK w Silver Screen :-) a mam dużo bliżej :-)

mamo w boju ja lubię jaki mi rodzice opowiadają takie śmieszne historie w zycia wzięte...wesoło macie w domku :-)

Ja chyba doła złapię albo nie wiem co....

Od piątku było super.W weekend mieliśmy jechać do zoo,ale znowu pogoda była marna.Może w ten weekend się uda.Dzisiaj zaliczyłam fryzjera i po powrocie do domu postanowiłam zadzwonić do babci,a ta mi mówi,że 5 maja znowu przyjeżdża.Myślałam,że zemdleję :no::crazy: Ledwo co wyjechała i znowu będę musiała się z nią użerać :-( Totalna porażka :angry:

reklama
Marta, to może się jakoś uda nam wieczorkiem umówić na rolkową jazdę? O ile nie będziesz sobie nic robiła z tej żenady którą Ci zrobię bo ja to na łyżwach sobie jakoś radzę ale do wrotek jakoś nie mogę się przekonać, bo bardziej boli się jak wywalisz.
No i raczej nie dzisiaj bo Jarecki wraca dość późno z roboty.

A w Gdyni grają to samo co w Gda? I też jest ta wyższa cena? I co z włoskami zrobiłaś?

Babci następnym razem powiedz, ze macie już plany i jedziecie na drugi koniec Polski, albo świata ;-).

iza to daj znać kiedy to możemy pojezdzić :) Grają to samo i cena też jest 15zł Chyba kryzys zajrzał do kina.Jak powiem babci,że wyjezdzamy to sie oburzy i powie dlaczego do Wiednia nie możemy przyjechać,a z Oliwka ciężko nam nawet pojechać do mojej prababci a to 120km,a nie 1200km.Na pocieszenie jem teraz paluszki dla dzieci :zawstydzona/y:
Włosy mam krotksze do ramion,cieniowane postrzępione i przerzedzone i jakoś mi się tak lżej chodzi :-)

Marciaag- na 21 grudnia wg ostatniej miesiączki :) ciekawe co wyjdzie na USG! (w sumie mam nadzieję że styczeń ;) )

dziewczyny stoję przed wyborem lekarza

mieszkam w okolicach Pucka i Wejherowa, ale pracuję w Gdańsku. Także gdzie ten lekarz będzie to "mi to rybka". Ale kogo polecacie? Słyszałam sporo dobrego o dr Wydra.. ale trochę mnie zniechęca, że to facet ;-)

Czy wiecie coś o przychodni ProFemina w szpitalu w Wejherowie? np o dr. Dubaniewicz?

iza to daj znać kiedy to możemy pojezdzić :) Grają to samo i cena też jest 15zł Chyba kryzys zajrzał do kina.

Jaki kryzys, chyba za dużo chętnych było ;-).

Marciaag- na 21 grudnia wg ostatniej miesiączki :) ciekawe co wyjdzie na USG! (w sumie mam nadzieję że styczeń ;) )

dziewczyny stoję przed wyborem lekarza

mieszkam w okolicach Pucka i Wejherowa, ale pracuję w Gdańsku. Także gdzie ten lekarz będzie to "mi to rybka". Ale kogo polecacie? Słyszałam sporo dobrego o dr Wydra.. ale trochę mnie zniechęca, że to facet ;-)

No to będzie prezencik pod choinkę :-D A faceci ginekolodzy są zazwyczaj bardziej delikatni niż kobiety. Bynajmniej ja trafiam na same kobiety rzeźniczki, zero wyczucia a facet ginek to potrafił mi nawet na pierwsze po porodzie badanie przynieść wziernik dla dziewic.

ivi ja miałam termin na 23 grudnia,a Oliwia urodziła się 5 stycznia i gdyby nie to,że miałam wywoływany poród to jeszcze by w brzuchu siedziała :-) Co do lekarza to ja chodziłam do dr Chmielewskiego on przyjmuje i w Gdyni i w Gdańsku,ale prywatnie.Jestem bardzo z niego zadowolona,bo potrafiłam dzwonić do niego z byle czym a on zawsze mi rzetelnie odpowiadał.Jak stwierdzono u mnie IUGR to tez szukał przyczyny i generalnie nic nie znalazł,ale chociaż byłam pewna,że Oliwka nie ma żadnych poważnych wad genetycznych a ze mną tez jest wszystko ok.O dr W. tez słyszałam dobre opinie,ale wiem,że ma dużo pacjentek i terminy dość długie,ale coś za coś :-) Poczytaj sobie opinie na Wyszukiwarka i ranking lekarzy - ZnanyLekarz.pl

popieram Izę, kobiety to jakby nie były lekarzem a czołgistką:szok:byłam u jednej gin na cytologii, i miałam wrazenie, że wyjmuje mi wnętrzności:szok:a w szpitalu pod koniec ciąży, badał mnie facet, który miał prawie 2 metry i równie duże dłonie, i w ogóle nie sprawił mi bólu (??) jak dla mnie zagadka:eek:
ivi: poszukaj na trójmieście jest wątek o ginach, może tam coś znajdziesz.
marciag:niestety ja w takich syt. krótko ucinam sprawę, babcia nie babcia, ale Wy swój spokój musicie mieć. wiadomo, ze tak zrobić jest ciężko, ale czasem trzeba nogą tupnąć:tak:

Cris posłuchałam i zadzwoniłam jakieś pół godziny temu do babci i mówię jej,że przykro mi,ale Grzesiek tym razem po nią do Warszawy nie wyjedzie,bo to za daleko po drugie wolę żeby wziął wolny dzień i spędził go z nami,a nie w trasie a po trzecie to nie mamy na to pieniędzy,bo żeby pojechać po nią to trzeba mieć min 300zł.Sam gaz na trasie to nie dużo,bo pali nam gazu za ok 13zł na 100km,ale Grzesiek musiałby nocować u naszej rodziny w Warszawie,a ja nie lubię przyjeżdżać bez niczego tym bardziej,że jest tam dwójka maluszków :-) i aż żal czegoś im nie kupić :-)
Później powiedziałam,że tym razem nocować będzie u rodziców,bo niedawno była u nas.Trochę się oburzyła pogadała swoje i w efekcie prosto z Warszawy jedzie do Prabut do mojej prababci i tam będzie siedzieć,a do Gdyni raczej nie przyjedzie no może przed samym wyjazdem...
Wyszło jak wyszło,ale powiedziałam swoje i mi lepiej.Wyszło na to,że babci żałuję pieniędzy,ale jakoś przeżyje....

Moje dziecko przed chwilką zaczęło płakać jak patrze, a Oliwia złapała się za włosy i ciągnie Bolało ją to krzyczała a chyba jeszcze nie wie,że ciągnęła własne włosy...

Ostatnia edycja:
marta: cieszę się, ze tak wyszło:tak:a po mojej babci wiem, że jedyne rozwiązanie, które jej pasuje, to to które ona wybierze, i wcale jej się nie widzi inny sposób na rzwiązanie:wściekła/y:moja taktyka jest taka grzecznie, krótko, zwięxle i na temat a i tak będzie niezadowolona:sorry:
dobrze, ze jasno postawiłaś sprawę

reklama
Do góry