reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Martka szkoda że u nas tak nie jest z tymi piepszonymi urzędasami:-(
Mama w boju fajnie masz bez okresu znów... A ja ciuchy ciążowe oddałam koleżance więc nie pomogę:-)
Dziaga127 ja dostałam pierwszy okres jak Wojtas miał 3 i pól miesiąca. Ale straszne to było... Lało się ze mnie jak z kranu normalie w szoku byłam.... Teraz plasterek przyklejam i mam spokój nic nie boli i nie ma takiego mocnego krwawienia:-)
Andziaa ja tez z Michasiem miałam straszne samopoczucie i przez pierwsze 3 miesiące schudłąm 7 kg:-) Wtedy miałam śliczną figurkę tak mi sie podobała:-) Ale szybko to nadrobiłam później... hihi A z Wojtkiem z kolei nie miałam żadnych nudności więc na to chyba nie ma reguły:-) Nie martw się że Antosia nie fika, sppokojnie jeszcze da Ci popalić:-)
Ja juz ogarnęłam chatkie, pranko powiesiłam, głowę umyłam Michała spać położyłam Wojtasek bawi się grzechotkami w łóżeczku i jest luzik:-)
O 13 ide na wiochę szukac prezentu... Może jakiś ciuszek zobaczymy:-) Mój M jest pedantem i lubi mieć ładne ciuszki w swojej garderobie:-) Kosmetyki to tonami poprostu schodzą ja tyle nie używam co on:-D Zawsze się z niego śmieję:-D:-D
OO Michaś się drze coś chyba odechciało mu się spać...:angry:

reklama
Cris niestety nie wspomoge Cie w tej materii (mowie o ciuchach) bo sama jestem potrzebujaca :-) a na kiedy wyliczylas sobie przyblizony termin porodu ? :-)
Martka nasza klasa cos mi strasznie dzis szwankuje, jak tylko przestane sie na nia wkurzac, odnajde Cie :-)
Malgosiunia ja chcialabym schudnac 7kg hehe :-) zaczelam przybierac od poczatku ciazy :-) by teraz miec w 21 tyg 7 na + (suwaczek sie tydzien opoznia)
gosiaczek a co Panowie robotnicy niesforni, ze tak duzo roboty masz ?

Moi panowie, bardzo obrotni, zapierdzielają z robotą jak dzikie zające, latają przez cały dom, góra dół w brudnych buciorach, wrrrr, a ja za nimi z miotłą, odkurzaczem i mopem, niezła jazda, dzisiaj zabrakło im fugi, musiałam wyskoczyć do sklepu ale już chyba dzisiaj wstawią nam wannę, jupii, to się wymoczę za wszystkie czasy, ale i tak jeszcze czekamy na dekory które mają być dopiero koło świąt więc łazienka nie będzie jeszcze jakiś czas skończona, uff. Lecę się wykąpać.

Martka, bo one wszystkie te blondy wychodzą żółtkowate po 4 myciach :dry:
Ja na blond to tylko u fryzjera, bo inaczej :no: Ale mnie ratował średni blond Palette - normalnie moj kolor naturalny, jak mi coś nie wyszło to farbowałam spowrotem (oj trochę tych porażek bylo). A teraz już nie farbuję, bo przestałam i za mną w pracy dziewczyny chodzą pytać, jaki mam na głowie kolor że taki ładny :-D A to mój :-D

W Przywidzu piękna zima! Właśnie się zastanawiałam patrząc na samochody na parkingu w pracy, skąd śnieg przywożą :happy2:
Mama w boju - ja też niedługo zaczynam polowanie na ciążowe ciuchy :tak::happy2:

martka to prawda- farbowanie zarowno podczas miesiaczki jak i ciazy nie jest najlepszym pomyslem- u wielu kobiet kolor po prostu nie wychodzi taki jaki ma wyjsc :-( wiem to od fachowca- moja siostra jest fryzjerka :-)stad moze ta zoltwa barwa u Ciebie. Choc np u mnie ciaza nie wplywa zle na farbowanie, co prawda farbowalam tylko raz i nie mam zamiaru powtarzac tego wiecej niz jeszcze jeden raz, ale kolor mi wyszedl taki jaki mial wyjc, z tym ze ja robilam tylko pasemka ;-) (rozjasnialam)
kasia_z a jak tam ciazowe samopoczucie?- mam nadzieje ze nic Ci nie dolega :-)
mama w boju bardzo ladne imiona :-) szczegolnie podoba mi sie Antos dla chlopca, moze dlatego ze moja corcia ma sie nazywac Antosia :-) tak czy inaczej imiona sa b. ladne :-)
gosiaczek zapracowane biedaczysko, a tak wlasciwie co remontujesz ? Pzrepraszam, pewnie pisalas o tym nie raz, ale zwyczajnie widocznie ominela mnie ta informacja, a teraz nie chce mi sie cofac do poprzednich postow :-)

Andziaa - samopoczucie nie najgorzej - mdłości przeszły, przeziębienie przeszło i powoli zaczynam odżywac :-) Trochę mam problemy z wątrobą o nieznanej przyczynie, ale w sumie ich bardzo nie odczuwam na razie, poza wynikami badań, trochę chce mi się ciągle spać, ale to pewnie bardziej od ciąży ;-)

Martka, to szczęśliwa z ciebie farbowaczka, na pewno to od okresu, ja to mam takie włosy że chyba cały czas są w stanie okresu bądź ciąży.;-)

oj wlazłam w gąszcz ciuchów na allegro... puszcze mezusia z torbami...znalazłam zestaw ciuszków za 130 zl 3 pary sodni, sukienke i spódniczke:szok:teraz jeszcze 2-3 bluzki oraz 2 sweterki-czekam na zakończenie licytacji... nieźle poszło. nie chciałam iść do sklepu, bo tam rzeczy naprawdę są drogie:-(a ja juz muszę się przygotować, bo znając siebie, to owszem początek ciąży ale brzuch będzie zewsząd wystawał:-)

kasia z :może jak w sklepie ie chcesz to spróbuj przez allegro, duzo fajnych ciuszków jest:happy2:

Andziaa - samopoczucie nie najgorzej - mdłości przeszły, przeziębienie przeszło i powoli zaczynam odżywac :-) Trochę mam problemy z wątrobą o nieznanej przyczynie, ale w sumie ich bardzo nie odczuwam na razie, poza wynikami badań, trochę chce mi się ciągle spać, ale to pewnie bardziej od ciąży ;-)

Martka, to szczęśliwa z ciebie farbowaczka, na pewno to od okresu, ja to mam takie włosy że chyba cały czas są w stanie okresu bądź ciąży.;-)

jesli chodzi o sennosc to wydaje mi sie , ze to na pewno spowodowane ciaza :-) ja w I trym. moglam spac na okraglo a i tak chodzilam caly czas senna, po prostu wyspac sie nie moglam :-) ciesze sie , ze czujesz sie dobrze, aa i koniecznie spr co z Twoja watroba-mam nadzieje ze to nic powaznego :-)

reklama
allegro to dobra gielda ciazowych ciuszkow- polecam. Cris masz racje w sklepach sa horendalne ceny, za zwykla bluzke 90zl- koszmar :szok: ja wszystkie ciuszki , jakie dotad uzbieralam mam wlasnie z allegro i jestem bardzo zadowolona :-) a i zbytnio portfela narzeczonego nie uszczuplilam :-)

Do góry