reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Sylwia - no to jeszcze okręt podwodny Ci jeszcze został - syn będzie zachwycony :) Pewnie tęsknisz za Polską sądząc po minkach w poście?

Wildwind - uważaj z tym ciastem bo jeszcze zasmakuję i pochwalę Cię na forum i trójmiastki w kolejkę się ustawiać będą by spróbować Twych specyjałów :) I utonąć w oczętach Antoniego.

Gosiaczek mnie od jakiegoś tygodnia też pobolewa podbrzusze, takie ostre kłucie jakby mi kto szpilę wbił. Ale to chyba nie ciąża bo tablety łykam?... Kurcze minęło kilka miesięcy a ja już zapomniałam jak to było :)
A z paleniem na pewno dasz radę bo twarda z Ciebie babka!
Jak fajnie patrzeć na Twój suwaczek ciąży, aż mi się buzia szczerzy...

Marciaag - może mogę służyć jakimiś ciuszkami ciążowymi? Jakie masz potrzeby i rozmiarówkę? (ależ dyskretne pytanie hehe).

reklama
Marciaag a do którego lekarza chodzisz?
Czyli myślisz że to nie będzie za szybko jak pójdę za tydzień?? To będzie 5-6 tydzień.
Pocieszyłaś mnie tymi bólami bo już się martwiłam, poprzednie ciąże dawno były.

ja nie mam ani peknietej ani zlamanej kosci. ja poprostu od dzwigania mojego Antoniusza i zakupow mam zapalenie ścięgna. boli cholernie,ale jakos trzeba dac rade..

gosiu-ja jak tylko zrobilam test poszlam do lekarza i ladnie zobaczylam kropke na usg dopochwowym:)

Izabelinda tęsknię, tęsknię:tak::tak: Pewnie byłabym tam częściej gdyby nie te ceny:szok:

Gosiaczek z fajkami dasz radę, wkońcu masz najlepszą motywację teraz:-)

Izabelinda z ciążowych noszę M albo L.Ja generalnie noszę rozmiar 38 lub 40.Mam trochę ciuchów ciążowych,bo w swoje spodnie nie wchodzę :D bluzek też kilka nawet jedną mam taką fajną (mi się tak wydaje). Mam jeszcze do Ciebie pytanie odnośnie dentysty.Czy byłaś na Witominie u dentysty,bo chcę się umówić do jakiegoś,bo ten do którego chodzę jest na Chyloni i nie chce mi się jeździć tym bardziej,że to dla mnie duży stres i po drodze mogłabym się rozmyślić...

ad8f999d00196a87med.jpg

gosiaczek ja idąc do lekarza nie uważałam,że to za wcześnie chciałam wszystko wiedzieć miałam mase pytań.Lekarz od razu mi powiedział,że wiele nie powie o dziecku,bo to za wcześnie,ale powiedział właśnie o tym badaniu BHCG.Wiedziałam już ile mierzy no i mam zdjęcie kropki do albumu :D Kupiłam sobie taki dla mamy oczekującej.Chodzę do dr Chmielewskiego ale to w Gdyni.Jak ma jakieś wątpliwości pytania to dzwonię do niego nawet w nocy i zawsze mi odpowie na wszystkie pytania.To moja pierwsze ciąża więc czasami dzwonię tak dla własnego spokoju :D.Też miałam wątpliwości co do bólu brzucha,ale lekarz powiedział mi,że to jest normalne,bo macica się powiększa jest bardziej ukrwiona ...Oczywiście nie tak żebym się z bólu zwijała i nic nie mogła robić,ale takie jak przy okresie są normalne...Maleństwo sobie szykuje ciepłe wygodne posłanko :D
Kurcze jakoś mi się łezka zakręciła w oku jak sobie przypomniałam to co czułam widząc nasze dziecko po raz pierwszy...Fajne uczucie...

ja poszlam do Wydry w 8tc (wczesniej przypadkowo bylam u jakies rzezniczki ) potem wepchnelam sie do niego na 12, patrzyl sie z politowaniem jak ja mu cos tam chrzanie o jakis chorobach genetycznych (naczytalam sie jak glupia). ale zdjecie z 12 tyg ciazy cudne;-)

wogole to mam pomysl bedziemy drukowac na bodziakach dzieciecych
BY WYDRA (dla tych dzieci od dr W , bo one wszytskie bardzo udane:tak:) i takie male logo wydry

Ledwo na oczyska widzę, to jeszcze tylko napiszę Marcie - doktor Sulik w Witawie (Polmed), robi ząbki szybko, bezboleśnie i dobrze. Chodziłam do niego przed, w i po ciąży... No i dobranoc moje piękne panie...

reklama
cześć laseczki,
nie mogę spać... pogoda się zeźliła, Martynia wstala już o 6, krzyczy i się wierci w moim łóżku,, spać mi nie daje...właściwie mi pogoda nie przeszkkadza, wprawdzie jak pada to trzeba w domu siedzieć, ale jesień to moja ukochana pora roku :laugh2: i już sie nie mogę doczekać żółtawych liści spadająych, achh, takie to romantyczne...
dziś śniły mi sie pieniądze, duuużo pieniędzy, złotówki, ruble, dolary - zaraz sprawdzę w senniku, może w lotka trzeba zagrać! :laugh2::cool2:
Gosiaczek, Ty rzucaj palenie od razu i natychmiast!! i bierz kwas foliowy dla maleństwa oprócz witaminek, co by się układ nerwowy dobrze rozwijal!!
ściskam Was

Do góry