W 2 tygodniu życia dostała wysypkę na brzuszku krostka i dookoła zaognienie....po kilku dniach jej zeszlo...za to pojawiło się na czole i główce razem z ciemieniuchą....następnie na policzkach te pojedyńcze krostki zaczęły się zlewać w większe i większe.Zaczęły się robić za uszami,na szyji i dopiero po 2-3 miesiącach były takie charakterystyczne dla azs zgięcia rączek i nóżek.....aaa i co jeszcze jak wysypka pojawiła się na polikach po kilku dniach zauważyłam również że ma inne oczy u lekarza stwierdzono dodatkowy fałd skórny pod oczkiem...coś takiego http://www.iqb.es/dermatologia/atlas/d_atopica/atopica03.jpg i teraz jak jest zaostrzenie alergii to jest bardziej widoczny a jak odpuszcza to mniej tak jakby się wygladzał. Oby choć cora była wolna od alergii
reklama
nati_1309
Zaangażowana w BB
U Jasia alergia w sumie to objawiła się niewinnie. Nawet nie pomyślałabym że to może być alergia Na jednym policzku miał takie żółte pamki. Żeby były na główce to pewnie bym pomyślała że to ciemieniucha. Wyglądało to identycznie tylko że na policzku i więcej żadnych objawów.
Spotkanie dotyczące powołania Stowarzyszenia chorych na AZS odbyło się zgodnie z planem w sobotę o 16.00. Cieszę się, że mogliśmy wszystko wyjaśnić – patrząc sobie w oczy. Dziękuję tym, którzy się pojawili, a tym którym niestety nie udało się dojechać mam do przekazania miłą wiadomość
- powołujemy Stowarzyszenie!
O czym rozmawialiśmy:
Czy stowarzyszenie w ogóle jest potrzebne?
Stwierdzono jednomyślnie, że stowarzyszenie jest potrzebne i osobom chorym na AZS, i rodzicom dzieci chorych na AZS, jako instytucja reprezentująca ich głos
Jakie są cele stowarzyszenia?
- bycie przedstawicielem osób z AZS i rodziców chorych na AZS dzieci
- organizowanie szkoleń dla rodziców i opiekunów z zakresu postępowania z dziećmi chorymi na AZS
- dążenie do uznania AZS za chorobę przewlekłą
Kto może stać się członkiem stowarzyszenia?
Stowarzyszenie ma zrzeszać osoby chore na AZS oraz rodziców i opiekunów dzieci chorych na AZS oraz osoby ze środowiska medycznego, które zechcą merytorycznie i praktycznie wspierać chorych.
Skoro zatem decyzja zapadła, zapraszam wszystkich, którzy chcą przystąpić do pracy!
- powołujemy Stowarzyszenie!
O czym rozmawialiśmy:
Czy stowarzyszenie w ogóle jest potrzebne?
Stwierdzono jednomyślnie, że stowarzyszenie jest potrzebne i osobom chorym na AZS, i rodzicom dzieci chorych na AZS, jako instytucja reprezentująca ich głos
Jakie są cele stowarzyszenia?
- bycie przedstawicielem osób z AZS i rodziców chorych na AZS dzieci
- organizowanie szkoleń dla rodziców i opiekunów z zakresu postępowania z dziećmi chorymi na AZS
- dążenie do uznania AZS za chorobę przewlekłą
Kto może stać się członkiem stowarzyszenia?
Stowarzyszenie ma zrzeszać osoby chore na AZS oraz rodziców i opiekunów dzieci chorych na AZS oraz osoby ze środowiska medycznego, które zechcą merytorycznie i praktycznie wspierać chorych.
Skoro zatem decyzja zapadła, zapraszam wszystkich, którzy chcą przystąpić do pracy!
mazia23
Zaciekawiona BB
WIATAM SERDECZNIE,MOJA EMILCIA,TERAZ JUZ MA PRAWIE 7 MIESIECY,MA ALERGIE POKARMOWA,ALERGIE NA LEKI I ALERGIE WZIEWNA,PRAKTYCZNIE OD URODZENIA WYMIOTYWALA NAWED PO PIERSI,A TERAZ W WIEKU 7 MIESIECY DALEJ PIJE NUTRAMIGEN(MA ZALECONY BEBILON NEOCATE,ALE NAS NIE BYLO STAC NA TAK DROGIE MLEKO) NO I MOŻE JEJSC TYLKO MIESKO Z KROLIKA Z KLEIKIEM RYZOWYM,PRUBOWALISMY JEJ DAWAC MARCHEWKE,JABLUSZKO I INNE PRODUKTY ODPOWIEDNIE DLA DZIECI W JEJ WIEKU ALE MALA ZARAZ PO NICH PUCHNIE I SIE DUSI,OGULNIE MIALA AZS,Z KTURYM WALCZYLISMY DLUGO I NAWED MASCI STERYDOWE NIE POMAGAŁY,NASZCZESCIE TRAFILISMY NA SUPER PRODUKTY Z SERII EMOLIUM P,MALA JEST DO TERAZ KAPANA W TEJ EMULSJI,SMAROWANA KREMEM I NAWED SZAMPON MA Z EMOLIUM,I NARAZIE JAKO TAKO NIE MAMY WIEKSZYCH PROBLEMUW ZE SKORA,ALE ZA TO SA INNE:-(.NIEWIEM NAWED SKAD TA ALERGIA SIE WZIELA,ANI JA ANI MAZ NIE JESTESMY ALERGIKAMI A MALA UCZULONA NA WSZYSTKO..TAKZE MY NIE CHODZIMY DO ALERGOLOGA INO MUSIMY CHODZIC DO GASTROKRYNOLOGA KTORY ZAJMUJE SIE DZIECMI Z CIEZKA ALERGIA..POZATYM MA TORBIELE NA JAJNIKACH I WADE SERCA..DOBRZE ZE JEST TAKIE FORUM I SA MAMY KTURE DZIECI MAJA PODOBNE PROBLEMY,ZAWSZE MOZNA POGADAC NO I WYMIENIC SIE DOSWIADCZENIAMI...Z ALERGIA WALCZYMY DOPIERO 5 MIESIECY ALE JUZ MAMY DOZE DOSWIADCZENIE..JESLI KTOS BY CHCIAL RADY ALBO NAWED SOBIE POKLIKAC O MALUSZKACH I NIETYLKO OTO MOJE GG 575821:-)
witam ;-)
co tu tak cicho??? przegonilyscie alergie?
my zabieramy sie za testy jak pies do jeza... no ale ciagle cos wyskakuje :-( tydzien temu wszyslysmy z Monia ze szpitala - miala zapalenie pluc :-(
no i okazalo sie ze ma anemie - mamy zrobic kontrolne badania krwi za miesiac wiec bedzie okazja zabrac Jaska do laboratorium i zrobienie mu testow a potem... prowokacja ;-)
pozdrawiam i licze ze ktos tu jeszcze zaglada ;-)
co tu tak cicho??? przegonilyscie alergie?
my zabieramy sie za testy jak pies do jeza... no ale ciagle cos wyskakuje :-( tydzien temu wszyslysmy z Monia ze szpitala - miala zapalenie pluc :-(
no i okazalo sie ze ma anemie - mamy zrobic kontrolne badania krwi za miesiac wiec bedzie okazja zabrac Jaska do laboratorium i zrobienie mu testow a potem... prowokacja ;-)
pozdrawiam i licze ze ktos tu jeszcze zaglada ;-)
Moniqa
i moje dwie połówki :)
Witam po przerwie
Rubi GRATULACJE !!! :-) ... normalnie az mi glupio za tak po czasie
a u Nas ... wracamy do zera ... próba sie nie powiodla ... znowu plamki wyskoczyly ... a juz myslalam ...
i sorki ze tak malo ale calkowicie zagubilam sie w czasie i nie nadrobie ... ale sie postaram bardziej udzielac :-)
buźka mamuski :-)
Rubi GRATULACJE !!! :-) ... normalnie az mi glupio za tak po czasie
a u Nas ... wracamy do zera ... próba sie nie powiodla ... znowu plamki wyskoczyly ... a juz myslalam ...
i sorki ze tak malo ale calkowicie zagubilam sie w czasie i nie nadrobie ... ale sie postaram bardziej udzielac :-)
buźka mamuski :-)
reklama
Podziel się: