reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Czesc dziewuszki, nie było mnie kilka dni, mam nadzieje, ze u was wszystko ok, nie przeczytałam jeszcze wszystkiego, bo zaraz do lozka lece, ale najpierw wam opowiem co i jak :-)
Planowalismy z Patrykiem sobie wstepnie slub jak juz sie dzidzia urodzi, a teraz chcielismy wziasc tylko cywilny, ale Patryka rodzice wybili nam ten pomysł z głowy, z reszta moja mam tez i 3 dni temu postanowilismy, ze jesli uda nam sie załatwic sale i w miare dopasowac terminy orkiestry itd to slub wezmiemy jak najszybciej :-) No i wyszło tak, ze bedzie slub koscielny i wesele wstepnie na 120/130 osob, ale wiadomo, ze ktos sie wykruszy. Wczoraj zarezerwowalismy juz duzą sale (na 150osob), byly wolne terminy na 28.06 i 05.07, a ze i Moi i Patryka rodzice pobrali sie w lipcu to wybralismy 05.07. A sala tania, bo wyszło 100zł/os, menu tez przystepne, pare rzeczy rodzice chca sami dorobic np. kurczaka i bigos. Orkiestre tez juz mamy wstepnie zarezerwowana, w przyszłym tyg. spotykamy sie z facetem, da nam plytke itd. Teraz czeka nas jeszcze rozmowa z ksiedzem i nauki najwazniejsze, potem kamerzysta, fotograf, kupic lub uszyc suknie i ogolnie ful roboty. Wiec mam pytanie, czy ktoras z was moze zna lub poleci jakiegos dobrego, w miare taniego kamerzyste i fotografa z Trojmiasta ?? No i drugie wazne dla mnie,na slub bede w 6m-c ciazy, wiec raczej suknie bede musiała uszyc sobie na wymiar, wiec czy ktoras zna lub wie gdzie w trojmiescie lub okolicach jest dobra i w miare tania krawcowa lub salon z sukniami?? Mamy niecałe 3 m-ce i ful roboty, wiec pewnie rzadziej bede zagladac na forum :dry: A co do zareczyn do Patryk dopiero dzisiaj mi sie oswiadczył (bo wypłata wczoraj była) i dostałam ładny pierscioneczek zareczynowy :-) Juz nosze go na paluszku :-) A w niedziele bedzie masakra, bo moja mamuska jedzie pierwszy raz do Patryka rodziców na zapoznanie i od razu gadac o weselu. Przerazona jestem tym faktem, bo nasze rodzinki to 2 inne swiaty. Najgorsza kwestia kasy na wesele, bo u mnie mamuska nie ma kasy i jako wdowa na emeryturze dostanie najwyzej jakis mały kredyt, gora z 5 tys., a ja moge tez gora 4-5 tys. dostac, nom ale mi sie zawsze mazyło duze wesele, chociaz budzet zbytnio nie pozwala, no, ale Patryka rodzice naliczyli 70 osob od nich, wiec ze swojej strony przeciez nie zaprosze 10osob, a ze moja mama miala 8 rodzenstwa, wiec na liscie wyszło mi ok. 60osob. No nic w kwestii finansowej chyba jakos dam rade, w koncu slub ma sie raz w zyciu :-)
No nic koncze i lece do lozeczka.
Buziaczki i postaram sie do was jutro zajrzec i nadrobic zaległosci :tak:

Ps. Czy Iza sie odzywała juz na forum?? Bo nie miałam siły szukac.

reklama
A jeszcze byłam przedwczoraj na USG z pomiarami przyziernosci karku i kosci nosowej, ale uparty dzidzius sobie smacznie spał i nie chciał sie odwrocic wiec babka nie mogła sprawdzic przyziernosci :-D :-D Ale powiedziała ze mam do niej przyjechac do innej przychodni na drugi dzien i juz za darmo zrobiła mi wczoraj drugie badanie i juz wszystko ładnie zmierzyła. Wszystkie pomiary i w ogole ok :-) Robiła na troszke lepszym sprzecie niz tu u mnie. Powiedziała ze dziecko ma długa kosc nosowa i moze miec dosc duzy nosek Pokazywała mi mocno bijace serduszko i niektore narzady jak zołądek czy pecherz :-) Widziałam tez oczka i uszy, a miedzy nozkami miało smieszny patyczek, ktory wygladał jak mały "pindolek", ale babka mowiła ze to nic nie wiadomo he he he. Dziecko sobie skakało i sie wyciagało, a nawet machało raczkami do tatusia :-D Hmm szkoda ze jeszcze tego nie czuc, a moze i dobrze, bo pewnie jeszcze bede marudzic jak mocno kopnie, bo juz jest strasznie ruchliwe :-D Teraz dopiero na poczatku maja mam wizyte i badania moczu itd, a nastepne USG to juz połowkowe w 20-22 tc i tego sie trzymam, wiec musi byc wszystko ok :-)

Martynka ja brałam slub w na koniec 5 miesiaca. Mam suknie jakbys byla zainteresowana :-) ecru, zdjecia moge wyslac mailem. Tyle, ze ja mała jestem :-)

witam wszystkich w ten paskudny dzień
ale się tu pozmieniało!!
Martyna, jeśli chodzi o ślub, gratuluję decyzji! kurcze ale sie powalacie na imprezę, ja robię przyjęcie na 35osób, dla rodziny tylko, a w weekend po ślubie zapraszam wszystkich młodych kuzynow, kuzynki, przyjaciół, znajomych (i Was też oczywiście Kochane) na wielką imprezę, chcemy wynająć jakiś klub i się całą noc bawić do upadłego...
jeśli chodzi o krawcową, mi szyje kuzynka kieckę, bo ma doświadczenie w fachu i umieładnie dobraćź (jest projektantką dla Mony Promody i Monnari), mogę sie zapytac jak chcesz czy da radę Ci tez uszyć i za ile...
no właśnie Iza sięcoś nie odzywa, zaraz napisze do niej sms i się zapytam jak Maleńka :rofl2:
a tymczasem miłego dnia wszystkim

dziewczyny, zapomnnialam się Wam pochwalić!!!
wczoraj wieczorem zważyłam sie, stan obecny 58,3!! :laugh2::laugh2::laugh2: a rano po siusiu i po karmieniu malej to ejszcze pewnie mniej!! :laugh2:

Cześć kobietki!!!

Strasznie ciężko się wdrożyć ponownie po dłuższej przerwie :)
Ale wpadłam się zameldować, przywitać... Wybaczcie, że nie doczytam co u Was, ale dużo tego nastukałyście. Poprosze jakiś skrót...

Dziuba - GRATULACJE!!! A ile jeszcze zostało? Jaka jest waga docelowa?

Oj biednusi koteczek... ja tak lubię koteczki, aż się wierzyć nie chce, że coś takiego mogło się wydarzyć... Mam nadzieję, że szybciutko wydobrzeje i zapomni o tym, co złe, że nadal będzie takim słodziakiem jak ze zdjęcia.

Przedstawiam Wam kochane cioteczki moją słodką Truskaweczkę, Patrycję.

Załączniki

• IMG_7851web.jpg
    IMG_7851web.jpg
    63,2 KB · Wyświetleń: 29
Iza
mała jest cudna..... wyglada jakby miala conajmniej miesiąc...to pewnie przez te włoski:)..małe cudo:)

Dziuba
no to super ze waga spada:)

Martynka
gratuluje decyzji..:)

a ja spadam do szmaty

IZUNIA SLICZNA JEST PATRYCJA:)
MAM NADZIEJE , ZE ZACZNIESZ DO NAS CZĘŚCIEJ ZAGLĄDAC, BUZIAKI:tak:

MARTYNKA Z CHĘCIĄ SAMA ZROBILABYM WAM SESJĘ ŚLUBNA ZA FRI, NO ALE NIE BĘDE JESZCZE W PL,PROSZE NAMIARY NA PANA FOTOGRAFA;Adam Kozłowski - fotograf
info@ak-foto.comweb.pl
Tel. (0) 696-06-34-40
Gdynia - woj. pomorskie

NO ALE NIE WIEM ILE TERAZ SOBIE LICZY , WIEM , ZE FOTY SA ZAJEFAJNE:tak:, JESZCZE TROCHE POPYTAM I POMYSLE , TO POTEM NAPISZĘ.
81-404 Gdynia, Świętojańska 135/1 Ip.

tel:(0 58) 662-24-92, 609-540-709 e-mail:studio@foto21.pl

reklama
Do góry