reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Cześć kobitki :)
Postaram się do powrotu Darka z pracy nadrobić resztę :)

Idzia tak jak obiecałam zacznę od odpowiedzi na Twoje pytanie :) Po zabiegu czuję się bardzo dobrze i co najważniejsze widzę bez okularów :-D:-D:-D Największym minusem tego zabiegu jest jego koszt, bo aż 4700 zł (metoda lasik). Wszystkie informacje znajdują się na stronie ArtLife - laserowa korekcja wzroku | chirurgia oka | laserowa korekta wzroku | LASIK | wady wzroku Jak będziesz chciała wiedzieć coś więcej pytaj :)))) Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie :)

Dziuba dobrze przemyśl zakup mieszkania na osiedlu blisko FH. Jest ono niedaleko wysypiska Szadółki i przyznam szczerze, że czasami mocno zawiewa :(((((( Wiem, bo mieszkałam (i będę mieszkała) jeszcze dalej na osiedlu 5 Wzgórz i tam też czasami czuć.

Izabelinda jak masz zamiar siedzieć cały czas z Pati w domu to jeszcze poczekaj ten miesiąc z wprowadzaniem nowości.

Andziaa sąsiadko :) Może uda nam się kiedyś spotkać na spacerku ;-)

JKrzymka, Izabelinada jak te ciacha apetycznie wyglądały :rofl2:

Marciaag z czystym sumieniem gorąco polecam Na Wzgórzu. Mieliśmy tam przyjęcie weselne do 23 i jakoś tak goście się rozbawili, że nawet potańczyli :) Był też grill na koniec ;)

Izabelinda to Ty taki artysta jesteś :)?

Ivi podejrzałam dziennik budowy Waszego domu - wow!!!!! Fajniutki :)

Martka fajny pokoik, Zdolniacha jesteś ;-)

Ana powodzenia w szukaniu pracy.

Pieniadze mozna stracic, domy sie pala a uczucie matka-dziecko TRWA!
piękne słowa. Miesięczne całuski dla Nadii :-D

Idzia ja też uwielbiam karuzele :-) W podróż poślubną (jeśli tak to można nazwać) byliśmy w Niemczech w Heide Parku i zaliczyliśmy razem wszystkie kolejki :-p i ja potem jeszcze karuzele, ale już sama, bo Darek nie lubi zbyt dużo kręcenia (ale i tak był dzielny, bo kolejki wytrzymał wszystkie :-D).

Izabelinda na lewe widzę już idealnie, ale ostatnio na badaniu na prawe miałam jeszcze -0,5, ale oko ma jeszcze czas na dojście do ideału :) Zobacze na następnym badaniu pod koniec miesiąca czy zeszło.
Gratulacje dla męża :-)

Marciaag, JKrzymka dzięki za przepisy :)

Andziaa podwójne gratulacje :-D

JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII udało się :) nadrobiłam :))))

reklama
iza wg tego planu żywienia co podałam to na początek jest zupka jarzynowa, czyli zaczynamy od jarzynek pojedynczo chyba, dopiero w 7-9m-cu soczek z jabłuszka, zupka i kaszka :tak: a ta pierwsza zupka- przecier to tez dopiero 5-6m-c nie wcześniej czyli oki ja myśle ze jeszcze pare tygodni sie wstrzymam :-D

Dzisiaj już spadam, idę tylko jeszcze do lipcówek, bo ostatnio je troszkę zaniedbałam :zawstydzona/y:

Zapomniałam się pochwalić :) jutro jadę do opery leśnej na kabaret - mąż mnie zabiera :tak::laugh2::-p

Trzymajcie się cieplutko babeczki :)

hej

Byłam dziś u ginekologa skontrolować moją dzidzię i powiedzieć lekarzowi o tym mięśniaku, byłam ciekawa co On na to, bo badał mnie 2 tyg wcześniej i nic nie widział, hmm.

Matko co za debil z tego lekarza, będę tylko do Niego chodzić po skierowania na badania, żadnych innych gadek , na żaden temat, nie chce mi dawać skierowania na toxo ani na cytomegalię, na mojego mięśniaka stwierdził że to nie mięśniak tylko skurcz, dopiero później zajrzał w kartę i okazało się że jednak miałam kilka malutkich mięśniaków 2 lata temu, i trzeba było je obserwować, paranoja.

Zrobił mi USG i powiedział że ja mam dziwną macicę i moja dzidzia jest umieszczona w rogu macicy, debil, miał do dupy sprzęt i nie przeczytał tego co dostałam ze szpitala że to mięśniak zniekształca macicę. Jestem tak wk...wiona że szok.

A tak po za tym ok.

WITAM WSZYSTKIE MAMUSKI:tak:
Gosiaczku z tego co piszesz to ten lekarz jakiś dziwny:szok: , nie podchodzi do sprawy poważnie, wkurza mnie takie podejście:wściekła/y:, burak:-D. uważaj na siebie i nie stresuj:tak:.

a ja juz mam za soba jedna rozmowę w sprawie pracy , byłam w przedszkolu na rozmowie kwalifikacyjnej, no niestety musze jeszcze dużo czasu poświęcic na naukę norweskiego i wtedy ostro działac , sprubuje za miesiąc i pojadę do biura pracy .
a jak u pogoda w trójmieście , u mnie słonko świeci , szok, bo juz mamy porę dzeszczową a tu taka niespodzianka:laugh2:.

witam wszstkie Trójmiastki:tak:

po przerwie wracam, czytałam co piszecie na bieżąco, ale się nie udzielałam, bo nie miałam weny do pisania:zawstydzona/y:my spędziliśmy ten czas bardzo rodzinnie, a dziś już sama do jtra do 17:dry:miałam męża w domu 4 dni, to teraz muszę pocierpieć:-p

niestety, pogoda jest do niczego, więc się nie wynurzę dziś z domku:no:mam nadzieję, ze chociaż jutro zrobi się ładnieju mnie sezon letni już zamknięty-schowałam wszystkie letnie rzeczy-nie ma się co łudzić, że jeszcze lato będzie:wściekła/y:mam nadzieję, że chociaż do końca miesiąca nie będę musiała, ogrzewania włanczać:tak:

zjawię się później, narazie uciekam obiadek przygotować, i ogarnąć dom bo jest w domku sajgon:crazy:
miłego dzionka :-D

Witam!

Gadaula
gratuluje nadrabianie, mi sie nigdy to nie udało heheehhe

minka
Michalina dostała pierwszą zupke miedzy 5 a 6 mc... ale przed zupke przez jakies tydzień dostawala merchewke z jabłkiem za słoiczka....ale jej to smakowało, mlaskała i stekała z roskoszy hehehehehehehe...

Gosiaczek
co za lekarz..nie chodz do niego bo nie warto skoro sie nie zna .........

Ana
u nas jesień w pełni, u mnie teraz na termometrze 13 stopni:-:)no::crazy::wściekła/y:,,koszmar..... miłej nauki języka...i powidzenie w dalszym szukaniu pracy:tak:

Cris
u nas spcer dzis tez raczej odpada, no chyba ze będziemy musiały iśc do sklepu....

uciakam układac z małą puzzle....

miłej soboty

witam z rana, dooplera przeniesli mi na poniedzialek;-)

Gosiaczek, ten lekarz jakis do kitu, tylko wszytko ci zamieszla i sie teraz stresujesz:no:
mnie jakis wirus chwycil, cala rdzine oblecial wiec kolej na mnie:crazy:kicham, prycham, gardlo boli i mam drgawki mam nadzieje,ze Duski nie zaraze:zawstydzona/y:
Kasztany na mojej ulicy juz zolto brazowe siezrobily, ta jesein jakis miesiac za wczesnie:wściekła/y:
Milego dnia i uwazajcie na wirusy, zwlaszcza mamusie z brzuszkami

no, już się uporałam ze wszystkim, dzieci poszły spać, więc ja sobie teraz trochę odpocznę:tak:cisza i spokój:-D:-D:-D

gosiaczek:całe szczęście, że już lepiej się czujesz:tak:szkoda tylko, ze lekarz niekompetentny:wściekła/y:

chciałam zrobić ciasto cytrynowe, wg przepisu Anji i niestety nie zrobię, bo nie mam masła....buuuuuuuuuuuu:-(a taką miałam ochotę na to ciasto:wściekła/y:

ja dzieciaczkom już profilaktycznie, wprowadziłam coodziennie wit.c, zeby mi nic nie "złapały"-a szczególnie Ritka. dziś zaczęłam nosem pociągać-mam nadzieję, ze to chwilowe:wściekła/y:

reklama
Witam serdecznie:-):-):-)

Ja znów się opuściłam w pisaniu:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Wtrętny babol ze mnie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Marcelkowi po dwóch dniach temperatura zeszła i jest wszystko ok:-) Nawet nie wiem czemu tak gorączkował:confused::confused::confused:
U nas dzisiaj była fajoska pogoda:tak: Chociaż raz mam lepszą pogodę niż Wy:-p:rofl2: Mój bąbelek już śpi i mam wieczór dla siebie:-) hurraaaaa:-D:laugh2:

Iza gratki dla męża:-) Pozwoliłam zajrzec sobie do Twojej galerii:-) Dzieciaczki masz cudowne. Dominik będzie super bratem dla Pati. Jak widzę takie kochające się rodzeństwo to aż się chce drugiej dzidzi, coby w przyszłości też się tak kochały:tak:

Gosiaczek co za durny lekarz:wściekła/y::wściekła/y: I pomyślec, że niektóre kobiety nie stac na prywatne wizyty i muszą zdac się na takiego konowała:crazy:

I co tam jeszcze:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Kurcze, dziewczyny piszecie tak dużo, że trudno mi spamiętac:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Aaaa, Andziaa podwójne gratulacje:-)

Do góry