reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Wlasnie - zapytam sie Ciebie kochana- na jaki rozmiar kupowalas ciuszki na poczatek ( wyprawke) dla Patrysi ? Ja zaoptruje sie na razie w lumpeksach, ciuszki sa przecudowne a ich cena smieszna :-) kupuje na rozmiar 62, czasem 56, tylko ze zauwazylam, ze te ktore mam na 56, po przylozeniu do tych na 62, sa takie same jak te wieksze :-) wszystko zalezy od firmy :-) jakich kosmetykow uzywasz ? oo jaki wozek kupilsicie- z gondolka, czy spacerowke z mozliwoscia wsadzenia gondoli? Przydzadza mi sie wszystkie info, bo jak na razie jestem zielona w tej materii :-)

reklama
Abeja :-) ja to sie nigdy nie wyprowadzalam, za to mojego Macka pakowalam juz pare razy :-) kurcze czasem jest mi go zal, i podziwiam go za cierpliwosc do mnie :-) ach ta ciaza- czegoz ona nie robi z kobiety :-) najbardziej w tym wszystkim jednak zal mi Antoski, bo podejrzewam ze jak ja sie denerwuje nie pozostaje to dla niej obojetne :-( za to jestem najbardziej wsciekla na siebie:wściekła/y: ale nie potrafie byc wiecznie spokojna :-(

ja tylko na chwilkę powiedzieć Wam dzień dobry, muszę lecieć na uczelnie :crazy::crazy:
nawet nie mam czasu Was doczytać, tylko się zorientowałam żde Anetka się pokłóciła z Maćkiem,, ehh, to na pewno jego wina, nie daj se wmówić ze jest inaczej!! ja też jestem i nerwowa i płaczliwa ale zawsze zwalam wszystko na Stasia!!
no nic, lecę, trzymajcie się Kochane i błagam Was nie piszcie tysiaca stron bo nie będe miała jak Was nadgonić wieczorem!! :crazy:
p.s. andziaa wpisz w allegro graco quattro tour, super wózeczek, ja taki chciałam z pocztąku
buziaczki

Natalko pewnie ze wszystko co nie tak to wina facetow :-) szybkiego i milego czasu na uczelni zycze :-) a i dziekuje za podanie nazwy wozeczka, zaraz oblukam :-)

Hej babeczki
co tu się dzieje:crazy::crazy::crazy::crazy:
Andziaa spokój, spokój, spokój nie wolno Ci się denerwować!!!!!Jesteś w ciązy hormony szaleją a Twój Maciek powinien to zrozumieć i uszanować i na pewno wszystko będzie ok.:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:Głowa do góry:-):-):-):-);-)
A co do ciuszków tolepiej kupować większe bo nie wiadomo jaka duża dzidzia będzie:-) najlepiej na 62/68 to dłużej ponosi bo te na 56 to na tydzień dwa u nas były i ledwo ledwo:-)
gosiaczek, biedny feli:-( poproś weterynarza o taki kołnierz, żeby nie mógł siegnąć do tyłu-chociaż nie wiem czy to go bardziej nie rozzłości:szok:
Dziuba miłego dzionka na uczelni
A ja wygoniłam chłopaków na zakupy-a co ,niech tatuś wie jak się robi zakupy z aktywnym dwulatkiem i targa siaty autobusem hi hi
dzisiaj robię calzone na obiad pierwszy raz i mam tremę:-p
A gdzie nam się podziewa martka, małagosiunia, mama w boju-oj babki nam się opuszczają:no:
miłego dzionka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wlasnie - zapytam sie Ciebie kochana- na jaki rozmiar kupowalas ciuszki na poczatek ( wyprawke) dla Patrysi ? Ja zaoptruje sie na razie w lumpeksach, ciuszki sa przecudowne a ich cena smieszna :-) kupuje na rozmiar 62, czasem 56, tylko ze zauwazylam, ze te ktore mam na 56, po przylozeniu do tych na 62, sa takie same jak te wieksze :-) wszystko zalezy od firmy :-) jakich kosmetykow uzywasz ? oo jaki wozek kupilsicie- z gondolka, czy spacerowke z mozliwoscia wsadzenia gondoli? Przydzadza mi sie wszystkie info, bo jak na razie jestem zielona w tej materii :-)

Nie martw się Antosią - ja tez okropny nerwus byłam w ciąży i się bałam, że to sie odbije niekorzystnie na córeczce, ale ona jest aniołeczkiem... Twoja Antosia tez będzie na pewno :)

Ja też kupowałam różne śliczności w lumpeksach, bo tam nówki nawet można dostać. zazwyczaj był to rozmiar 56 lub 58 (bo same maleństwa tam są) albo opisane były też jako 0-3 month.
Kosmetyki to na razie parafina do ciałka, potem oliwka Nivea dojdzie, chusteczki i pieluszki Pampers, gencjana do pępuszka, przegotowana woda do oczków i mydełko Bambino do kąpieli :) I wsio :) Potem pewnie będę się bawiła w kremiki, płyny do kąpieli, szampony do włosków, ale na razie wystarczy to co jest :)

Wózek Nestor Sport kupiliśmy w małym blaszanym sklepiku naprzeciwko dworca w Gdyni - sprzedawca świetnie wszystko wytłumaczył a serwis daje na 3 lata!!! No i blisko w razie czego można podjechać gdyby coś było nie tak... Ale wątpię, dla syna też tam wózek kupowaliśmy i byliśmy zadowoleni. A ten wózio to gondola i spacerówka w jednym. Ma duże koła idealne na nasze polskie drogi i rozkłada się spacerówka prawie na płasko. Łatwo też się składa i jest wtedy mały, mieści się w bagażniku, ma pod spodem sporą torbę na zakupy i ogólnie jak dla mnie wszystko co trzeba i jak trzeba :) No i zgrabnie wygląda, widzę też dużo mam z takimi wózkami i pytam się, czy jest ok, i zawsze dostaję twierdzącą odpowiedź.

Jak coś jeszcze to śmiało pytaj, w razie czego chętnie odpowiem :) Jeśli będę umiała of course :)

Agnieszka - powodzenia z calzone :) zdaj potem relację jakie wyszło i jak będzie dobre to rzuć przepis na pożarcie lwicom :)
A ciuszki rozmiaru 68 na mojej malutkie na razie strasznie wiszą.... chociaż aż taka mała to ona nie jest bo pewnie już z 57-58 cm :) rośnie w oczach :)

reklama
Izabelinda, dokładnie, bardzo chciałabym 3 dzieciątko, tym razem dobrze by było gdyby był synuś, ale jak na razie nic z tego, 8 cykli już się staramy i nic.Ale tak sobie myślę że chyba dobrze że jeszcze nie jestem w ciąży, u nas teraz duże problemy, u męża w pracy, właśnie zmienia pracę i sporo przy tym nerwów, a wiadomo, nerwówka w ciązy niewskazana, jak wszystko już się ułoży i będzie ok, zaczniemy od nowa, a mój suwaczek już jest nieaktualny, coś mi rozregulowało przez stresy i właśnie mam 4 dzień cyklu.
Myślę że kołnierz dla Feliksa odpada, i tak sięgnie ogonem do pyszczka, a jeszcze bardziej by Go rozwścieczył, teraz jest spokojniejszy, chyba zmęczony biedaczek tym bieganiem.

Do góry