reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

błagam zabierzcie tego mojego brzęczka ode mnie!! Martyna obudzila się dziś o 7, poba3wiła się z godzinkę, zasnęła na jakieś pół godziny, wstała przed 9... i do tej pory nie śpi :wściekła/y: jest tak marudna że nie idzie jej znieść, oczka trze ale spać NIE :wściekła/y: a ja ją przytulam, kołyszę, noszą na rękach, głaszczę, śpiewam, czytam bajkę, daję cycka i znowuż dupa - nic nie działa... już nie da sie słuchać tego jej płaczu!!

alime - witaj!! napisz coś o sobie i pisz z nami często

reklama
no coz szczerze współczuje :) ja wlasnie zaczynam cieszyc sie swoja Iga bo dopiero teraz przyszła do domku od opiekunki i mozemy ze soba pobyc :)
ps mam problem z suwaczkiem gdzie go mam umiescić hmm..?!
kto mi pomoże :)

a o nas to tak ciężko hihi :) Iga urodziła się 15 sierpnia 2006 roku w Wejherowie niewiele nacieszylam sie maluszkiem bo od razu po macierzyńskim wróciłam do pracy wiec teraz korzystam z kazdej chwili, którą spedzamy razem we trojkę
widze ze szykujesz sie do wielkiego dnia ja takze to przezylam calkiem niedawno bo 10 maja :) ale chcialoby sie jeszcze raz
serdecznie pozdrawiam i mam nadzieje ze bedziemy sie czesto spotykac na forum :)

Hej kochane cioteczki!

Wybaczcie że nie piszę do każdej osobno (zwłaszcza Ania miała do mnie o to pretensje) - po prostu moi bracia i jednego narzeczona okupują kompa 24 h na dobę. Dopchać się jest prawie niemożliwością, a jak się uda to zaraz Pat zaczyna płakać ;)
Teraz wszyscy wyjechali więc usiadłam, Pat śpi - mam nadzieję, że już zasnęła na noc bo dała mi dzisiaj popalić jak Martynka Dziubie.
Dziuba chyba nasze córeczki rosną i coraz mniej snu potrzebują :))

Andzia nie wiem czego Ci życzyć - czy tego abyś kulała się w dobrym samopoczuciu do samego końca czy żeby zaczęły się jakieś przepowiadajki :) I pamiętam o Was, jak najbardziej, jutro wracam do domku, zobaczę co tam mąż poinstalował na kompie i w weekend nagram płytkę oraz postaram się ją jak najszybciej w przyszłym tygodniu dostarczyć. Dziweczyny są mi tu świadkami jakby co :)

Ania - tabletę tylko jedną wzięłam wtedy tamtego dnia, bałam się jednak że zaszkodzę Małej. Zresztą potem już było tylko lepiej gdy dentysta-sadysta ściągnął mi szwy. Ale chyba jednego zostawił, chyba specjalnie, bo raczej nie przez nieuwagę co? Tylko po co... :sorry2:

Gosiaczek - powtórzę się - wyglądasz jak siostra swojej córki! Tak trzymać!

Marciaq - śliczna i bardzo czytelna fasolka - będzie z tego groszka piękna dzidzia :)

Widzę, że tu o ciastach znowu mowa, ja próbowałam mamy piekarnik i ciasto z czereśniami prosto z drzewa oswoić, i chyba wyszło bo dwa dni pod rząd robiłam i nie dotrwało do wieczora ani jedno. Ogólnie fajnie się zrobiło, ładna pogoda... wypad zrobiłyśmy z mamą i Pat po sklepach, żeby mamusi znaleźć jakiś ciuszek na wesela. Znalazłyśmy jeden superhiper ale był niestety za duży. Trza szukać dalej.
A jutro wyjeżdżamy, wracamy do domu i dobrze bo mi tu rozpsuli dziecię moje :)))

Witajcie wszystkie nowe forumowiczki!!!
Pozdrawiam też wszystkie niewymienione trójmiastki! Myślę o Was :)
Gorące całuski z Bytowa.

Hej jeszcze raz, ja sobie właśnie sama w domciu siedzę.Robert z Natalią pojechali na koncert Feel do Kościerzyny, mi się nie chciało, od rana sprzątałam potem zakupy na obiad zrobiłam pierogi leniwe i ciasto upiekłam, nawet niezłe z czereśniami, ja zjadam je z bitą śmietaną, mniam.
Emilka wraca ze Szkocji w niedzielę a w poniedziałek przylatuje z Anglii Roberta siostra z rodzinką, bardzo się cieszę, mają rocznego synka Olivera, najbardziej nie mogę się właśnie Jego doczekać, ostatnio widziałam Go w lutym jak my u Nich byliśmy .
Chyba sobie jakieś winko wypiję bo zmęczona jestem, sprzątam i sprzątam, a końca nie widać, chciałabym żeby był błysk jak przyjadą goście chociaż i tak u nas nocować ciągle nie będą tylko u mojej teściowej ale pewnie na parę dni też u nas zagoszczą więc się staram jak mogę.
Izabelinda i Dziuba- pewnie wieczorkiem dziewczynki padną i będą spały sobie do rana grzecznie i słodko.
No i jeszcze raz dziękuję wszystkim za komplementy.
Witam też Alime, i szczerze podziwiam że taka odważna i dzielna babka jesteś, od razu po macierzyńskim do pracy, ja sobie nie potrafię tego nawet wyobrazić, nawet teraz jak moje dzieci już duże, nie mam czasu na wyjście z domu na parę godzin żeby pójść do pracy, ale to pewnie kwestia organizacji i zaangażowania innych członków rodziny, ja mam wszystko na mojej głowie, Robert tylko pracuje i nic w domu nie robi.
Ale się wyżaliłam, jakoś tak mnie wzięło.
pa

no witam was dziewuszki. ja nie moge ruszac raczka i okrutnie cierpie..strasznie przy dziecku "nie miec" reki? jakas masakra?!

co do spotkania to ja wybieram sie na b ulwar w niedziele o 11 po mojej mamy wyjezdzie z gdyni.. kto zostanie naszą opiekunką?:) zapraszam na kawke tak w ogole..

CISOWIANKA-ja mialam rowniez CC i brzusio czulam nawet 2 miesiace po porodzie, bo przeszlam w 6 dobie po porodzie zapalenie pluc. a tak w ogole to po 2 tyg po CC bylo juz dobrze..najgorszy pierwszy tydzien. okres dostalam jakos 3-4 tydzien po porodzie. byl bardzo obfity i to ponoc normalne. teraz mam co 30-35 dni i mysle,ze wszystko sie unormuje.
wczoaj pisalam z moim ginem na GG i powiedzial,ze po CC najbezpieczniej i najlepiej miec dzieci po 24 miesiacach:) wiec musimy czekac dziewczynki;)

wczoraj pieklam ciasteczka z kleiku ryzowego dla dzieci z czekoladką w srodku-ale pycha

caluje

aneczka:)

ahh..gosiaczku.. tak w ogole mozesz zobaczyc mojego antolka:) zapraszam do siebie:) malutki do 18 jest na chodzie:) pozniej juz jest straszna walka.

ahh i Janeczke mi dzis pisal,ze moze 30 lipca uda sie wrocic:) ale ja to on mowi na statku :
ra ch u j ra chu j ..wszystko na chu** :)

cześc dziewczyny, przyznaje sie , ze nie przeczytaam co ostatnio naskrobayście , nie mam neta a teraz jestem u teściowej, więc skorzystaam i wpadam do WAS na chwilke , pogoda do bani , jestem teraz na MOSTACH, leje jak z cebra:-(,Czarus juz spi a ja się nudzę:-D-Jak nigdy!!!!

Jak sądzicie czy mogłabym spróbować zastosować na siebie kosmetyki które używają moje małe. Mam cerę bardzo wrażliwą i bardzo suchą. Krem do twarzy po wielu dniach i miesiącach dopasowałam. Z resztą mam problemy. Jakie kosmetyki można stosować przy karmieniu piersią. Czy można używać perfumów?? Ja mogę tylko na dłonie. Jak zastosuję gdzieś inaczej to odrazu wysypka swędząca wyskakuje. Jest ze mną ciężko. Chodzę do dermatologa a i tak nic nie wiem. Nic mi nie poleca. Sama mam wyprobować na sobie.Próbki ciężko można dostać. Sklepy i apteki udawają, ze nie dostają. Firmy mówią odwrotnie. Jak by mógł mi polecić jakieś dobre kosmetyki to będę wdzięczna. Osoby z Gdyni jak znajdą gdzieś w sklepach lub aptekach próbki kosmetyków dla cery wrażliwej po 20 roku i będę wdzięczna o adresik tego sklepu lub apteki.

reklama
cisowianka - ja małą smaruję kremem Emolium krem specjalny i sama tez smaruję nim ręce bo mam takie brzydkie często i suche, a moja Martyśka ma atopową skórę dlatego używamy specjalnych kremików; albo może próbuj kosmetyki firmy AA, to są takie przeznaczone do skóry wrażliwej

Do góry