reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub mam małych alergików

hej! w koncu dorwalam sie do domowego kompa ;-)
u nas w sumie OK. jutro mina 3 tygodnie od usuniecia migdalka ;-) Jasiek dzielnie chodzi do przedszkola, dzis w nocy leciala mu krew z noska i po powrocie z przedszkola leciutki katar mial, ale ja tez tak mam - wchodze z dworu do cieplego pomieszczenia i z nosa mi kapie... moze to nic groznego - taka mam nadzieje ;-)

reklama
hej

jestem mama małego alergika > Kiuba uczulony jest na białko krowie ale podejrzewam jeszcze jakieś uczulenia chyba na cytrusy bo jak ostatnio jadł mandarynki przez kilka dni z rządu to teraz ma wysypane czoło . Ale generalnie Kuba ma strasznie wrażliwy żołądek. Bardzo często boli go brzuszek w nocy. staram sie podawac mu cały czas stałe produkty zero nowości praktycznie a i tak dalej ma dolegliwości brzuszkowe . raz jest dobrze raz nie spi pół nocy i płacze budzi sie pryknąć nie może ja juz nie mam pomysłu co to może byc. Nie je żadnego nabiału uważam i spawdzam wszystko i tak ja mu otuję a jeżeli je cs kupnego to stałe sparwdzone produkty.
Kuba jest pod opieką alergologa. Ostatn io bylismy na kontroli i mielismy próbe z mlekiem niestety po tygodniu tak go brzuch juz bolał i policzki mu wysypło że odstawiłam mleko , i na tym sie skonczyło.
ale z tym brzuchem juz mi ręce opadaja jak mam sprawdzic co może byc przyczyną???

Witam:-)Ja jestem mama trojki alergikow.
Najstarszy syn ma alergie na bialko jaja kurzego,a do tego zespol zaburzen wchlaniania.Zaczelo sie niewinnie od malej krostki na policzku jak mial 10 miesiecy a pozniej to juz bylo coraz gorzej.Wysypywalo go na calym ciele.Mial robino testy z krwi i do tego gastroskopie.Wyniki gastroskopi byly zle ,poniewaz jedzac rzeczy ktorych nie mogl(o czym jeszcze nie wiedzialam) uszkodzil sobie caly przewod pokarmowy.Musialam go dlugo leczyc ale juz jest ok.Z alergii powoli wyrasta.
Moje blizniaczki rowniez maja alergie ale jeszcze nie wiem na co.Jedna z nich ma alergie objawowa(wyniki IgE calk ma dobre ale ciagle jest wysypana i strasznie sie drapie-zdarzalo sie juz ze musiala dostawac dexawen w tylek bo mogla mi sie udusic i brac encorton)a druga ma prawie trzykrotnie podwyzszone IgE ale ma mniej objawow alergii.
Moja lekarka mowi ze czesto jest tak ze dziecko z dobrymi wynikami moze miec mocna alergie i na odwrot.

ale z tym brzuchem juz mi ręce opadaja jak mam sprawdzic co może byc przyczyną???

Witaj, a może to co u nas, od czasu jak Szymek je dość tłusto brzuszek wrócił od normy a było tak jak u ciebie i pani doktor wpadła na pomysł że to moze tzw. biegunka pędraków i chyba trafiła, oby bo nie zawsze była to biegunka, często wzdęcia, prężył się przez sen i widać było że brzuszek mu dokucza.

dowikla, witaj również, u nas tak jest ze IGE całkowite jest w normie a mały uczulony jest na sporo rzeczy w tym bardzo na mleko ale wiem, ze tak moze być

Z ta alergia to jest naprawde paskudna sprawa.Moj syn po gastroskopii przez poltora roku byl na rygorystycznej diecie bezglutenowej,bezmlecznej i ubogoalergicznej.Przez to w wieku 3 lat wazyl 11kilo.Pozniej pomalutku moglismy zaczac wprowadzac nowe produkty i tak dzisiaj moze jejsc prawie wszystko.

czesc dziewczyny ;-)
Jasiek chory - zapalenie uszu ;-(
dowikla - moj bezmleczny bezglutek ma troche ponad 3 lata i wazy teraz 22 kg przy czym po ostatnich chorobskach troche mu sie schudlo...
ciezko z tymi alergiami ale nikt nam nie obiecywal ze bedzie tylko "z gorki". szkoda w tym wszystkim tylko dzieciaczkow ;-(

pozdrowionka (przeprowadzamy sie chwilowo na wies wiec tydzien bez netu mnie czeka ;-( )

Rubi uuuu to nie dobrze ... zdroweczka dla Jaśka ... mega zdróweczka ... i wracajcie do Nas szybko :tak:

U Nas tez chorowito ... nawrót zapalenia zatok sitowych :dry: ... synus "ukradl" na imprezie malutka czekoladke :dry: ... czyzby tak zareagowal odrazu?? rozumiem ze mogloby go obsypac ale az taka reakcja ? :-( ... jutro mamy wizyte ... mam nadzieje ze szybko sie wyleczymy ... no i jeszcze mu jakies pypcie na jezyku, dziasłach i wargach wyskoczyly :-( podejzewam ze grzybicze, poki co smarujemy fioletem i aphtinem

milego wieczoru :tak:

reklama
Cześc dziewczyny
U nas znowu niezbyt dobrze- mała kaszle od wtorku, zaczelo sie od napadu nocnego kaszlu a potem kilka dni bylo lepiej , pokasływanie mokrym kaszlem. Z soboty na niedziele dostala silnego ataku kaszlu, kaszlala mi bez przerwy od 2giej w nocy do 8mej. Dopiero po ventolinie minelo ale tylko na kilka godzin potem znowu to samo. Bylam z nią u lekarza we wtorek i wczoraj, osluchowo czystsa, gardlo lekko zaczerwienione jakby tylko od kaszlu,. Ale skąd ten kaszel? Pediatra mowi ze to wirusowe ale ja mam inne zdanie, małej nic poza tym kaszlem nie jest, bez gorączki, wesola,zywa , ja mysle że na nią nie dziala dobrze ten zestaw lekow xyzal-singulair a raczej na 100% jestem przekonana ze ten Xyzal nie dziala bo malej zawsze po syropach na alergie choc troszke poprawial sie stan skory a teraz odkąd bierze ten xyzal to skorka w fatalnym stanie.
Pytalam alergologa , kazala podawac ten xyzal jednak 2 razy dziennie po 2,5 ml a nie tak jak wczesniej po 5 ml a teraz nie moge sie z nia skontaktowac i chyba pojde gdzie indziej prywatnie bo ten kaszel mnie wykonczy
Mam do Was pytanie, czy mam mała puscic do przedszkola? Trzymam ją w domu od tego wtorku ale wg mnie nic sie nie zmienia, ona tylko kaszle.
Kazdy lekarz mowi co innego a ja sama juz nie wiem co mam robic :-(

Do góry