reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Czesc dziewuszki, nie było mnie kilka dni, mam nadzieje, ze u was wszystko ok, nie przeczytałam jeszcze wszystkiego, bo zaraz do lozka lece, ale najpierw wam opowiem co i jak :-)
Planowalismy z Patrykiem sobie wstepnie slub jak juz sie dzidzia urodzi, a teraz chcielismy wziasc tylko cywilny, ale Patryka rodzice wybili nam ten pomysł z głowy, z reszta moja mam tez i 3 dni temu postanowilismy, ze jesli uda nam sie załatwic sale i w miare dopasowac terminy orkiestry itd to slub wezmiemy jak najszybciej :-) No i wyszło tak, ze bedzie slub koscielny i wesele wstepnie na 120/130 osob, ale wiadomo, ze ktos sie wykruszy. Wczoraj zarezerwowalismy juz duzą sale (na 150osob), byly wolne terminy na 28.06 i 05.07, a ze i Moi i Patryka rodzice pobrali sie w lipcu to wybralismy 05.07. A sala tania, bo wyszło 100zł/os, menu tez przystepne, pare rzeczy rodzice chca sami dorobic np. kurczaka i bigos. Orkiestre tez juz mamy wstepnie zarezerwowana, w przyszłym tyg. spotykamy sie z facetem, da nam plytke itd. Teraz czeka nas jeszcze rozmowa z ksiedzem i nauki najwazniejsze, potem kamerzysta, fotograf, kupic lub uszyc suknie i ogolnie ful roboty. Wiec mam pytanie, czy ktoras z was moze zna lub poleci jakiegos dobrego, w miare taniego kamerzyste i fotografa z Trojmiasta ?? No i drugie wazne dla mnie,na slub bede w 6m-c ciazy, wiec raczej suknie bede musiała uszyc sobie na wymiar, wiec czy ktoras zna lub wie gdzie w trojmiescie lub okolicach jest dobra i w miare tania krawcowa lub salon z sukniami?? Mamy niecałe 3 m-ce i ful roboty, wiec pewnie rzadziej bede zagladac na forum :dry: A co do zareczyn do Patryk dopiero dzisiaj mi sie oswiadczył (bo wypłata wczoraj była) i dostałam ładny pierscioneczek zareczynowy :-) Juz nosze go na paluszku :-) A w niedziele bedzie masakra, bo moja mamuska jedzie pierwszy raz do Patryka rodziców na zapoznanie i od razu gadac o weselu. Przerazona jestem tym faktem, bo nasze rodzinki to 2 inne swiaty. Najgorsza kwestia kasy na wesele, bo u mnie mamuska nie ma kasy i jako wdowa na emeryturze dostanie najwyzej jakis mały kredyt, gora z 5 tys., a ja moge tez gora 4-5 tys. dostac, nom ale mi sie zawsze mazyło duze wesele, chociaz budzet zbytnio nie pozwala, no, ale Patryka rodzice naliczyli 70 osob od nich, wiec ze swojej strony przeciez nie zaprosze 10osob, a ze moja mama miala 8 rodzenstwa, wiec na liscie wyszło mi ok. 60osob. No nic w kwestii finansowej chyba jakos dam rade, w koncu slub ma sie raz w zyciu :-)
No nic koncze i lece do lozeczka.
Buziaczki i postaram sie do was jutro zajrzec i nadrobic zaległosci :tak:

Ps. Czy Iza sie odzywała juz na forum?? Bo nie miałam siły szukac.

reklama
A jeszcze byłam przedwczoraj na USG z pomiarami przyziernosci karku i kosci nosowej, ale uparty dzidzius sobie smacznie spał i nie chciał sie odwrocic wiec babka nie mogła sprawdzic przyziernosci :-D :-D Ale powiedziała ze mam do niej przyjechac do innej przychodni na drugi dzien i juz za darmo zrobiła mi wczoraj drugie badanie i juz wszystko ładnie zmierzyła. Wszystkie pomiary i w ogole ok :-) Robiła na troszke lepszym sprzecie niz tu u mnie. Powiedziała ze dziecko ma długa kosc nosowa i moze miec dosc duzy nosek Pokazywała mi mocno bijace serduszko i niektore narzady jak zołądek czy pecherz :-) Widziałam tez oczka i uszy, a miedzy nozkami miało smieszny patyczek, ktory wygladał jak mały "pindolek", ale babka mowiła ze to nic nie wiadomo he he he. Dziecko sobie skakało i sie wyciagało, a nawet machało raczkami do tatusia :-D Hmm szkoda ze jeszcze tego nie czuc, a moze i dobrze, bo pewnie jeszcze bede marudzic jak mocno kopnie, bo juz jest strasznie ruchliwe :-D Teraz dopiero na poczatku maja mam wizyte i badania moczu itd, a nastepne USG to juz połowkowe w 20-22 tc i tego sie trzymam, wiec musi byc wszystko ok :-)

Martynka ja brałam slub w na koniec 5 miesiaca. Mam suknie jakbys byla zainteresowana :-) ecru, zdjecia moge wyslac mailem. Tyle, ze ja mała jestem :-)

witam wszystkich w ten paskudny dzień
ale się tu pozmieniało!!
Martyna, jeśli chodzi o ślub, gratuluję decyzji! kurcze ale sie powalacie na imprezę, ja robię przyjęcie na 35osób, dla rodziny tylko, a w weekend po ślubie zapraszam wszystkich młodych kuzynow, kuzynki, przyjaciół, znajomych (i Was też oczywiście Kochane) na wielką imprezę, chcemy wynająć jakiś klub i się całą noc bawić do upadłego...
jeśli chodzi o krawcową, mi szyje kuzynka kieckę, bo ma doświadczenie w fachu i umieładnie dobraćź (jest projektantką dla Mony Promody i Monnari), mogę sie zapytac jak chcesz czy da radę Ci tez uszyć i za ile...
no właśnie Iza sięcoś nie odzywa, zaraz napisze do niej sms i się zapytam jak Maleńka :rofl2:
a tymczasem miłego dnia wszystkim

dziewczyny, zapomnnialam się Wam pochwalić!!!
wczoraj wieczorem zważyłam sie, stan obecny 58,3!! :laugh2::laugh2::laugh2: a rano po siusiu i po karmieniu malej to ejszcze pewnie mniej!! :laugh2:

Cześć kobietki!!!

Strasznie ciężko się wdrożyć ponownie po dłuższej przerwie :)
Ale wpadłam się zameldować, przywitać... Wybaczcie, że nie doczytam co u Was, ale dużo tego nastukałyście. Poprosze jakiś skrót...

Dziuba - GRATULACJE!!! A ile jeszcze zostało? Jaka jest waga docelowa?

Oj biednusi koteczek... ja tak lubię koteczki, aż się wierzyć nie chce, że coś takiego mogło się wydarzyć... Mam nadzieję, że szybciutko wydobrzeje i zapomni o tym, co złe, że nadal będzie takim słodziakiem jak ze zdjęcia.

Przedstawiam Wam kochane cioteczki moją słodką Truskaweczkę, Patrycję.

Załączniki

• IMG_7851web.jpg
    IMG_7851web.jpg
    63,2 KB · Wyświetleń: 23
Iza
mała jest cudna..... wyglada jakby miala conajmniej miesiąc...to pewnie przez te włoski:)..małe cudo:)

Dziuba
no to super ze waga spada:)

Martynka
gratuluje decyzji..:)

a ja spadam do szmaty

IZUNIA SLICZNA JEST PATRYCJA:)
MAM NADZIEJE , ZE ZACZNIESZ DO NAS CZĘŚCIEJ ZAGLĄDAC, BUZIAKI:tak:

MARTYNKA Z CHĘCIĄ SAMA ZROBILABYM WAM SESJĘ ŚLUBNA ZA FRI, NO ALE NIE BĘDE JESZCZE W PL,PROSZE NAMIARY NA PANA FOTOGRAFA;Adam Kozłowski - fotograf
info@ak-foto.comweb.pl
Tel. (0) 696-06-34-40
Gdynia - woj. pomorskie

NO ALE NIE WIEM ILE TERAZ SOBIE LICZY , WIEM , ZE FOTY SA ZAJEFAJNE:tak:, JESZCZE TROCHE POPYTAM I POMYSLE , TO POTEM NAPISZĘ.
81-404 Gdynia, Świętojańska 135/1 Ip.

tel:(0 58) 662-24-92, 609-540-709 e-mail:studio@foto21.pl

reklama
Do góry