reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

mniaaaaaam!!! ja też makaroniara... jutro wypróbuję!!
wylączam komputer bo się skupić nie mogę, napisze ręcznie trochę i potem przepisze, bo ciągle wchodzę jak nie na forum to na n-k... i weź tu pisz praę mgr :wściekła/y: milego wieczorka wszystkim! i przespanej nocki!!

aaaa, zapomniałam Wam powiedzieć że odstawiłam Martynkę od piersi, już prawie na stale, to znaczy czasem w nocy jak strasznie nie chce mi się wstać przyszykować jej mlekoo to daję jej cycka, a w ciągu dnia już w ogóle nie ciągnie! jakoś bezboleśnie to poszło, jak niektórzy mówią ze próbuja i nie mogą odzwyczaić dziecka... cale szczęście, przynajmniej z tym poszło gładko! jeszcze tylko problem spania został - ale też sbie poradzimy!
no to paaaa!!

reklama
a u nie n tarasie jest 20 stopni..wracałysmy od lekarza bez kurtek...ja na krotkim rekawku...a do tego u nas dzis wlale nie padało i od 13 do 17 pieknie swieciło słonko:)))

bylam z Michalina u kardiologa.....2 tyg temu na rtg wyszło że ma powiekszone serce.. ale okazało sie dzis ze to wina tego że miała robione na leżąco...ma serce jak dzwon i wszystko jest ok:tak::-)..była strasznie grzeczna, pani doktor (ordynartor oddziału dzieciecego) nie mogła wyjść z podziwu...i w nagrodze za dobre zachowanie mama kupiła sobie buty hehehehehehhe:-D:-D:-D

Izabelinda - u mnie mąż też fan makaronu, też czasem robie takie cuda :-) Mniam :-) Rozwarcie oczywiscie to marzenie, na razie nic nie ma, ale generalnie ostatnio też miałam jakoś późno (po 7 godzinach intensywnych skurczy co 3 min. ale takich co wychodziły na KTG 100% a nie jak teraz 30%), więc nawet się nie nastawiałam że się jakoś pojawi. No i na razie dalej cisza z tym moim drugim potomkiem. Pierwszy nie robił ściem, zaczął się od razu poród, a ten jakiś magik... ;-)

Dziuba, gratuluję bezbolesnego odstawienia, super sprawa że się tak udało :-)

Martka, tylko pozazdrościć Michalinki takiej grzecznej no i serducha jak dzwon! :happy:

iza ale mi narobiłaś ochoty na makaronik...mniam...

kasia Maciuś ma dobrze w brzuszku to mu się nie spieszy :-)

My już po szkole rodzenia.Dzisiaj mówiliśmy o wyprawce dla dziecka.Co warto kupić czego nie,jakie kosmetyki są potrzebne jakie zbędne itp.
Byliśmy też w urzędzie miasta i mamy wyznaczoną datę ślubu na 8 listopada godzina 13.40 :-)

Bóle jeszcze mam.Ostatni miałam ok 16 i znowu musiałam wziąć no spe.Pytałam też położnej jak długo to ma trwać i co ma mnie niepokoić.Dowiedziałam się,że powinnam brać no spe 3x po 2 tabletki-tą zwykłą no spe nie forte i po tygodniu powinno być już ok.

marcia to juz niebawem:tak:
dziuba ja jak odstawiałam Wiktora to płakał jak bóbr... miał wówczas 18m-cy:baffled: fajnie ze tak bezbolesnie wam poszło;-)
kasiu Maciuś chce Wam zrobić niespodziankę, a moze chce sie w znaku wagi urodzic heehe
jola ja tez zaplacilam ubezpieczenie i ksero, rady rodzicow nie bo Robert za Konrada płaci a u nas zasada 1 raz w rodzinie :tak:wiec ja nie płacę :laugh2:

no dziwczyny, w koncu mogę się "zameldować"..ufff, ale mieliśmy ciężki dzień:baffled:

dziś włączyliśmy ogrzewanie...ale przed tym zalaliśmy łazienkę:wściekła/y:sprzątanie, szybko obiad, podwieczorek, mężuś pojechał do pracy i szybciutko minął dzień:baffled:
a co do chorób, to niestety...Emuś chory-ma rozwolnienie, smarka na wszystkie strony i ma stan podgorączkowy( a jutro miał być szczepiony-więc nici z tego),mmojego m też dopada jakiś ból gardła,a ja za nimi łapię jakieś swiństwo:dry:narazie Rita ma się najlepiej-i niech tak zostanie.
no, mój jaśnie książe dopiero godz.temu zasnął i mam nadzieję, że na dobre!!bo mam go dziś dość:wściekła/y:chodzi obsmarkany, a jak mnie zobaczy, że idę z chusteczką żeby mu nos wytrzeć to ucieka i weź tu biegaj za dzieciakiem :angry::angry:
z naszego wypadu do teściowej musimy zrezygnować, bo ona też chora i my chorzy, więc musimy w domku siedzieć, w sumie to mnie i tak robota czeka,bo mam bardzo duuużo jabłek z ogrodu z których chce przetwory zrobić-więc trzeba trochę nad nimi poślęczeć.mamy tyle tych jabłek, ze wszystkim do okoła rozdajemy a jeszcze ich pełno:sorry2:
zaraz sie kładę, bo jestem niesamowicie zmęczona. dziś tak z mężem rozmawiałam, że ponieważ nie czuję się rewelacyjnie, to pod koniec października weżmiemy od pediatry, dla niego opiekuńcze na 2 tyg, a potem on ma cły listopad wolny...i przynajmniej w spokoju, będziemy mogli przygotować domek, na przyjście dzidzi:tak:jeżli teraz tak się czuję, to co będzie za parę tyg??:confused:skoro płacimy składki, to trzeba korzystać jak można:tak:
marciag:oj te bóle....coprawda ja mam trochę inne, ale czasem nie mogę się ruszyć:szok:jakąś totalną blokadę bioder mam-masakra.trzymam kciuki, żeby przeszły Tobie te bóle:tak:spokojnej nocki
iza: i jak cannelloni wyszły??pewnie pyszne były:tak:u nas jkażda forma makarony króluje-ale to akurat przez geny:rofl2:
dziuba:powodzenia w pisaniu pracy, obyś była wierna postanowieniu:happy:
martka:no u nas o takiej pogodzie można było pomarzyć:crazy:
kasia: aTy co tutaj robisz, a ja się zastanawiałam czy Ty już rozpakowana jesteś..w sumie to jeszcze nie minął Twój termin(wg suwaczka:happy:), więc Maciuś ma czas:rofl2:

całej reszcie zycze spokojnej nocki, co by Wam dzieci wytchnąć dały:tak:
pewnie się za trzy dni zjawię jak mężuś w ndz do prcy pójdzi, ale będę Was podczytywać:tak:

Witam:-)
wczoraj jakoś do pisania mnie nie ciągneło :zawstydzona/y: myslówke miałam:dry:przygotowałam dokumety do urzendu by sie zarejestrować no ale dziś nie pojechałam bo ta głupia pinda świadectwo pracy dopiero o 13 bedzie miała więc nie zdąże:wściekła/y: jutro muszę sie zarejestrować :baffled:
Dominika marudna w nocy była jakiś brzydki sen chyba miała:confused:
na szczęście już nie gorączkuje ale jakaś osowiała jest:confused: oby nic nie załapała:dry:

Kasia cos Twój maluch sie nie może zdecydowac :-D

Marciag no to klamka zapadnie ;-) jestes pewna :sorry2: żart oczywiście :-D napewno to będzie szczęśliwy dzień dla Was:tak:

Martka miło słyszeć że Michalinki serduszko zdrowe:tak:

Mamo wboju zdróweczka dla Emusia:tak:
tyle jabłek ooooo to troszku robotki będzie kiedyś miałam tak z gruszkami klapsami:tak:

Dziuba ja jakos nie mogę rzucić cycowania:zawstydzona/y: może dlatego że to ostatnie dzidzi i chcę sie jeszcze nacieszyc:-p trzymam kciuki za pisanie pracy:tak:

Izuniu brawa dla starszaka autobusowego:tak: napewno Ty miałaś większego stracha niż on;-):-D

Miłego Dnia:-)

no pieknie cale forum nam sie sypie na chyba:szok:

zasmarkanym -zdrowia
brzuchtkom - duzo sily, zdrowia a dla Cris grzecznych Starszakow:-D
prawie rozdwojony- rozwojenia
nam wszystkim -pieknej cieplej jesieni, w tym tygodniu niestety nie ma szans:no:

Cris, kobiety w ciazy powinny odpoczywac jak najwiecej, a ty biegasz , sprzatasz, ganiasz za 2ka Lobuziakow, jeszcze tone jablek chcesz obrobic:sorry2: daj sobie spokoj z tymi jablkami, jedynie moze je pokroj, wysusz w piekarniku i w poszewke zawin:tak:
Oszczedzaj sie jak najwiecej, by nie kusic losu , dobry pomysl, ze maz w pol pazdziernika idzie na urlop.

milego dnia zycze , wyglada calkiem ok za oknem, byleby nie padalo co?:confused:

No hej Wam, już jestem po badaniu, niestety wybrałam się ciut za wcześnie, ale za 2 tyg 1 paźdźiernika jadę znowu. Dzisiaj widziałam moją dzidzię jak machała rączkami i nóżkami wierciła się ślicznie, super widok.
Ma już 4,3 cm wygląda na okaz zdrowia a szczegółów dowiemy się 1 paźdz.

Teraz jestem u koleżanki potem zakupy, troszkę pochodzę po sklepach i odezwę się dopiero wieczorkiem jak mąż wróci z pracy z laptopem, bo mój komp znowu się zepsuł.

Papa

reklama
No hej Wam, już jestem po badaniu, niestety wybrałam się ciut za wcześnie, ale za 2 tyg 1 paźdźiernika jadę znowu. Dzisiaj widziałam moją dzidzię jak machała rączkami i nóżkami wierciła się ślicznie, super widok.
Ma już 4,3 cm wygląda na okaz zdrowia a szczegółów dowiemy się 1 paźdz.
Papa

No to super!

Cris jak tam dzisiaj, czujesz sie lepiej , boidra bola nadal - bo sie kurcze Toba przejmuje!:zawstydzona/y:

Ja sobie zrobilam male spa wlalam do goracej kapieli z sola zmorzamatrwego, potem troche polezalam pod kocykiem i wysmarowalam sie pachnacym maselm do ciala. Czuje sie SUPER. tego mi bylo trzeba.
Ide robic 2ge snaidanko myszce i sobie tez cos przy okazji, bo jescze nie jadalm:baffled:

Do góry