reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Dzień dobry poniedziałkowo!

U nas też dzień pod znakiem lekarza, zresztą cały tydzień się tak zapowiada, trzeba znowu poodwiedzać różnych spec-jalistów od dzwonków gazowych ;-) Będzie pełen przekrój :-)

Jak Wam minął wczorajszy dzień?
I też wzywam nasze zafasolkowane do raportu: Abeja, Andziaa, Gosiaczek, Sylwia, jak samopoczucie mamusiek i fasolek? :sorry:

Anja - jak tam Nadusia? Mija jej choróbsko czy nadal trzyma?

Cris - dzięki kobitko!

A tu moja Petunia w yellow-bahama :-D: Filmy - yellow and green - Pamiętnik - Benc.pl

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka!!

Widzę że jakieś choróbska co rusz atakują dzieciaczki, ale niedługo wiosna i pójdą sobie precz, ja jakoś w ciągu całej ciąży nawet katarku nie miałam, zero infekcji, wraz ze mną moi domownicy również zdrowo się trzymają na szczęście, no i oby tak dalej.

W zeszłym tygodniu miałam traumatyczne przeżycie w związku z krwawieniem jakiego dostałam w poniedziałek, nagle, bez żadnego powodu zaczęłam krwawić, pojechałam do szpitala na Kliniczną i spędziłam tam 3 dni, ale przyczyny krwawienia nie znaleziono a ono ustało na drugi dzień.

Juniorek ma już ponad 3 kg, ja na wadze przybrałam 22kg, mimo tylu dodatkowych kilogramów czuję się rewelacyjnie, nie mogę się już doczekać mojego synusia, kiedy w końcu tak jak Wy, mamusie niemowlaczków i małych dzieciaczków będę chodzić na spacerki z wózeczkiem, i cieszyła się każdym postępem dzidzi.

Zdróweczka dla Was i Dzieciaczków

PS Dziękuję za milusie komentarze na NK.

Buziaki

Oliwi chyba się pomylił dzień z nocą albo jest taka zmęczona tym choróbskiem,że tylko je i śpi....Jeszcze z godzinę i nie będę miała co w domu sprzątać...

Mam do Was pytanko...
Chciałabym zjeść w końcu jakąś pieczoną rybę tylko nie wiem jaką,bo jedni twierdzą,że te słodko wodne są "bezpieczniejsze" inni,że morskie...

Co byście mi polecały?? :-)

gosiaczek super,że macie się z maluszkiem dobrze i nic poważnego krwawienie nie oznaczało.Ja miałam stwierdzone IUGR i do dnia dzisiejszego nie wiadomo czemu mała tak słabo rosła...Już Ci tak mało zostało porodu...zazdroszczę...Mi tak strasznie brakuje brzuszka.Oczywiście cieszę się,że Oliwia już jest,ale patrzę na brzuchatki z wielkiem sentymentem...

Ostatnia edycja:
marta: najlepiej z polskich hodowli, bo te ze stawów sa w wodzie, która jest kontrolowana, i nikt tam nie wylewa świństw. a morskie najlepiej dorsz i te inne polskie, pytaj o ryby czy nie są sprowadzane np z chin. napewno odpuść sobie pange, maslna i inne egzotyczne, bo one nie sa pod pełna kontrolą. i nie wiadomo w jakich wodach plywaja:szok:mówił mi to nasz przyjaciel, który jeździ b.często do Chin i właśni nam mówił, co nieco o tych rybach.

Dzięki :-) chyba dorsza spróbuję,bo już ryby za mną chodzą od jakiegoś czasu O pandze też się nasłuchałam Chcę zjeść jakąś w miarę "bezpieczną" żeby małej nie zaszkodzić...

mamo w boju śliczna lilia :-)

Moje dziecko mnie dzisiaj zadziwia...Przespała 3/4 dnia co się jej nie zdarza.Nawet sprawdzałam czy oddycha,bo jakoś tak dziwnie mi było.
Po 18 postanowiłam pójść do rossmanna i zostawiłam małą z Grześkiem.Po 40 minutach sms,że mała zrobiła dużą kupę jest cała mokra no i fontanna była :-) Grzesiek przebrał małą-ubrał jej śpiocha a na to bluzę :-p Wchodzę do domu,a Oliwia stoi z tatą przed lustrem i śmieje się sama do siebie i to tak,że jeszcze od jej urodzenia takiego uśmiechu nie widziałam wogóle jakieś dziwne miny i pozy zaczęła robić w lustrze...Ciekawe czy wie,że to ona tam jest...
W chwili obecnej gada z lustrem,a my ze śmiechu nie możemy,bo to tak slodko wygląda :-)

My już na nogach Oliwia obudziła się 40 minut temu i teraz znowu przysypia Grzesiek pojechał już do pracy a ja nie wiem co mam robić :-(
Oli w nocy spała tak jak zwykle usnęła po 22 budziła się na jedzonko tak jak zwykle i szła dalej spać.Bałam się,że będzie buszować po prawie całym przespanym dniu

Basen mi się dzosisaj śnił i jak młoda wyzdrowieje to pójdziemy z nią na basen do aqua parku żeby się z wodą oswoiła :-)

Idę sie jeszcze położyć,bo nie wiem co mam ze sobą zrobić

Miłego dnia

reklama
Basen mi się dzosisaj śnił i jak młoda wyzdrowieje to pójdziemy z nią na basen do aqua parku żeby się z wodą oswoiła :-)
Miłego dnia

Czesc, na twoim miejscu nie szlabym z mała do Aqua Parku,bo tam nie jest zbyt czysto i woda jest za zimna dla takiego maluszka.

My chodzimy z naszym marcelem na specialne zajecia dla bobasow gdzie woda jest podgrzewana i jest instruktor. Ostatnio maluchy nurkowaly :))

Zajecia sa na basenie u jezuitow w Gdyni na ul. Tatrzanskiej w kazda niedziele o 8:00. A i wpuszczaja dopiero dzieci od 3 miesiaca zycia. Tak wiec zapraszam tam.

Do góry