reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

no u nas wykryto zakarzenie ukl moczoweg, teraz ma mniejsza goraczke ale marudzi tak samoo jak 2 tyg temu i pije 0.75 l dziennie, malo je i placze , placze:zawstydzona/y:

reklama
Szybkie pytanko, kojarzę chyba Cris pisała kiedyś że jej młody miał 39C czy jakoś tak i podejrzewała zęby. Coś się z tego wykluło?
Bo mam u Maćka 39C i zero innych objawów... jutro idę do lekarza po południu, ale ciekawa jestem co to moze być? Wysoka jakaś ta gorączka jak na zęby...

Kasiu to może być trzydniówka. u nas Emusiowi idą cały czas zęby, ale bez temp.

anja: mnie iteresowałyby jakieś publikacje lekarzy, masz może jakiś artykuł, ale więcej niż jeden??kurczę, trochę skołowana jestem tym tematem:crazy:dużo zdrówka dla Nadusi:tak:oby się szybko wykurowała:tak:

dziuba: martyna skończyła rok wię, spokojnie możesz próbować wpradzać pieczywko i marchewkę jak najbardziej:tak:

miego dzionka dziewczyny, uciekam na śniadanko:-pdziś męzuś robi:-D

cześc dziewczyny:)
straszne rzeczy tu czytam , mam nadzieje , że choróbska szybko sie skończą....ja przez ostatni miesiac walczylam z biegunkami , zapaleniem płuc i znowu jakąś grypa żołądkową, przez ten cholerny refluks Czarek wszystko łapie co fruwa i puka do drzwi:wściekła/y:, mam nadzieje , że w następnym tygodniu wyjedziemy z norki...Iza , Minka dajcie znak jak bedziecie razem szły na spacerek, może jak pogoda nie dopisze to jakies bajkowo lub cos w tym stylu:happy:?

Hej dziewczyny

Wczoraj dentysta zrobił mi dwa zęby na raz i do wieczora chodziłam jak kopnięta :baffled:
A dzisiaj jadę na Zaspę focić mebelki w jednym studiu, troszkę sobie zarobię.

Kasia - u nas też bywały takie dziwne gorączki, jednego dnia Pati była rozpalona jak piec hutniczy a następnego zdrowa jak ryba, bez żadnych objawów chorobowych. Nie wiem czy jakiś wirus, czy zęby, najważniejsze że minęło. A jak dziś się czuje Maciuś?

Ana - masz to jak w banku, tym bardziej że za tydzień wiosna się zaczyna, to może i pogoda się poprawi.

Anja - i co teraz to zakażenie będzie nawracać co 2 tygodnie? Czy to tylko taki jednorazowy nawrót?

Marta - właśnie znowu musiałam zrobić remanent w ubrankach Patrycji, mnóstwo było za małych, sporo mamy też za dużych (nawet na 2 latka). Ale jak się puściutko zrobiło na półce :blink: to mi się podoba - porządeczek.

Kasiu u nas przez 2 dni bylo 39 stopni i wiecej a 3 dnia wysypka na plecach, czyli trzydniówka :-) ale przy ząbkach też mamy temp. ale w granicach 38st.
anja dużo dużo zdrówka dla Nadisi!

u nas niestety mała podłapała już katar od młodego...
a z dobrych wiadomości jak mała się wykuruje to w piątek do warszawki na 3 dni jade tylko z mała :rofl2: piciągiem ciekawe ja zniesie i oczywiście czy pojade?? oby ten katar szybko poszedł w zapomnienie...

Kasiu: i jak Macius??czy to zęby:confused:

pisałyscie o rozm, ja np muszę Emkowi zakładać rzeczy na 2,5 roku:szok:bo w tych na 1,5 się nie mieści, a Antoś ma na 68cm... ciekawa jestem ile przytył, bo on tak sobie lubi podjeść, pewnie już przekroczył 8 kg:sorry2: a potem trzeba nosić takiego klopsa:dry::baffled:

uciekam z męzem jakiś filmik obejrzeć:tak::-p

dziewczyny dużo zdrówka dla Was i dzieciaczków

Kasiu u nas jak szły pierwsze zęby to też była temp w okolicy 39, chyba że dłużej to trwa to tak jak dziewczyny pisały... jak się Maciuś czuje?

Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi i troskę o Maćka :happy:
Byłam dziś u lekarza i z objawów ma lekko zaczerwienione gardło (ale generalnie 2 tyg. temu miał mocniej czerwone i nie miał gorączki więc to chyba nie to). Kobieta mówi, że przy moczowym boli brzuszek - a jego ewidentnie nie boli, więc raczej nie to. Ucho też nie (nie boli). Może być to trzydniówka, mogą być zęby, może być zakażenie bakteryjne co objawia się tylko gorączką, może być to jakiś inny wirus. Mam zalecenie jechać do soboty wieczór lub niedzieli rano na ibuprofenie i jak nie przejdzie gorączka to dać antybiotyk. Na razie na wieczór dałam mu czopek Nurofenowy - o ile gorączka spadła, o tyle ryki i płacze nie, dopiero po godzinnej walce jak posmarowałam mu dziąsła żelem to poszedł w końcu spać... No ciekawe co to za cholerstwo.
A ogólnie to jak działa przeciwbólowy to jest ok, najgorzej właśnie tak jak przestaje - wtedy strasznie płacze :-( A mama od noszenia ma wielki zakwas w bicepsach i mięśniach pleców ;-)

witam Kochane

pogoda paskudna, a u nas zaczęły się choroby:-(mężuś pojechał do pracy zakatarzony, dzieci mają podwyższoną temp, emuś i antoś zakatarzeni i do tego pokasłują:wściekła/y:, mam nadzieę, ze Rita to przejdzie bez nawrotu...a tak dobrze już było, myślałam, że uda nam się ominąć chorobe, a tu niespodzainka:crazy:zobaczymy jak dalej będzie, mam nadzieję, ze nie tak źle.

kasiu: dobrze, że to nie zapalenie, albo jakieś inne paskudztwo:tak:trzymaj się dzielnie:blink:

anja: i co z małą?polepsza się. mam nadzieję, że tak.
iza: i jak tam Patka,zdobywa kolejne domowe bastiony? i co z Twoimi wynikami?:confused:

a tak w ogóle to gdzie sie podziały nasze brzuchatki??andzia, gosiaczek, sylwia i abeja??
dobra uciekam jakieś śniadanko zmajstruje:sorry2:miłego dzionka, chociaż paskudna:sorry2:

good_morning_4.gif

reklama
Dzień dobry

Cris - dzięki za słoneczko, przyda się bardzo bo to co za oknem widać to jakaś porażka :wściekła/y: Kiedy idziesz zważyć swojego klopsika?

Kasia - czyli to jednak troszkę na zęby jednak wygląda skoro pomógł dopiero żel? Dupa tak trochę nie wiedzieć skąd gorączka u dziecka, a już wogóle że lekarze nie wiedzą :baffled:

Pat miała wczoraj wodnisty katarek ale mimo wszystko ciągałam ją ze sobą pół dnia no i niestety dziś jest gorszy katar, cała zapchana i pokasłuje.
Ja wyników nie odebrałam, wezmę w poniedziałek bo wczoraj miałam sporo spraw do załatwienia a wieczorem byłam od tego wszystkiego skopana...
Już nie ta kondycja hehe.

Do góry