reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Cris dziekuje Ci bardzo za przepisy ;-) zaraz chyba zabiore sie za ciasto-mniam mniam;-)
Izabelinda ooo w koncu sie pojawilas!! stesknilysmy sie tu za Toba- przynajmniej ja:-D super ze chrzciny i wypad do mamy sie udal- bardzo sie ciesze i mam nadzieje ze wypoczelas :-)
minka no zobaczymy jaka duza urodzi sie Toska, ale nie podejrzewam, ze bedzie dluga, nie ma po kim :-) wagowo to raczej drobniaczek z niej- tydzien temu wazyla 3 kg :-)

reklama
andzia , na chlebek to mozesz luknac na moja strone - foccacia i chlebek oliwkowy;-)

neelafish

a tutu podaje biszkopt z truskawkami

4 jajka
1 szklanka cukru
1,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki oleju
2 łyżki wody
1 łyżka octu (np octu jabłkowego)
szklanka truskawek - obcięte szypułki
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 st C.
Jajka ubić z cukrem ok. 3 minut. Dodać pozostałe składniki, zaczynając od płynnych, a na końcu mąkę z proszkiem.
Okrągłą formę do ciasta o średnicy 26 cm wysmarować masłem i wysypać tartą bułką lub mąką.
Wlać ciasto. Poukładać na nim truskawki. Wstawić do piekarnika i piec ok. 40 minut. :tak:

andziaa a ja sie przygotowalam,ze maly bedzie bardzo duzy i wszystkie ciuchy mialam 62-68 i klops.. maly mial 47 cm i nie mialam ciuchow. generalnie to byl koszmar...ja polecam miec chociaz ze 2 pary body w malym rozmarze by miec moc ubrac dizecinke i szukac wiecej mniejszych ciuszkow

caluje

ania

anja: właśnie ostatnio robiłam focaccie ze świeżym rozmarynem i czosnkiem, i właśnie chleb z oliwkami ale czarnymi i z maki pszennej, sa rewelacyjne i jeszcze jak sie je zje świeże z oliwa z oliwek...mniam:-)masz dużo fajnych przepisów, ja coprawda raczej kuchnie włoską trenuje razem z polska, i za bardzo nie zgłębiałam tajników kuchni orientalnej, ale może się to zmieni bo znalazłam u Ciebie całkiem proste przepisy:-)tylko gdybym więcej czasu miała:sorry2:

cholera, Rita dorwała mi się wieczorem do melona i teraz miałam, "haftowny song":wściekła/y:ale całe szczęście poszła spać i obyło się bez dłuższych ceremonii, za to świeża pościel do wymiany.takie akcje się zdarzają zawsze jak jestem bardzo zmęcz\ona albo jak na noc sama jestem:wściekła/y:

ale teraz jest cisza i spokój, zjadłam kolację i mogę odpoczywać:-)bardzo się ciesze, bo najbliższe 3 dni mój mężuś w domku spędzi dopiero na noc w ndz idzie:-)ach...więc na sobotę planjemy randkę:-D:-D:-Dtylko oczywiście jak zawsze koncepcji brak, jak dla mnie może być nawet spacer do parku, ale może sushi pójdziemy zjeść???:confused:

iza: cieszę się, ze wszystko się udało, teraz się nie migaj i fotki wrzucaj:happy2::cool2:

cisowianka, urodziłaś córeczki w swoje urodziny???? ale jaja!! witamy, mamy nadzieję że zagościsz z nami na dłużej, pochwal się swoimi ślicznotkami!

Hej Laseczki :-)
Dziewczynki dziekuje bardzo za wszystkie przepisy :-)
Anja dania, ktore umiescilas na swojej stronce sa imponujace, robia wrazenie:-) moze do pary z Cris stworzycie jakis program kulinarny- typu Nigelle gotuja ekspresowo, czy jakos tak :-)
ja tez moge co nieco pomoc, bo lubie posiedziec w kuchni, jednak do Waszych osiagow mi duzo duzo brakuje, no ale najwazniejsze sa chyba checi :-)
co do biszkopta- nie wiem czemu ale zawsze unikam pieczenia ich- zwyczajnie boje sie ze mi nie wyjda, bo biszkopty maja to do siebie ze lubia oklapywac:eek: no i ja jestem mistrzynia w pieczeniu wlasnie takich podeszw :-)
Cris no to teraz nacieszycie sie soba z mezusiem, troszke wolnego mu sie dostanie ;-) a jesli chodzi o sushi to moj lekarz zabronil mi jesc tego w ciazy...zreszta jak kazdego surowego w zasadzie mieska... wspolczuje owocowej lawiny wymiocin Ritki, mam nadzieje ze nocka byla spokojna... i to co miala oddac, oddala wieczorkiem ;-)
Cisowianka witaj!
dziuba a Ty gdzie sie podziewasz?? cos ostatnio malo do nas zagladasz:-(

reklama
Hej dziewczynki!

Ja znowu z doskoku, Pat nakarmiona, leży i sobie gawędzi. Zaraz lecimy na spacerek póki pogoda dopisuje bo ostatnio nic tylko leje i chmurzy się.

Cris - zdjęcia wrzucę, jak najbardziej, ale dopiero jak do domu wrócę bo tam mam cały sprzęcior do ściągania zdjęć na kompa.

Andzia - kulasz się jeszcze? A ja myślałam że Tosia w międzyczasie zrobi ciotce niespodziewajkę i ucieknie z brzusia :) Ale niech siedzi sobie i rośnie maleństwo Wasze :)

Uciekam i całuję, więcej czasu Wam będę mogła poświęcić po weekendzie.

PS: Pat pierwszy raz przewróciła się z brzusia na plecki :)

Do góry