reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub Mam Zombi :)

Kira może niepisze tak często jak bym chciała bo czasem niemam też siły ale kochana jesteśmy tutaj nawet jak niepiszemy to myślimy

reklama
Widzę dziewczyny że szalejecie niedługo wątek zamknięty nie będzie potrzebny.

U nas jest lepiej,jeśli chodzi o Alunię to mąż zajmuje się nią jak tylko ma wolną chwilę.Z innymi sprawami domowymi jest gorzej,ale nikt nie jest doskonały.Chociaż czasem to już mnie szlag trafia.:wściekła/y::wściekła/y:

Ja wymiekam znowu,maly zasnie i po 20 min sie budzi wyspany i usmiechniety, a w nocy kreci sie i wierci jakby mu bylo wiecznie niewygodnie, albo placzem sie obudzi, oby to tylko zabki byly...
Pisze to bo wlasnie sie obudzil:baffled::dry:

Luxik Ja to bym musiała dziennie tu pisać ale już nawet na to nie mam sił:sorry2: W sumie to Filip spi w ciągu dnia 2 razy.Pierwszy rano 1 godzinka z co 10cio minutowym budzeniem się bo nie czuje mamy obok:dry: a drugi raz na spacerku ale pod warunkiem że ja latam z wózkiem i go buja więc nici z mojego odpoczynku.A w nocy to ja ciągle sypiam z wykrzywionym kręgosłupem bo cycki to za smoczki robią:wściekła/y::baffled:
Może faktycznie u ciebie to ząbki bo u nas przy jednym ząbku to też było gorzej niż zazwyczaj;-)

Kludi nie wiem czy u nas ten cycek to niby smoczek,.....moze czasami:dry:,ja to kiedys sie zastanawialam dlaczego to tak niektorym latwo to zasypianie w lozeczku idzie a innym nie, i zapewne wiekszosc mam powie"bo tak go nauczylas",a to nie tak.Moj maly od urodzenia uspakajal sie tylko przy mnie i cycku, i tak tez zasypial ile bylo ryku kiedy odkladalam go do lozeczka, pielegniarka przychodzila do mnie w szpitalu zeby pokazac jak usypiac malego w lozeczku, czasem to dusila w niego mleko z cyca i wazyla ile wypil, czesm i po 50 ml plakal, wiec dawaj dalej dusila i kiedy byl juz tak na maxa napojony to zasypial mimowolnie wszedzie gdzie sie go polozylo, ale niestety na dlusza mete sie tak nie da i czesto lezal ze mna, bo przeciez nie zostawie go ryczacego w lozeczku.
Reasumujac mysle ze to zalezy od dziecka, jego temperamentu i charakteru, nasze widac beda mialy ogniste:-), i dobrze;-)

Luxik-Napewno coś w tym jest.Pewnie że są rodzice którzy sami uczą swoje dzieci spania razem,ale wiele zależy od samego dziecka.
Moja siostra ma dwoje dzieci i każde z nich było inne.Starszy syn to taki cycuś mamusi od początku z nią spał i nie dalo rady go odstawiać do łóżeczka,zresztą do dzisiaj jest mamusi pupilkiem.Córka od początku spała sama i nie było problemu a dzisiaj jest odważna i zwariowana.

reklama
Aneta to prawda ze czasami rodzice ucza swoje dzieci spania z nimi.
Pocieszylas mnie z ta roznica charakterow u dzieci swojej siostry:blink:

Do góry