reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

mamo w boju nie ma za co przepraszać zawsze lepiej wkleić takie informacje,bo czasami są przydatne,a czasami nie.Ja też jestem typową humanistką,ale mam męża informatyka z wykształcenia i zamiłowania :-)

kasia_z zdrówka życzę.Oli też ma chore gardło :crazy:

reklama
Dzień doberek

U nas nocka taka sama jak wczoraj.Młoda ok 4 zaczęła przez sen marudzić.Dopiero jak się położyłam na klatkę piersiową tak żeby słyszała bicie mojego serca to spała spokojnie na mnie tak z 2 godzinki.Później ją położyłam obok i słodko spała do 7.

Czy któraś ma tą maskotkę Sterntaler z bijącym sercem?
Zastanawiam się czy warto ją kupić.

Dzień dobry cioteczki!

Abeja - wszystko będzie dobrze, urodzisz drugiego, zdrowego dzieciaczka jak Zuza.

Kasiu, Marciaag - zdrówka dla Waszych maluszków! Kurujcie się szybciutko bo słoneczko wróciło i niedługo wiosna :-D

Młoda dziś sporo razy budziła się nocy. Albo górna dwójeczka bo już widać że niebawem się przebije albo wczorajsza wizyta u kuzyna Patki, szaleli to może z nadmiaru wrażeń miała problem ze snem?

Maarcia, ja dostałam taką maskotkę w prezencie, nie działała mi ani u jednego, ani u drugiego. Komuś w końcu oddaliśmy, ale u niego też nie działała.
U mnie najlepiej działają pozytywki, śpiew ptaków oraz kołysanki Turnaua :happy:

witajcie
u nas nocka też spokojnie:tak:dzieci spały przyzwoicie,tylko ostatnio Antoś wyłamuje się z tego kanonu: o 5 je a o 5.30 zaczyna wygłaszać referat i tak do 7-7.30, no a jak on ko nczy to budzi się starszyzna:crazy:i tyle z mojego spania, bo mi trudno spać, jak mi się niemowlę nad uchem "produkuje":dry::nerd:no i mam problem, bo mi się Antoś do siadania podciąga, a przecież nie mogę cały czas mu głowy na płasko pchać:baffled:i nie idzie mu przetłumaczyć:sorry2:
po za tym jesteśmy wszyscy zdrowi, cały czas aplikujemy sobie imbir i jest spokój:tak:
marciag: u mnie też było tak z Antosiem, budził się ok 4 i płakał, marudził i zasypiał u mnie na brzuchu, i taksobie spał :sorry2:ale na szczęscie jakoś ok 3 miesiąca zaczął sobie normować spanie i mniej zaczął jeść w nocy, przez co nie pravowały mu jelita i spokojnie spał. moja pediatra, żeby go uspokoic zaproponowała, żeby ok 24 dawać bebilon i wtedy powinien spać spokojnie. zrobiłam tak ze 2 razy, i się chyba chłopak przestraszył, że mu mleko zabiorą i zaczął moje pić 0 24 i jest spokój do 4-5:tak:a do tej maskotki, to mnie sprawdziła się jako tako, raz zasypiał a raz nie:sorry2:więc nie mam co do niej konkretnego zdania, może dobrze działa na spokojne dzieci:confused::confused::confused:
uciekam porządki robić!!
dziewczyny wiosna chyba idzie:tak::-D

Mamo w boju, pocieszę cię, że Maciek też tak miał z pobudkami, ale się naprawił - hm... powiedzmy... przesunęła się mu ta pora budzenia na 6:30 (on generalnie nie je w nocy, dociągnie od 19 do 7 bez jedzenia, ale się budził ... pogadać :baffled: też spać nie mogłam). Antoś niezły że się już podciąga. Mój za to przemieszcza się w poziomie, tak ze dwa metry potrafi przepełznąć/przeturlać się do zabawki, skubany.
A propos że działa Sterntaler na grzeczne dzieci, nie mogę się zgodzić - mój Maciek spokojniutki, a jak mu się te łupanie niby serca włączało, to jakby go ktoś szpilką dziobał - szału dostawał :-D
Cris, uciekam też porządki robić :happy:

Cris - jak z niego taki siłacz to może niech prawie cały czas na brzuszku leży? :-) To się może nie będzie tak podciągał.

A my dziś jedziemy kupować Patusi butki juuupiii :))

Ostatnia edycja:
no właśńie na brzuchu się wścieka:no:a jak się go zostawi na rozłożonym łóżku to się przemieszcza, więc nie można go położyć tak żeby sobie spokojnie leżał, bez zapbezpieczeń, bo może z łóżka spaść. a w łóżeczku, wędruje we wszystkie strony, ale jak on to robi tak wcześnie:confused:przewraca się na boczki, i siłuje się z pielucha tetrową:sorry2:ostatnio odkrył, że fajnie jest robić brrr, i przy okazji się zapluć, więc muszę mu ciągle śliniak zakładać, bo tak to potrafi do pasa body zapluć:szok::sorry2::confused:

a może te maskotki, mają rodziców uspokajać:confused::rofl2::-D

mamo w boju to Oliwia chyba ma tak samo...u niej to się zaczęło w momencie gdy postanowiła usypiać po 21 wtedy budzi się ok 1 na jedzenie,a później ok 4 no i już śpi niespokojnie dopiero na moim brzuchu śpi spokojnie.Wcześniej usypiała ok 23-24 mniej więcej w tym czasie jadła budziła się róznie ok 4-5 i dalej spała spokojnie...Myślałam,że to może od tego,że jest trochę chora,ale to raczej prze te jedzenie...

Dzięki za opinie o maskotce.Chciałam ją kupić,ale jak ona tak średnio działa to nie będę wydawać pieniędzy.Spróbuję powoli przestawić jej godziny jedzenia i zobaczymy

Wiecie co...mam wieże eiffla do wyprasowania i mi się nie chce...Szkoda,że nie ma jakiś dobrych sprawdzonych sposobów na polubienie zmywania i prasowania :no:

reklama
Maarciag - kupno zmywarki i suszarki bębnowej? ;-);-);-)
Oli jeszcze malutka - za miesiąc dwa na pewno już będzie lepiej z tym spaniem :tak:

Do góry