reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub mam małych alergików

reklama
dzieki dziewczyny ;-)

szwagierka ma przykazane pranie ciuchow malego w platkach mydlanych ale to moze pralke zalatwic na cacy i zastanawiala sie czy ma jakas alternatywe...

Przypominam, że już we wtorek, 17/11/09, o godzinie 16.00 organizujemy spotkanie wszystkich zainteresowanych powstaniem Stowarzyszenia AZS. Spotkanie odbędzie się w Warszawie, w sali F Warszawskiego Domu Technika (ul. Czackiego 3/5). Zapraszam wszystkich chętnych!

dzieki dziewczyny ;-)

szwagierka ma przykazane pranie ciuchow malego w platkach mydlanych ale to moze pralke zalatwic na cacy i zastanawiala sie czy ma jakas alternatywe...

Jasne że ma moja sąsiadka ma 10letnią córkę z koszmarnym AZS w tej chwili obsypana jest cała twarz, brzuch,tyłek ręce,nogi.....koszmar:szok::szok::szok:.Używa masy preparatów typu balneum,emolium,sterydy,antyhistaminy...wszystko!!!Intensywne terapie co pół roku,załamka,Pierze w proszku bryza i używa płynu lenora....jedynie po proszku płucze 2 razy i dopiero dodaje płynu,nawet nie wszystko prasuje.

dzieki adusia ;-) powiem jej... moze jak teraz zaczna diete eliminacyjna to azs sobie pojdzie w.....ch***re:tak:

Wiesz co, nie wiem czy zniknie na zawsze ale na bank będzie mniej uciążliwe dla dziecka...i rodziców.A i jeszcze jedno w AZS stres rodziców i nerwy "drogą osmozy" przechodzą na dziecko i wysypka potrafi pięknie kwitnąć :sorry::sorry::sorry:Tak że tylko spokój nas uratuje:happy::happy::happy:

dzieki adusia ;-)

ehhh...co my z tymi dziecmi mamy...

ja postanowilam przy najblizszym badaniu morfologii zrobic Moni testy z krwi na bialko krowie i gluten.... tak na wszeli wypadek - w koncu jest w grupie ryzyka :-(

hejka, jestem mamusią 6-cio miesięcznego Marcelka...
niestety od prawie 5 miesięcy borykamy się ze skazą białkową :-( synek na chwilę obecną jest na Nutramigenie, a mimo tego jest wysypany.
alergolog poleciła nam wykonanie panelu pediatrycznego - jest to szereg testów które mają na celu wyszukanie alergenów.

w związku z tym mam ogromną prośbę do Was
- czy któraś z Was wykonywała takie badanie? Czy są tutaj jakieś mamusie z Łodzi które poleciły by mi dobre miejsce na wykonanie testów? Szukam również dobrego alergologa do którego mogłabym się udać z synkiem na kontrolę?
będę bardzo wdzięczna za pomoc...

(jeśli któraś z różnych powodów nie chce pisać na publicznym forum to proszę o kontakt na priv)

pozdrawiam

Ale z tobą się ganiam po forach:-D:-D:-D:-D...odpisałam na regionalnym,Łódzkim:tak::tak::tak:

Rubi a mój lekarz polecł się wstrzymać do roku z testami:eek::eek::eek:.Powariować można z tymi sprzecznymi opiniami...do marca się wstrzymam....już nie wiele czasu zostało.

reklama
Ale z tobą się ganiam po forach:-D:-D:-D:-D...odpisałam na regionalnym,Łódzkim:tak::tak::tak:

Rubi a mój lekarz polecł się wstrzymać do roku z testami:eek::eek::eek:.Powariować można z tymi sprzecznymi opiniami...do marca się wstrzymam....już nie wiele czasu zostało.
a bo ja wszędzie szukam informacji ;-)

no widzisz moja alergolog na początku też mówiła że dopiero po roku by zrobić testy...ale my ostatnio przeszliśmy zupełnie na Nutre, i niestety synek jest wciąż wysypany :eek: więc stwierdziła że można już teraz :confused2::confused2:
za nic nie kumam tego :cool: raz mówi tak raz siak....i bądź tu mądry człowieku :eek:

Do góry