reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Hej hej, ja się melduję w dwupaku ciągle, ale już słabo u mnie z siedzeniem i ogólnie pozycjami pionowymi, więc głównie leżę i nie mam sił na forum. Nadrobię po rozdwojeniu ;-)

Gosiaczku, co do lekarzy, to wiesz... niektórzy mieli na studiach piątki, ale ci co mieli tróje i dwóje też gdzieś leczą ;-) Ten co piszesz rzeczywiście tylko do skierowań się nadaje, idiota jakich mało :angry:

Co do schematu żywienia, to przy karmieniu piersią się wprowadza gluten dwa miesiące przed rozszerzaniem diety - ok. łyżeczki kaszy mannej na dobę, od 5go miesiąca. W ramach zapobiegania celiakii (kiedyś był od 10go miesiąca i to zmienili). :happy:

reklama
ale tu pusto dzis, co wy robicie w ta pogode ciekawa jestem:szok:
ja zostalam pokonana przez wirusa:wściekła/y:katar, gardla i inne, czyli petarda:baffled:

kasia, oj ty zaraz rodzisz;-)lez i odpoczywaj jak najwiecej!

witajcie:-)

no, dziewczyny... a co tu taaaaak cicho??????????:confused::confused::confused::confused:gdzie Wy się wszystkie podziałyście?
u nas noc spokojna, a ja wyspana bo wstaliśmy dopiero o 9:szok::szok:aż dzie=wnie mi było, że tak późno wstałam. mężuś w szkole, do nas dziś babcia przyjeżdża, więc pewnie po 13 znikniemy z domku, bo dziś jest ładniej niż wczoraj-może w końcu jakiś spacerek zaliczymy:tak:

anja: zdrówka zyczę, obyś się pozbyła wirusa!

miłego dnia wszystkim życzę, mam nadzieję, że pogoda dopisze wszystkim:tak:

Ja tylko na chwilkę, poczytałam i pozdrawiam (zwłaszcza chorych, którym życzę dużo zdrówka). U nas szpital w domu, wszyscy zachorowali, łącznie z Patinką... buuu :-(.

Miłej niedzieli. Lecę kurować siebie i rodzinkę.

ojej Iza, szkoda malej Patuni, ja sie boje zarazic Duske, mam nadzije ,ze kataer i dreszcze ja omina:confused:
Skutecznego kurowania

Dzień doberek
Ja już od 5 nie śpię,bo Oliwia postanowiła sobie pokopać :-) Grzesiek też poszedł już do pracy,bo jak ja nie śpię to on też nie bardzo-wiercę się,mówię do małej...jeden plus wróci o 15 do domku :-)

My weekend spędziliśmy razem robiliśmy wszystko i nic :-) W sobotę wieczorem zatoki strasznie mnie bolały,ale nasmarowałam je maścią i w niedzielę czułam się dobrze :-)

Zmykam do łóżka,bo zimno,a jeszcze dwa tygodnie trzeba czekać zanim włączą ogrzewanie :-(

Miłego ranka :-)

witam z rana :) zimno ... lazienke zaczyam do kapieli dzieci dogrzewac elektrycznie ... zeby chociaz troche komfortu bylo ...
w pracy kaloryfer grzeje od piatku bo jak rano przyszlam to bylo tylko 18 stopni a w takich warunkach paluchy szybko kostnieja ...
dzisiaj jescze mam zebranie w szkole ...
a teraz nadrabiamy :

andzia gratuluje pracy i powaznych decyzji :) teraz bedzie juz tylko lepiej :)
izabelinda jak po weekendzie ... goscie przeszli jak tornado ?
a moze nie bylo ich przez chorobsko ... kurujcie sie wszyscy :)
my sobie nagralismy atak klonow ale kto wie kiedy znajdziemy czas na jefo ogladnieie ... ? michal tez chce ... wiec tylko weekend :)
abeja, martka ja barzo lubie pange i jemy ja raz w tygodniu - wszyscy ... mysle ze nie powinnismy popadac w skrajnosci ... czy jest cos w naszej diecie co napewno nam nie szkodzi ? nie mozemy przestac jesc ... no i prawda z tymi oscmi ... jestem spokojna jak mala je pange bo jesscze nigdy nam sie nie trafila niespodzianka a z innymi filetami bylo bardzo przeroznie ...
gaddula dzieki za info i link :) najbardziej interesuja mnie objawy bolu po zabiegu ... jedni mowia ze bylo ok, innych glowa przez tytdzien nawalala ... wiem ze to sprawa indywidualna ale ciekawosc mnie zzera ... poza tm mialas robione oba oczka na raz ? i przypomnij po jakim czasie mozna wrocic do 8 h pracy przy kompie ?
no i jak na kabarecie ... mam nadzieje ze bylo wesolo :)
gosiaczek niezbyt ciekawa przygoda z tym lekarzem ... moze faktycznie nie warto zawracac sobie nim glowy ?
ana powodzenia w szukaniu orcy i szkolenia jezyka ... pogoda niestety u nas jesienna ... :(
anja myslalam ze juz po badaniu a tu prosze ... i jescze przeziebienie ... masakra ... mnie tez cos leci z nosa ... oby nie polecialo na dzieciaczki :)
sylwia cale szczescie ze z MArcelem juz ok ... ciekawe co go dopadlo ...
kasia jesczze w calosci ?

Dzień doberek
Ja już od 5 nie śpię,bo Oliwia postanowiła sobie pokopać :-) Grzesiek też poszedł już do pracy,bo jak ja nie śpię to on też nie bardzo-wiercę się,mówię do małej...jeden plus wróci o 15 do domku :-)

oj to o ktorej ty bedziesz wstawala jak sie Oliwka urodzi???:szok::szok::szok:
nadia byla bardzo spokojna w brzuszku az 2 razy szlam na ktg bo sie malo ruszala I zazwyczaj wieczorem)no i teraz dosc spokojna jest i ladnie spi...ale czy ja wiem czy to ma jakies przelozenia, chociaz pewnie jakies ma, spac mi dawala a i teraz lubi sobie pospac;-)
To pewnie bedziesz miala mala wiercipietke, zywczyka ciekawego swiata:-D

reklama
idzia mi chodziło o nie jedzenie pangi w ciąży z przyczyn już przeze mnie podanych.Masz rację,że jakby się tak przypatrzeć to najlepiej nic nie jeść,bo wszystko jest szkodliwe.Ja oczywiście nic nikomu nie narzucam tylko napisałam co wiem :-) każdy zrobi jak uważa...

anja to ja dziecko zachowuje się w brzuszku ma później przełożenie na to jak się zachowuje po urodzeniu może nie zawsze ale w większości przypadków tak.Oliwia od soboty daje mi popalić.W sobotę pobudka po 6 i do 7 nie spałam,niedziela pobudka o 4 usnęłam po 5.30 no i dzisiaj pobudka o 5 :-) Pewnie będzie wesoło jak się urodzi :)

Do góry