reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Agnieszko - kupowałaś Nestor Sport i mówisz że ciężki? Jestem w szoku, bo ja go tam w sklepie jedną ręką podnosiłam :)) I właśnie między innymi go wybrałam bo lekki i łatwo mi go do wózkarni będzie znosić.

Gosiaczek - tak jak piszesz, wszystko w swoim czasie, nic na siłę - dzieci najlepiej wychodzą same, kinder-suprise, bez stresu hihih. My z mężem pół roku walczyliśmy i nic, w końcu machnęłam ręką, pojechałam z synem do Paryża, inny klimat, inne samopoczucie, jak wróciłam to "machnęliśmy" Patrycję i nawet nie wiedziałam że w ciąży jestem hihihi. Dlatego spokojnie - idźcie na żywioł :)

reklama
witajcie:-)
a ja wczoraj sie juz odezwałam:-Da u nas rano tez troche kryzysowo bylo, ale jakos sie uspokoilo, nie zdazylam sie zdenerwowac;-)

agus: calzone to proscizna, dasz rade prostsze od schabowych, nie raz robiłam i zawsze wychodzi...mysle, że to dobry przepis jak ktos za bardzo nie umie gotować:-D
andzia: ja taki sam zestaw dla maluszków uzywam jak izabelinda, pieluchy pampers i wszelkie osmetyki nivea, swietnie sprawdzaja sie u malego ktory ma bardzo wrazliwa skore, ostatnio tez zaczełam uzywac mydlo w plynie mustela na allegro kupuje i tez nie podraznia skory, a co do chusteczek to nivea, dzidzius a jak jest kupka to woda z mydelkiem, no chyba ze po za domem jestesmy, no to wtedy chustczki:tak:
gosiaczek: ja swoim kocurom po kastracji kołnierz zakładałam...swietnie działa.

a co do wozkow to tez nestora mialam, i jest nie do zdarcia, musialam potem kupic lzejszy...niestety:-(
dobra uciekam obiadek robic

witajcie:-)

agus: calzone to proscizna, dasz rade prostsze od schabowych, nie raz robiłam i zawsze wychodzi...mysle, że to dobry przepis jak ktos za bardzo nie umie gotować:-D

Prosty przepis tylko ja się namęczyłam strasznie z ciastem :-(kleiło mi się jak cholera :wściekła/y:w przepisie mam 40 dkg mąki a ja wsypałam prawie kg:szok: bo mi się rozwałkować nie dało-kleiło się i do wałka i do stolnicy:angry:
Ale smakowało :tak:pycha:tak:
mama w boju kopsnij przepis na ciasto z jakiego korzystasz bo może ja mam jakiś inny:no:
CIASTO:
40 DKG MĄKI
1 ŁYŻKA CUKRU
OK.6 DKG. MASŁA
200 ML MLEKA
3 DKG DROŻDŻY,
3 ŁYŻKI OLIWY,
OK.1 ŁYŻECZKA PŁASKA SOLI,
1 ŻÓŁTKO ,

Agnieszko - kupowałaś Nestor Sport i mówisz że ciężki? Jestem w szoku, bo ja go tam w sklepie jedną ręką podnosiłam :)) I właśnie między innymi go wybrałam bo lekki i łatwo mi go do wózkarni będzie znosić.
Ja mam Nestor rambler...Dla mnie strasznie ciężki był, i jak się robiło z niego spacerówkę-i rączkę przekładało do tyłu, to Kubuś jak się wychylał do przodu to leciał"na twarz" razem z wózkiem:wściekła/y::no::szok: xle wyprofilowany czy wyważony, nie wiem

ja korzystam z takiego przepisu

ciasto:
400gr maki
200ml wody
25gr drozdzy
3-5 lyzek oliwy z oliwek
szczypta soli

a farsze mam dwa
1. mieso mielone, cebula, czarne oliwki, pomidory z puszki
albo
2. pomidory z puszki i mozzarella, origano

Prosty przepis tylko ja się namęczyłam strasznie z ciastem :-(kleiło mi się jak cholera :wściekła/y:w przepisie mam 40 dkg mąki a ja wsypałam prawie kg:szok: bo mi się rozwałkować nie dało-kleiło się i do wałka i do stolnicy:angry:
Ale smakowało :tak:pycha:tak:
mama w boju kopsnij przepis na ciasto z jakiego korzystasz bo może ja mam jakiś inny:no:
CIASTO:
40 DKG MĄKI
1 ŁYŻKA CUKRU
OK.6 DKG. MASŁA
200 ML MLEKA
3 DKG DROŻDŻY,
3 ŁYŻKI OLIWY,
OK.1 ŁYŻECZKA PŁASKA SOLI,
1 ŻÓŁTKO ,
a kleiło sie dlatego, ze bylo mleko, maslo i oliwa i do tego jescze zołtko.
najlepiej oliwy dodawac nie wiem w sumie po co masło i lepiej wode zamiast mleka bo roznie z tym mlekiem bywa, a przynajmniej woda zawsze swiezza:-D

oczywisie, ze urosna. ja zawsze wszystko mieszam, wyrabiam ciasto, przykrywam sciereczka i odkladam w cieple miejsce. najczesciej robie rano, zeby sobie spokojnie wyrosły
dodaje cieplej wody, zimnej i zawsze rosna:-)eszcze nigdy mi sie inaczej nie zdarzyło

reklama
Do góry