reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
Kurcze Mama w boju to dziwne nie wiem co jeest:-( Małgorzata Lademann IV Liceum ogólnokształcace Gdańsk- Nowy Port Klasa D rocznik 2003-2005 Kurcze już nic więcej podac nie mogę:-) Dziwne to jest bardzo...

Kurcze dziewczyny ale macie wenę :-) juz myslałam ze nie dobrne do konca :-)

Andzia super laska z Ciebie i brzusio cudny. Nie ma sie co martwic waga, w koncu ona zleci po porodzie. Nie ma siły :-)

U nas pogoda piekna dzis bylismy dwa razy na spacerze, wczoraj wybralismy sie do Ustronia bo moja kolezanka z Gdanska z pracy byla tam sluzbowo i byla nielada okazja sie spotkac.
Najpewniej przyjedziemy nad morze na majowke. Juz nie moge sie doczekac, tak strasznie tesknie!

Martka,kurde szkoda - szukam dla Zuzola kurtki na wiosne. Nie zostala Ci? Policytuje :-)

mamo w boju - my tez marzymy o domu. Jeszcze mieszkajac w Trojmiescie marzylismy... ech, dobrze ze marzenia nie kosztuja.
Warto je miec, jest co spelniac :-)

Zuzol szaleje, jak zwykle. Straszny rozrabiaka nam rosnie.
Cos ma uczulenie chyba na wode tu w Myslowicach bo strasznie sie drapie po nogach i wyglada koszmarnie, Potrafi sie zadrapac az do krwi (obciecie paznokci graniczy z cudem - poszukuje dobrych rad i sprawdzonych sposobow! :-D) wiec zaczełam jej dawac dzisiaj Calcium. Jak nie pomoze to msimy znaleźć jakiegos lekarza (w sumie tak czy siak musimy)

eh... i koniec weekendu. Jutro znowu tyrac..

Dobranoc kobitki

Małgosiunia - bo na naszej klasie wpisałąś się jako Gosia, a nie Małgorzata ;-) Dlatego dziewczyny Cię znaleźć nie mogą;-);-)

witam się i mówię wszystkim dobranoc:tak:
dziś z okacji pieknej wiosennej pogody gościu przyjeliśmy na "tarasie":-D:-Dto była nasza pierwsza "kawa w promieniach słońca" w Naszym Domku :-D:-D

Martka super klocki!! ja też zamierzam trochę powystawiać dupereli na allegro, ale postanowiłam jak na razie nie sprzeawać ciuszków a małych Martysi, bo może uda mi sie namówić Stasia kiedyś na druga dzidzię, to wtedy sie przydadzą (chyba ze to będzie chłopiec, to kicha bo większość różowa...)
a ja nie zostawiam..bo kupowanie dla mnie to wieeelka przyjemność..i nie chcę sie jej pozbywac przy drugiej dzidzi...zostawiłam tylko takie do których mam sentyment:)))))...

mama w boju
u nie w rodzinie co drugie pokolenie w linii żeńskiej są bliźniaki dwujajowe (bo za jednojajowe odpowiada facet...a za dwójajowe kobieta)..moja pra babcia z bliznaków..moja mama z blizniaków...wiec jakby nie patrzec teraz kolej na mnie lub na moja siostrę (bo moja mama ma brata bliźniaka..wiec jego dzieci to nie tyczy bo to po linii żeńskiej idzie):-D
Ja czują owulację........i czasem czują ból z obu stron, czyli idzie owulacja z obu jajników....tak co 3-4 mc...więc szansa jest hehehehehe

dziuba
a propo,s wytawiania cyca na ulicy to Michalina zaczeła cokolwiek pic z butelki jak miala 8 mc....a ze lato przypadło jak miała 6-7 mc to cale lato co 30 minut przy cycu..nie ważne gdzie byłam..wszystkie ławki moje:-D:-D:-D:-D:-D...nawe sie nie krepowałam hehe....
..ale raz widzialam jak baba karmiła na rynku na ławeczce chlopaka co miał ze 2 lata..ja karmiła wtedy 6 mc dzidzie.i sie nie krepowałam, ale jej karmienie bylo nieco niesmaczne:baffled:

Małgosiunia
mi sie też wyswietla ze nie znaleziono takiej osoby:confused:

a teraz mam nie Małgorzata tylko Gosia :-D:-D:-D..wysłalam zaproszenie:tak:

Abeja
juz nic nie zostało:-:)-:)-(..a miałam dwie suuupe kurteczki

moze wkleila byś nam fotki z urodzin Zuzki..ja podgladnelam oczywiście na stycznoiwych dzieciaczkach hehehehhehehee

dawaj malej wapno....a ja obcinam malej paznokcie cazkami..to znaczy najpierw zaczynam sobie i od razu ona chce....nie mialam nogdy problemow z tym ale jak Chaska ma zly chumor to obcinam z wierszykiem..pewnie znasz.....to sie robi na rączce, ale ja robie na nózkach jak obcinam.."t u sroczka kaszke ważyła'..i jak wyliczam paluszki to obcinam paznokcie hehehehe...spróbój..moze pomoze...najpierw na raczkach bez obcinania..potem na nóżkach z obcinaniem:happy2:

Ivi
u nas też suupe pogoda była zaraz wkleje wam zdjecie mojego termometru to padniecie:)))
a zobaczysz jak to milusio latam rano pic kawusie na tarasie w pizamie..miodzio:))))

a ja mam super humorek...... sprzedałam kilka ciuszków na allegro za takie ceny ze szok...dałam wysokie wywoławcze, bo stwierdziłam ze jak mam sprzedać za bezcen to wole zostawić dla dzidzi mojej kuzynki..a poszły tak dobrze aukcje, że za 10 aukcji mam 175 zl...jestem w szoku normalnie:)..nie wydalam na te ciuszki więcej niż 100zł hehehehehehee.
Poza tym mieliśmy upojną noc.....i jestem happy:tak::-D.... szkoda tylko ze Darko juz pojechał:-:)-:)-(..do tego wszystkiego dostał następne zlecenie na 3 biurowce..i jak sprzedam dom to sie na jakiś czas wynosimy do Krakowa..Darek od maja chce wynająć mieszkanie, bo za "hotel" płaci ponad 1000zł mc....mieszkanie wyjdzie go tyle samo..a jaki luksus.... strasznie nie chce wjechać stąd ..ale to tylko na jakiś rok..wiec może przeżyję..tylko sie boją że już tam zostaniemy..A JA NIE CHCĘ...tu jest mój "świat" i nigdzie indziej..kocham morze i jeziora i nie lubię gór:-(...chcę aby moje dzieci wychowywały sie nad morzem, bo nie ma piękniejszego zakątka Polski niż wybrzeże (przynajmniej dla mnie:cool2:)

miłe nocki babeczki

aaa..jeszcze mała ciekawostka:)))

9 marzec 2008 15.30 północna strona domu...Połczyno.... termometr działa..kolejnym od północy ta sama temperatura, od południa więcej..bo w słońcu:))))

2uzf9c3.jpg

do tego jak byłysmy na spacerze widzieliśmy 4 klucze dzikich gęsi....a Darek sie uparł że widział bociana:confused::baffled::cool2::-D

Dzien dobry Babeczki ;-)

Malgosiunia w koncu po ciezkich probach odnalazlam Cie na naszej klasie, za rada ivi wpisujac Gosia :-) z czego Ty Gosiu chcesz chudnac, przeciez fajna szczuplutka z Ciebie laseczka :-) w czarnej kreacji prezentujesz sie super, a z Wojtusiem w brzusiu przeuroczo-naprawde ciaza Ci sluzyla :-) co do masazy-sa jednym z najlepszych sposobow na cellulit, tylko ze niestety jak wszystko co sie zacznie trzeba co jakis czas kontynuowac :-) jakbym mogla to tez bym sobie cos takiego zafundowala, no ale na razie moge sie z tym pozegnac, bedziemy walczyc z intruzem po porodzie :-) bo widze, ze u mnie tez sie troszke powiekszyl :-( zawsze mialam tendencje do skorki pomaranczowej i nigdy moja skora nie byla nieskazitelnie gladka, ale teraz to czasem patrzec na to nie moge :-) choc widac go tylko w niektorym natezeniu swiatla...
martka widze ze z Ciebie prawdziwy allegrowicz :-) ja tez lubie sie w to bawic, ale czesciej kupuje niz sprzedaje :-) zdecydowanie czesciej. Pewnie- kupowanie to sama przyjemnosc, tym bardziej ciuszkow dla dzieci-sa tak przeurocze :happy2: mysle, ze podobnie jak Ty bede zachowywac te waznijesze dla mnie, te dla ktorych bede miec sentyment, a reszte ubranek bede sprzedawac :-)
choc ja sie troche boje kupowac ciszuki na allegro (mowie tu o dzieciecych)-pewnie niepotrzebnie-ale boje sie ze rozmiar bedzie nie taki, przeciez dziecko dziecku nierowne...hmmm... moze mnie przekonasz :-)
a propo naszej-klasy-chyba mnie odrzucilas :-( Wpisalam Martyna Hebel i nazwe Twojej miejscowosci...no i Pani ktora znalazlam, a byla tam tylko jedna, odrzucila moje zaproszenie... przepraszam jesli chcialam sie za bardzo spoufalic.
co do tempertaury, wczoraj moj termometr wskazywal 13 stopni :-) bylo super :-) i dzis tez zapowiada sie calkiem niezla pogoda :-)
u mnie tez gdzies genetycznie zakodowane sa bliznieta, ale nie zastanawiam sie nad tym :-) jak beda to beda,:-) ja bym w zasadzie chciala.:-D
Abeja dziekuje za komplement :-) Mysle ze na pewno Zuzia ma jakas reakcje alergiczna :-( koniecznie wybierz sie z nia do lekarza, bo zadrapie sie za mocno, a pozniej moze sie to babrac i nie daj Boze jakies zakazenie sie wda :-( w koncu dziecki wszedzie wpychaja lapki, a nie zawsze da sie upilnowac by byly czyste.

reklama
witam Wam Kochane :)
ja o dziwo nawet wyspana, to pewnie dlatego ze spałyśmy razem z Małą, wtedy zawsze ładnie śpi! a dzis to normalnie szok, ja się obudziłam pierwsza od niej, a mała spała jeszcze z pół godzinki, a ja patrzyłam się na nią, aż się chciało poprzytulać i schrupać tak słodziutko wygląała!!

andziaa, nie kupiłam nic malej, bo mamy strasznie dużo cuszków, więc na razie niepotrzebne-chociaż ciężko się powstrzymać, bo te malutkie ciuszki to taaaakie prześliczne są...

martka, ja tez bym część sprzeała ciuchów Tyni, ale mama mówi że lepiej jeszcze nie... a ja by zostawiła tylko te najpiękniejsze...

kurcze, nadeszła szara rzeczywistość, od jutra zaczynam szkołę :eek: strasznie dziwne uczucie, ostatni raz na zajęciach byłam... hmm, przed Świętami Bożego Narodzenia, potem tylko na zaliczenia chodzilam, potem byla sesja, tydzień ferii i praktyki, które sobie załatwiłam, a od jutra nowy semestr... i to od razu z grubej rury, od 9.45 do 17.10 :baffled: chociaż już wiem ze na pierwszy wyklad nie pójdę, ale i tak będę musiala zostawić Martysię mamie na ponad 5godzin, pierwszy raz na tak długo się rozstaniemy... koszmar!

Do góry