reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Ja zasiłek porodowy,załatwiałam jak Dawidek miał niecały miesiąc.Ale co ja wtedy składałam to dokładnie nie pamiętam.A z wychowawczym to tak jak Ewka napisała.Dzwoniłam dziś do MOPSU.Zasiłek został mi przyznany,ale pieniądze dostanę dopiero w styczniu :-[ Nasz kraj cholera!!!Żeby nie rodzina to bysmy chyba umarli z głodu z Dawidem,a on by chodził w obsranych pieluchach!!!

Jutro idę z Didkiem do laryngologa.Buuuuuuu już się boje,co mu tam odkryje od czego to ciągłe furczenie w nosku ??? Ale wole wiedzieć niż później nagle by się okazało,że to coś poważnego.Mojej przyjaciólki synek też tak ma,tyle,ze on ma 3,5 roku.Dziś jej laryngolog stwierdziła,że to przerośnięty trzeci migdał i trzeba usunąć.Zeby to nie było to samo :(

reklama
No to teraz się troszkę pochwalimy  ;D

Taką mam fajną czapeczkę,ale pewnie do lata z niej wyrosnę :(

img05244ru.jpg

img04867br.jpg

img04905zn.jpg

Dawid uciekł z więzienia!!!

img04998zc.jpg

A tak słodko zasypiam

img05160tu.jpg

img04733sm.jpg

img04799al.jpg

img03779ms.jpg

Didek sliczny, prawie tak sliczny jak moj synek ;D Zarcik oczywiscie Dawidowa nie gniewaj sie!!! A z tej czapulki to na bank wyrosnie ;) Jeny nie moge sie doczekac lata lub chocby wiosny...

Ja dalej nie mam prezentow ani pomyslow na nie :mad: Moze w sobote cos kupimy??? Mlodemu chce na pewno kupic kilka ksiazeczek do czytania i takie do kapieli z ceraty i pianki, do kapieli- wiecie o co mi chodzi? Jest u nas na Chelmie kiermasz tanich ksiazek i dla dzieci jest full. Tanie! W sztywnych okladkach po 2,50/szt, a te z ceraty za dychu.

Agnes.kol Jak tam oczekiwanie na dzidzie? Cos mam przeczucie, ze do swiat urodzisz :) Jak sie bedzie cos dzialo, to natychmiast daj nam znac!!!

Ewka gratuluje inwestycji! Dom lub chocby domek w milym miejscu to moje marzenie. Na razie jednak musimy zadowolic sie 70 m2 ;) No i splacic je przez najblizsze 23 lata ;D Ale jazda, moj syn bedzie juz dorosly... Moze bede babcia? O Boze...!!!

Witam :) Pierwszy raz tu jestem choć błąkam się po innych wątkach od jakiegoś czasu, a że tu nie zajrzałam?! (beee dziewczynka- beee ;) Trochę poczytałam waszych postów dziewczyny i z chęcią się dołączę do codziennych dyskusji ;D

Jestem z Gdyni i miesiąc temu urodziłam śliczną dziewczynkę. Sliczną aczkolwiek płaczącą NON STOP :o Jest chora bidulka (i zapalenie przewodu moczowego i żółtaczka i problemy z perystaltyką jelit :-[ i tak płacze i płacze a ja już w bicepsie wyglądam jak kulturystka i zastanawiam się czasem czy ona znów płacze z bólu i trzeba ją lulać czy po prostu już terrroryzuje matkę, bo spanie poza rączkami jest "mało cacy" ::)

Prezenty mam już zrobione- choć poszłam na łatwiznę i wszystko zamówiłam w internecie co by się z Małą nie tłuc po sklepach. Mój mężczyzna należy do pracusi, tak więc przed 20 go nie widuję- tak więc święta na mojej głowie ::) Tyle tylko że w tym roku ich jeszcze jakoś nie czuję... Hmm.. Chyba czas zadbać o nastrój i kupić jakieś lampki 8) I na dodatek wpadłam na cudowny ??? ???pomysł aby święta zrobić u nas i sprosić rodzinę- co też ja sobie wtedy myślałam?! Jakoś specjalnie nie jestem ciekawa jak będzie wyglądało pichcenie jedną ręką a drugą dźwiganie mojej Histeryczki- piesczoszki ::) Masochistka jesttem ::) Ale fakt faktem okazało się że jedną ręką można zrobić dosłownie wszystko ;D

a tak na koniec mego wywodu...
Pozdrawiam wszystkie panie z Trójmiasta ;D

Witaj Emih wsrod nas! Powiem szczerze, za podziwiam Twoja wspanialomyslnosc z ta Wigilia.... ;) Wiem dobrze co to wiecznie placzace dziecko. Mateusz ryczal tak przez pierwsze dwa miesiace, nijak nie dalo sie go uspokoic, tylko rece. W ogole nie chical spac chyba, ze na spacerku (dobrze, ze to lato bylo). Na chwile nie moglam go odlozyc, bo zaraz histeria byla. Doszlo do tego, ze nawet do toalety z nim na rekach chodzilam :D Wspaminam to jak jeden wielki, niekonczacy sie koszmar. Potem nagle minelo, zaczal sypiac w dzien, ale nie jak inne niemowleta po kikla godzin. spal i spi dokladnie godzinke. Ale za to w nocy nie mam dziecka! Wczoraj zasnal po kapieli ok. 19 30 i obudzil sie dopiero o 6.30, zjadl, pogadal troche i spal z mamusia do 8.30 ;D
Ale nie przejmuj sie, na pewno mamy Ci pomoga, a jak cos nie wyjdzie, czegos nie zdazysz zrobic, to kazdy Ci wybaczy i zrozumie. Powodzenia!

A ja zaraz zmykam do pracy, tylko maruda sie jednemu wlaczyla i nie moge dokonczyc prostowac wlosow... Tak wiec pojde z lbem pol na pol ::)

Witaj Keterek tak szczerze mówiąc znalazłam się tu dlatego że ty znalazłaś się przypadkiem w "brzuchatkach z Trójmiasta" i poczytałam sobie o twoim płaczącym niegdyś brzdącu ::) I mówisz, że to "tak o" po prostu przeszło?- szczęściara z ciebie! Ale muszę się przyznać ze dodałaś mi sił tą informacją... jak sobie pomyślaŁAM że może jeszcze "tylko" miesiąc (a nie cała wieczność) to jakoś lżej mi się zrobiło ;D No tak, bo lekarz mi powiedział że to pewnie przez jelita, ze niektóre dzieci tak mają i prawdopodobnie przejdzie jej to gdy... wprowadzę pokarmy stałe, czyli za... ok 5miesięcy ::) Jednak jeden miesiąc brzmi lepiej ;) Nie samym chclebem żyje człowiek- ja będę żyła tą iskrą nadziei ;) I do toalety też z nią chodzę i pranie robię i prasuję jedną ręką... o gotowaniu nie wspomnę- standart ::) Dobrze, że w nocy- tak jak twój Mateuszek- śpi przeważnie super! No może jeszcze całej nocki nie przesypia, ale co 3h jestem w stanie wstać... Uff...

Ale kto powiedział, że będzie lekko?! 8)

Wiesz co Emih? Tak sobie mysle, ze jezeli to problemy jelitowe to musisz wyprobowac te wszystskie cudowne srodki ;). Ja przeszlam chyba przez wszystkie, a najbardziej skutecznym u Matiego okazal sie Esputicon. Natomiast z tym ryczeniem, to poszlam za rada Tracy Hogg- slynnej "zaklinaczki dzieci" nauczylam sie wyczuwac moment na sen. Musisz dokladnie obserwowac mala, jak dwa razy ziewnie to ciach do wyrka. Ja dawalam i daje mu jeszcze (choc chce go odzyczaic powolutku) smoka i pieluszke, do ktorej sie przytulal. Czasem sie nia caly nakryl :p Jak marudzi, to poglaszcz ja, mow cichutko, ze jestes, ale nie bierz na rece. W koncu powinna usnac... Na Mateusza dzialolo, ale wiadomo: kazde dziecko jest inne. Zycze Ci wytrwalosci. Za kilka tygodni bedziesz sie z tego smiala ;D

Witajcie Mamusie :)
Emih, dziewczyno, sama wigilię chcesz robić? Normalnie chylę czoła, wow....
Ja też znam robienie wszystkego jedną ręką - miałysmy kika ciężkich dni, kiedy Kinga siedziała na mnie non stop, teraz to jest tak ciekawa świata, że tylko musi sprawdzić, co ię dzieje i potem się zajmuje swoimi sprawam ;). Ostatnio namietnie testuje swoje mozliwości głosowe :) a ja kombinuje, jak by tu ponagrywać, żeby się nie skapnęła, że coś kombinuję ;).
Agnes - jak się czujesz?
Ola - pewnie się powtórzę, ale przystojniak Ci rośnie fajny... Muszę go kiedyś z córcią moją poznać :D ;)

reklama
Ojej Emih współczuję problemów z Kasią. Może wypróbuj sab simplex, do kupienia na allegro. Sama nie potrzebowałam podawać młodej żadnych specyfików, ale u lipcóweczek to był hicior. A w ogóle to witaj :) Miło, że do nas dołączyłaś :) Jeszcze jedno pytanie, czy przypadkiem nie pijesz kawy naturalnej ? Pytam, bo ja piłam całą ciążę i potem po porodzie też, ale mała dostawała takiego kociokwiku, że odstawiłam i pomogło jak ręką odjąć ( noi oczywiście założyłam, że karmisz piersią, a jesli nie to pomiń tą uwagę :)). U nas na szczęście obyło się bez kolek i jestem wdzięczna Panu Bogu, bo nie wiem czy dałabym radę nosić na rękach młodą non stop. Ja ją przyzwyczaiłam do leżenia i bawienia się samej. Do tej pory leży w łóżeczku, chyba nawet zasnęła, a wcześniej bawiła się swoimi zabaweczkami. Odpala jej dopiero koło 16, czasem wcześniej, czasem później. No i ma oczywiście swoje gorsze dni, kiedy muszę ją non stop karmić, a jak wypadnie jej z buzi sutek to od razu wrzeszczy.

A taka jest już duża :)

Ola Dawidek jak zwykle zachwycający:)

Babeczki, co zrobić żeby przegonić lenia przedświątecznego, nic za cholerę nie che mi się robić ;:):)(
A święta tuż tuż...

Do góry