reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Dzień dobry cioteczki!

Martka - z opisu na gorąco widać, że wyjazd Wam się udał i wszyscy troje jesteście zachwyceni :) Ale pewnie dużo więcej tak się działo, opowiadaj... No i oczywiście wykażę się ignorancją i spytam co to takiego te wodery? (może jakieś foto poglądowe?).

Dziuba - no fryzurka piękna, piżamka także :) Chyba bym Cię nie poznała na ulicy :)) A jak mieszkanko się sprawuje? Już je oswoiliście?

Mama w boju - nikt tu słowa nie powie złego na Ciebie jako matkę, ja raczej pełna podziwu jestem za życie pod jednym dachem z tak ruchliwymi stworzonkami, tym bardziej że nie zawsze możesz liczyć na pomoc męża bo go nie ma. No i na pewno nie poisz meliską dzieciaczków codziennie.
Mam nadzieję, że udało Ci się troszkę odetchnąć i wypocząć, co w Twoim stanie jest wskazane.

Joluś - aleś się dziewczyno rozszalała :-D jakieś wypady, nocne tarmoszenie męża, disco, normalnie jakaś szesnastka w Ciebie wstąpiła :-).

Idzia - jak tam, bunt dwulatka nadal trwa? Jak sobie radzisz?

Jejku już nie pamiętam co tam się jeszcze u Was działo.... pamięć jak sitko, serio.
A u mnie spokojnie (nareszcie!!!). Tęskniłam już za rokiem szkolnym, gdy chłopy rano wyciekają do szkoły, Pat sobie spokojnie śpi a ja w koszulince sprzątam domek.
Teraz wezmę się za siebie, jakieś prysznicowanie, balsamowanie, tapetowanie, tapirowanie co by wyglądać jak tapir hihihi :)

Tak więc moc buziaków gorących z rana i miłego dzionka kochane!!!

reklama
witam z rana...

Cris, mam nadzieje, ze lawenda ujarzmila dzieci i sa od wczoraj super grzeczne i cichutkie:-D

matrka, ja uwielbiam Szwecje, no i ceny fajne, kto by pomyslam kilka lat temu,ze sie baedzie oplacalo do Sztokholmu czy Londynu leciec bo dzieciece ciuszki:szok:

Dziuba, super co w takich wloskach i bardzo fajnie wygladasz bez makijazu, ja bym nie ryzykowala np robienia sobie zdjecia w neglizu ( a napewno nie teraz haha)

U nas nic specjalnego...zabkowanie cd,:baffled::baffled:
Luki pracuej bardzo duzo, nerwowy i zmeczony, ja dzis w ramach psychoterapii ide sama do kina;-)

Witam mamusie
Martka super, że wypad sie udał, z tego co piszesz to identycznie w Norwegii, moze ceny wyższe , tam wszystko drogie:szok:, ale specyfika kraju taka sama.....szaro
a co do wychowania dzieciaków to też pełna ochrona :rofl2:
koleżanka kiedyś dała klapsa na ulicy swojemu dziecku i taka sie afera wywiązała , że byłam w szoku, żyją na totalnym lajcie i bez stresu wychowują dzieciaki.

Dziuba zdjęcie super, mamusia śliczna:-D

a my jeszcze walczymy z wirusem u Czarka , wczoraj byliśmy na kontroli , i trzeba jeszcze podawać antybiotyk, ale będzie oki i lekarz nie widzi przeciw wskazań , żeby polecieć do tatusia do Norwegii.

martka wow !!! super wrazenia z wyjazdu ... najwazniejsze ze sie udal no i ta pogoda ... gratuluje tez zakupow :) czekamy na wiecej relacji :) i podlaczam sie o pytanie o wodery ... pewnie mozna znalezc w internecie ale mi sie nie chce :-)
izabelinda wreszcie spokoj :) masz czas dla siebie :) pozazdroscic ... jak rozumiem Twoj maz pracuje w szkole ...
dziuba bardzo ladna fryzura ..
mama w boju i jak minela noc - wyspalas sie ? dzieciaczki spokojniejsze w nocy ?
ana oj wymeczy sie ten Twoj synek ... paskudnie go zpalalo ... ale dobrze ze mozecie leciec w gosci do taty ... kiedy lecicie ? na dlugo ?

u nas bunt w toku :) mala jest cala na nie ... wszystko jest zle ... tego nie zrobie, tam nie pojde ... w dzien sobie radze raczej bez problemu ... luzik ... najbardziej mnie stresuja wieczory i noce ... jak mala nie chce usnac bo chce ciagle "uli, uli" ... ale ile mozna dziecko tulic przed snem ??? ile razy przychodzic w ciagu pol godziny ??? a mala od bardzo mlodego wieku chodzila spac sama i przesypiala cale noce ... dawala nam odpoczac po jazdach z michalem :) a teraz sie zmienilo ... no nie moze byc caly czas dobrze ... ale wczoraj usnela wlasciwie bez problemu (maz kladl ja spac) a w nocy budzila sie kilka razy ale w przeciagu pol godziny a potem wreszcie usnela na dobre ...

tylko czemu ten budzik dzwoni tak w srodku nocy ... pobudka o 7 i wyszykowac syna do szkoly :)

Ostatnia edycja:
ooo, Ana, jesteś!!
witajcie babeczki, dziękuję za komplementy, faktycznie duża zmiana, ale już się przyzwyczaiłam :laugh2:
Martka, super że się wyjazd udał, ja byłam w Szwecji raz, miałam wtedy... hmm, no jakieś 10lat, wiec niewiele pamiętam... tyle że do sąsiada to sie szło i szło :laugh2: i że rowery zostawiają bez zapięcia, co dla mnie było nie do pomyślenia że nikt ich nie capnia spod sklepu :laugh2:
Anja, kurna my też zęby mamy ciąg dalszy, mała marudna aż się jej słuchać nie chce, dziąsła opuchnięte, smarować sobie nie chce dać, a dalszych zębów ni widu ni słychu... to znaczy słychu dużo, tylko ni widu! :crazy:

Hej Hej:-):-)

No proaszę jak wszystkie ładnie się melduja z rana:-):-)

Martka fajnie, że Wam się wypad udał:-) Ja jakbym musiała tak pod drzwiami stac to chyba para z uszu by mi szła ze złości:baffled:

A ja się obudziłam z bólem głowy:-:)-( I cały dzień do bani:baffled:

W internecie wodery to są spodniobuty dla wędkarzy, ale czy to o nie chodziło Marcie? Chyba że zamierza uczyć Chaśkę wędkowania :))

Idzia - tak, mój nadobny pracuje w szkole, a dokładniej w 4 :szok:. Dwa ogólniaki i dwa studium weekendowe. Bidul... Gdyby pracował w jednej szkole to z pensji nauczycielskiej akurat by na pampersy stykało.

Dziuba, Anja - szkoda że Wasze córcie tak przechodzą ząbkowanie... bo niektórym dzieciom zęby wyskakują a nawet nie zdążą zamiauczeć.

Ana - no to dużo zdrówka dla Cezarutka co by na wyjazd to taty był w pełni sił.

Hej Sylwia - też mi się to podoba, tyle tu ruchu się zrobiło :) A może łyknij sobie pigułę jakąś na ból?

Idę utłuc osę...

Cześć:happy:

mam dzień do dupy:baffled::-( właśnie się dowiedziałam że mi umopwy nie przedłuża więc po 18stym idę na bezrobotne :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: kutwa jedna miała zadzwonić w ciągu 2 dni i gdybym dziś nie zadzwoniła to bym nic nie wiedziała:wściekła/y: więc zus muszę dziś obskoczyć i mops jutro :szok::wściekła/y:

mam ochotę tak po tej babie :sorry2:

chyba wieczorkiem się odezwe... mam doła:-(i nerwa:wściekła/y:

reklama
oj dziewczynki współczuje walki z ząbkowaniem, i wielkie buziaki dla dzieciaczków:tak:
idzia to widzę ,. że mała przechodzi bunt dwu-latka....:rofl2:wszystko na nie:-(
do mnie to nadchodzi wielkimi krokami, Czaruś coraz więcej mówi a to słowo NIE , TO CHYBA JEGO ULUBIONE:baffled:.
Jkrzymka trzymaj się , mam nadzieję , ze jakos wszystko sie ułoży

Iza z tymi osami to jakaś masakra , Czarka juz ugryzła daw razy , straż usuwała nam gniazdo z dachu i i tak jest ich full, mam ich dosyć

a co do wyjazdu to juz mam bilety zabukowane na jutro, mam nadzieje , że Czaruchna nie wykręci żadnej afery w samolocie:-D, najgorsze , że mam przesiadkę w oslo . z o 10 godzinie lot z gadńsaka do oslo , potem do bergen i tam o 15 jesteśmy na miejscu...

Ostatnia edycja:
Do góry