reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Mama w boju złośliwość rzeczy artwych normalnie:-( Wściec sie możńa:-(
Dziuba tak się cieszę że wszystko oki:-) Na a z kasą to normalka ja chodziłam z Wojtkiem do lekarza to za każdym razem co innego i w dodatku nic nie pomagało:-( Dopiero jak na BB weszłam i poszperałam to znalazłam co chciałam i pomogło:-) Także bez BB ani rusz:-)

reklama
Małgosiunia, dołączam do Ciebie z tą dietą, tak na ostro!! koniec z podjadaniem ciasteczek i objadaniem się cholera wie jakim obiadem! moge karmić Martyśkę i zdrowo się odżywiać, tak żeby dalej chudnąć, bo od 2tyg waga stanęła, a ja już się tak cieszyłam że 13kilo mniej od porodu i dupa, od 2tyg 61 kilo :angry: ale od teraz też same zdrowe i lekkie obiadki będę sobie robić, na jutro zaplanowałam rybę po grecku, tylko ze w wersji light, to znaczy rybka gotowana, warzywka bez cebuli o nie mogę karmiąc, no i to z ryżem - obiad jak malowany!! zobaczymy jak będzie smakować...

Dziuba tak czytam o tych waszych dietach :baffled::baffled::baffled: ja karmiłam syna 18miesięcy i nie stosowałam żadnej diety a młody nie miał kolek, uczulenia itp... nie żałowałam sobie niczego jadłam smażone, cebule... I mam nadzieje że tym razem też tak będzie ;-)

malagosiunia robie ciasto wedle Twojego przepisu :-) mam pytanie, czy do ciasta mam roztopic palme, czy wrzucic ja w stalej formie i ugniatac ?

o nie! ciasto... mniam... idę stąd bo andziaa robisz mi ochotę... popatrzę co w tv, pewnie jakieś Klany czy Miłości...
kurcze, dopiero co wielki talerz obiadu zjadłam, nakarmiłam Małą i znów jestem głodna!!
minka, ja muszę schudnać do sieprnia, nie mogę iść do ślubu gruba!!

minka dziekuje za podpowiedz ;-) co prawda jej nie doczytalam, ale i tak rozpuscilam te palme, tak wiec zrobilam zgodnie z Twoja rada :-)
dziuba spokojnie, nie wiem czy czytalas moj post, w ktorym to pisalam , ze moze to chwilowy przestoj, spowodawny takze zaburzeniem gospodarki hormonalnej wywolanym przez miesiaczke...ja zawsze pare dni przed i po okresie mialam na plusie jakies 1- 1,5 kg :-) po prostu zatrzymywala mi sie woda :-) Twoj wilczy apetyt nie bierze sie z nikad, podczas karmienia potrzebujesz w zasadzie 2 razy wiecej kalorii niz podczas ciazy !! co mogloby wydawac sie dziwne, bo przeciez ciaza to nic innego jak rozwoj malenstwa, ale widocznie wazniejsze dla jego rozwoju jest karmienie piersia, skoro zapotrzebowanie na kalorie jest wieksze... Radzilam Ci tez zaniechanie myslenia o wadze. bo im bardziej czegos chcemy tym dluzej musimy na to czekac :-( mysle , ze jak przestaniesz tak sie tym przejmowac efekty spadku wagi beda szybsze :-)
rozumiem ze do dnia slubu chcialabys wygladac szczuplutko i pieknie, ale pamietaj, ze nawet jak nie osiagniesz tej swojej magicznej cyferki na wadze jestes mega seksi mamuska, a tego nic nie zmieni, nawet ten 1-2 kg wiecej :-) i czy osoganiesz swoj ideal wagowy czy tez nie, na pewno bedziesz wygladac przeslicznie :-) a za spadek wagi podobnie jak minka trzymam kciuki, radze tylko troszke mnie brac to do glowy :-)

Dzien dobry :-)wszystkiego najlepszego w dniu kobiet Drogie Panie :-):rofl:

ja dzis tak z samego rana, bo musialam mojego Macka wyprawic do pracy-caly weekend pracuje biedaczek, co daje w sumie na okraglo 7 dni :-( i najprawdopodniej caly przyszly tydzien tez bedzie mial taki nawal pracy :-( ale z samego rana spotkala mnie przemila niespodzianka, zostalam obudzona bukietem pieknych wiosennych tulipanow :-) Maciek specjalnie wstal 40 min wczesniej by wyjsc i kupic kwiaty :-) i nie zgadniecie, kupil tez sliczna, malutka, biala rozyczke dla Antosi, jako dla malej kobietki :-) rozbroilo mnie to :-)
wczoraj odzyskalam w koncu od mamy swoj aparat, mam kilka zdj z brzusiem, jak tylko opanuje wklejanie pokaze Wam siebie z Antosia :-)
przesylam usmieszki z rana, na mily poczatek dnia :-) :-)

reklama
uwaga zdj zawiera tresci drastyczne :-)
na probe ;-) ciekawe czy sie uda
hpim3354nt4.jpg

takie wrecz na rozbierana sesje, ale dobrze widac mieszkanko Antosi, tak wiec mam nadzieje ze nikt nie bedzie zdegustowany :-)

Do góry