reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
Witajcie Babeczki
Ja tylko na chwilke;-) podczytuje Was, natomiast zbyt czesto sie nie udzielam, bo albo mam brak weny, albo zbyt malo czasu...
a wiec musze sie Wam pochwalic-DOSTALAM PRACE !! ;-) jupiii. Zaczynam od tego poniedzialku-praca chyba fajna- w bibliotece angielskiej English Unlimited - co prawda dosc odpowiedzialna, bo bede te biblioteke prowadzic w pojedynke, a wiec organizacja od a-z-od wypozyczania ksiazek, zakladania kart do zamawiania nowoscio i nawet inwentaryzacji-ktora na chwile obecna mnie najbardziej przeraza:szok:Na szczescie Pani, ktora do tej pory tam pracowala pobedzie ze mna jeszcze przez 2 tyg, wiec mam nadziej sie sporo od niej nauczyc ... Najgorzej to bedzie jesli zajde w ciaze...ale w sumie praca jest raczej przyjemna wiec nie powinno byc problemu, z tym ze pewnie bede musiala pozniej znalezc kogos na swoje miejsce i przeszkolic, tak jak teraz robi to ta Pani...
Bo nie wiecie, ale starania o dzidzie zaczynamy po kwietniu przyszlego roku, dlaczego?? Uwaga-postanowilismy sie pobrac w kwietniu-dokladniej 18-ego :tak: Stwierdzilismy ze niepotzrebie bedziemy stresowac dzidzie slubem, wiec zaczniemy sie o nia starac po :-) Wydaje nam sie to najbardziej rozsadne...Chociaz oczywiscie jak zdarzy sie nam zajsc przed - to nie bedziemy plakac:-D
Co jeszcze -aaa dzis bylam na pierwszej kontroli u gina po porodzie. Wszystko jest ok, a moj lekarz-nie uwierzycie-poplakal sie choc wiedzial co sie stalo juz duzo przed, ale mimo wszystko caly czas to bardzo przezywa-nie spodziwalam sie takiej rekcji:-( Dobry z niego specjalista, a przede wszystkim czlowiek, a dzisiejsza wizyta tym bardziej mnie w tym utwierdzila i mysle ze nie zmienie go podczas kolejnej ciazy...Ewentualnie od czasu do czasu bede sie konsultowac z innym lekarzem...

caluje Was Dziewczynki! Przepraszam ze na nic Wam nie odp, ale wylecialo mi z glowy -tyle mialam do nadrobienia :-)
gosiaczku ciesze sie z mezem wszystko w porzadku-uff cale szczescie...
marciaag nie dziwie Ci sie ze sie wystraszylas...szczescie w nieszczesciu to tylko nieprzyjemna, by nie powedziec paskudna dolegliwosc...:sorry2:
iza gratuluje wystawy, na pewno przyjade :-) no chyba ze praca nie pozwoli, ale to juz sila wyzsza ;-) super ze zostanisz ciocia :-)
sylwia ucaluj ode mnie Marcelka-oby szybko wrocil do zdrowka
dziuba zycze abys w koncu przespala porzadnie noc, oczywiscie na nowym, super lozeczku :-)

andzia bardzoooooooo się cieszę,że dostałaś prace.Zobaczysz,że za 2 tygodnie będziesz już wszystko robić tak jakbyś tam co najmniej pół roku pracowała :-) Gratuluję decyzji o ślubie...Kwiecień to fajny miesiąc :-)

minka ja dzisiaj będę piec ciasto gotowe z delecty...ciekawe jak mi wyjdzie :-)

Ja byłam w szpitalu zobaczyć ile mam szykować pieniędzy na badania,bo za niecałe 2 tygodnie muszę je wszystkie zrobić.Przy okazji o mało co nie zemdlałam,bo idąc do laboratorium wynosili kogoś z kostnicy i ciemno mi się przed oczami zrobiło.
Później zrobiłam małe zakupy i od 13 siedze przy garach.Gotuję zupę kalafiorową,a później zapiekenkę z warzywami i serem...no a na deser ciasto z proszku :sorry2:.Musimy jakiś mikser kupić,bo inaczej to ciasta sama nie upiekę...

Buziaki

Witam ponownie popołudniem :)

My już po obiadku, fląderka, mniam, dobra była. Do tego sok wyciskany z marchwi i bomba witaminowa, koktajl grejfrutowo-pomarańczowy.

Ivi - przejrzałam pobieżnie Wasz dziennik ( sporo tego było) i obejrzałam zdjęcia. Śliczne się zaczyna robić Wasze gniazdko.

Idzia - jak tam humorek się poprawił pod wieczór? Dzieci zużyły całą energie i grzeczniejsze są?

Marciaag - takie poranne wygłupy, zwłaszcza na wygodnym łóżeczku fajneee są :) potem nastrój jakiś lepszy.
Ale Ty ostatnio miewasz przeżycia, na nudę to chyba narzekać nie możesz?

Anja - czy wiadomo już coś więcej po doplerze? Czy jeszcze z wynikami musisz iść do swojego lekarza by Ci objaśnił?

Minka- dzięki za wszystkie porady - dziś się przeszłam z Pat do bankomatu i zobaczyłam, że szefo wreszcie wpłacił co należało :) sssssuper. A ten schemat żywieniowy mniej więcej potwierdza to co mówiła mi pani pediatra. To co? Lecimy według tego?

Anetko - noooo ogromne gratulacje!!! Same dobre wieści tu przynosisz!!! Bardzo się cieszę Twoim szczęściem i sukcesem. Zasłużyłaś sobie na to wszystko :) M zresztą też...

No a ja będę miała mężatego w domku na weekend, i jakiś gości po drodze, więc nie wiem czy wpadnę, ale na pewno się postaram :-D. Buziaki gorące dla wszystkich dziewuszek :)

iza chyba bede wg tego jadłospisu działać :-) wiec za jakieś 2-3tyg. zaczynam :-D
andzia decyzji w sprawie ślubu i oczywiście pracy :-)

Ostatnia edycja:
Witam

ale ziiiimno..jesień?..czyżby to już?

Andzia
gratuluję decyzji o ślubie i pracy:tak:

Ivi
widziałam dziś wasz domek na żywo...to z naczy z okna autobsu, ale aż 4 razy bo takie kółka ten wycieczkowy pks kreci hehehe

Abeja
a mi kazdy mówił że panga najlepsza dla dzieci:angry:..ale wydaje mi sie że to tylko ze wzgledu na 100% brak osci w filetach, bo ja jak kupuje filet z osci to mysze go jeszcze sama fileowqac zanim podam małej...

minka
ale jaja z tym ksiedzem..nawiedzone to jakies jest..szok

oj nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic:-(
ide napalic w piecu bo zimno...sezon grzewczy w Połczynie czas zaczać:-:)no::crazy::rofl2:

buziaki

reklama
Minka - a to ja już chyba powinnam zaczynać heh. Jutro zrobię sok z jabłuszek samorobny, mam nadzieję, że Pati zasmakuje.
Ktoś mi powie jak tą kaszkę manną przyrządzać? Bo nigdy nie robiłam i mi jakieś twarde gluty wyszły :dry:.

No i zapomniałam podziękować za trzymanie kciuków - pomogło. Jak tam ładnie będziecie trzymać podczas egzaminu z jazdy to nie ma bata, musi mu się udać :)

A teraz idę z moimi chłopakami oglądać Atak Klonów. Dobranoc.

Do góry