reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Kebelek sto lat dla synka!!

dziewczyny ale Wam zazdroszczę spacerku! ja mam ostatnio mnóstwo spraw do załatwiania, dziś zrobiłam sobie wolne bo pogoda przepiękna, więc zaliczyłyśmy z młodą wszystkie zjeżdżalnie na podwórku, karuzele, ślizgawki, drabinki itp cuda, młoda taka szczęśliwa że zapomniała że się obiad je :-D ja chyba bardziej zdyszana niż ona! :szok:
no i jesteśmy na etapie zmian w zasypianiu (między innymi też dlatego nie mogę sobie pozwolić na kino bo o tej porze kładę Martynę spać); butelkę zamieniłyśmy z łzą w oku na kołysankę, co tez średnio mi odpowiada bo chciałabym żeby zasypiała sama w swoim łóżku. No ale jeden etap osiągnięty. A dziś próbowałam iść za głosem serca i według zaleceń Izy powiedziałam "teraz Martynka pójdzie spać SAMA" i wyszłam. Darła się w niebogłosy, przyszła (bo ma juz szczebelki wyjęte z łóżka), więc ją uspokoiłam, przytuliłam i odniosłam, zostawiłam i znowu to samo. No i wymiękłam :oo: po kolejnym razie kiedy tak strasznie krzyczała bałam się że się sąsiedzi zlecą że maltretuje dziecko :-D i uśpiłam ją. Porażka na całego :baffled:

Ania ile Nadia waży? robiłyście bilans?

reklama
dziuba, mysle e troche bledu w tym,ze najpierw wyjelas szcebelki a teraz acynas mala uczyc samej zaypiac.latwo nie bedzie MUSISZ BYC twarda, od kilku min placuz nikt ne umarl a co cie sasiedi obchodza wywies plakietke na drzwiach

MARTYSIA UCZY SIE NOWYCH RZECZZY WIE ZA ZAKUCENIA PRZEPRASZAMY:-D

u nas od zmiany czasu jakas masakra ze snem wlansie sie poprzestawiall i tera dikc powinno spaca skacze na kanapie

aha jezeli chdzi o kino to ja wlsnie nei chodzilam wczesniej bo mala spala a teraz trudno na musi sie dostoswac do mnie a nie ja niej i jej drezmek, skutek taki,e calkiem fajnie sie spi w spacerowie:confused2:

duska wzy 12 680 weic troche schudla jakies 300g

Ostatnia edycja:
dziuba:powodzenia wprowadzanie zmian, u dzieci to trudna sprawa, ale można osiągnąć sukces:tak:

tak sobie przeczytałam te posty, i stwierdziłam, że nie załuje tego , że mnie nie jedna osoba "linczowła", że tak krótko dzieci trzymam, że zasypiają same, o tej i o tej jedzą -i tak od początku, dostaliśmy z mezem niejedne cięgi, ze tacy surowi jesteśmy:eek::szok:ale jak doszło, do zmainy łóżka Ricie na normalne, to nie mieliśmy kłopotu-a obawiałam się, ze będzie uciekać itd. no ale nic takirgo się nie wydarzyło, więc pomyślałam, że Rita lubi spać:rofl2: no, ale teraz zmieniiśmy Emusiowi łóżko, i nasz wszędobylski syn, jak ma iść spać to po prostu idzei:szok::szok:w ogóle się tego nie spodziewaliśmy-bo przecież on nie należy do ospałych typków:no:więc chyba nam się opłaciło, że tacy uparci byliśmy:tak:
moje rozważanie skwituje tym, że napewno łatwiej wymuśić zasypiane samemu ze szczebelkami niż bez i że nie watro przejmować się sąsiadami-bo ja 3-5 razy dziennie maltretuje dzieci:rofl2::rofl2:bo Rita wydziera się o byle pierdołe:eek:(nawet ja tyle w ciągu dnia się nie wydrę co ona- a mój maż to już w ogóle) a Emuś wrzeszczy w niebogłosy, jak zleci z jakiegoś uroczego miejsca, albo jak mu bajki nie włącze:confused2::eek:
b a b y t e r r o r . . . . grrrr:growl:

dobrej nocki i do jutra Matki Polki:rofl2:

Drogie Panie... nagana się należy żeby o tej godzienie jeszcze spać:-p

wstawac Kobiety wstawać:-D

moje pocieszne dzieci, już działają aktywnie od 6:eek:, a mi nie dadzą poleżeć, więc nie pozostaje nic innego jak zwlec moje zwłoki z łóżka :wściekła/y:czekam, aż mężuś wróci z pracy i zraz zabieram się za obiadek, żeby już nie musiał robić:sorry:dozobaczenia później, dzis chyba nas nie zastanie, klęska żywiołowa:rofl2:mam nadzieję, ż e spotakmy się w pełnym składzie:tak::happy:

1april_fools_4.gif

Witam :-)
ale dziś śliczna pogoda się zapowiada:tak: z samego rana było już 8 stopni na plusie więc w dzionek będzie jeszcze cieplej :tak:
spacerek nas nie ominie;-)
Pozdrowionka dla Wszystkich i Miłego Dzionaka:tak::-)

My już na nogach...

W nocy znowu jedzenie co 2-2.5 godziny :-(

Idę jeść śniadanko,prysznic i powoli będziemy się szykować do kina :-)

Gosiaczku - wszystkiego najlepszego z okazji narodzin synka Aleksa!!! Niech szybciutko rośnie słodki maluszek, zdrowo się chowa i przynosi mnóstwo uśmiechów i radości rodzicom i siostrzyczkom!

899.jpg

Cris - u nas też budzik w dupkach, ja o 6:15 otworzyłam oczy i jakoś zasnąć nie mogłam dalej i dobrze bo kilka minut później Pat zaczęła coś tam do siebie gadać. Tylko chłopy się podnieść i zwlec z łóżka nie mogli haha.

Marta - odeśpisz w kinie hihi ;-) Coś dłuuugi się zrobił ten skok rozwojowy :sorry:

Dziuba - powiedz sąsiadom że dziecko chore, zapalenie ucha czy cuś ;-) a Tobie duuużo siły konsekwencji i kup stopery hihi :rofl2:.

Anja - śliczna Nadusia, widać na foteczkach że zaczyna się wyciągać, już niedługo Kluseczka nie będzie do niej pasować :-) A jak pięknie włoski jej rosną!

Jolcia :-D:-D:-D ciotko niedobra, taka pobudka primaaprilisowa haha.

Właśnie robicie sobie żarciki? Ja już męża i tatę obdzwoniłam :-p.
A wczoraj znalazłam lokal, nie wiem czy znacie Safari na Abrahama w centrum Gdyni? Rewelacja ogólnie, same pozytywne wrażenia. DD dostał kompot z jabłek za free, szefowa starsza kobieta ale elegancka, zadbana, z piękną cerą no i sposób mówienia zachowanie też piękne. Wystrój taki troszkę afrykański ale wszystko z umiarem, gustownie, akurat na 20 osób. I zamkną lokal i możemy sobie siedzieć ile chcemy, nawet do 20:00. Cena też ekstra, bo chodziłam i pytałam to mówili 60-70 zeta a tu tylko 50 za osobę. I to nie jest prima aprilis :tak:.

gosiaczku Ogromne gratulacje.Te święta spędzicie już w czwórkę :-)

iza znam ten lokal bardzo dobrze :-) Mają tam fajne misiowate grzejniki w toalecie :-) i robią super dania ze szpinakiem :-)

reklama
Dziewczyny... dziekujemy z Turgutem za zyczenia dla niego :-)
Bawcie sie dobrze w kinie i mam nadzieje, ze kiedys wybierzemy siez Wami.
My dzis wstalismy po 8.00 :szok: Turgut chyba sie w koncu nade mna zlitowal :-)
Co do usypiania to tez musze sprobowac nauczyc go samodzielnego zasypiania (chyba powinnam sie za to zabrac dawno temu). Jaknarazie to klade sie z nim, czytam ksiazke, czytam, czytam, czytam, spiewam, czytam, spiewam itd :wściekła/y::-)

Do góry