reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub mam małych alergików

reklama
rubi jak Jasiek?
przy okazji, jakie badania robi się na gluten? chociaż chyba to nie to bo odstawienie cielęciny i tłuściejsza dieta chyba już zadziałały :tak:

hej!
Jasiek byl dzis w przedszkolu ;-) zobaczymy co bedzie dalej... w czwartek ma mikolaja w przedszkolu i mam nadzieje ze dotrwa...
na gluten robi sie dokladnie takie same badania jak na bialko mleka - u nas byly najpierw testy skorne i na potwierdzenie badanie przeciwcial z krwi. nawet po czesciowym wyeliminowaniu glutenu (chleb i maka) kupka poprawila sie od razu ;-)

Czesc moje Robaczki :-)

Rubi i jak Jasiek, w przedszkolu?

Mika co z drapaniem, przeszło?

Fredzik jak nowa dieta??

A u Nas poki co (tfu tfu) nadal w porzadku ... młody gorączkował mi w weekend, ale okazało się ze to wychodząca 5 :tak:
młody dostał serek z mleka koziego, odczekalismy tydzien, nic sie nie pojawilo, dalismy znowu i ... jeden liszajek na nodze sie pokazał :baffled: ... czyli kozie tez odpada? :dry:

A jutro jedziemy na imprezke imieninową ... musze sie zaopatrzyc w produkty ;-) ... rano lecimy na Mikołajki ... a w poniedzialek Dawidek ma mikołajki w żłobku :tak:

A jak u Was z prezentami??

Milego dnia :-)

hej:-)
Moniqa, nowa dieta... nie wiem :baffled: od początku, pomogła od razu praktycznie ale potem dałam Małemu melisę z wodą i znowu kiepsko z brzuszkiem, teraz musimy odczekać po melisie i zobaczymy, je tłuściej.
Dzisiaj byliśmy na pobraniu krwi na milion badań, jutro będę miała ok 12 wyniki i zobaczymy ci tam wylizie :confused:
Przy pobieraniu krwi było trochę krzyku ale to pani pielęgniarka była bardziej przerażona niż on jak zobaczyła jakiego dużego ma pacjenta :-D Potem jak ją zapytałam czemu taka przerażona była to mówi, ze dzieci są zwykle ok ale gorzej z rodzicami, np drą sie na nią że gdzie z taką igła do dziecka itp.:szok: No pewnie najlepiej pobrać krew bez igły :-D

A co do koziego to jak coś wylazło to odstaw, nie prowokuj więcej na razie.

Prezenty już są lub idą (pocztą)- chyba dojdą....
A my z Szymkiem wczoraj piekliśmy pierniczki - ciasteczka korzenne. Wyszły super:tak:

hej!
Jasiek przetrwal tydzien w przedszkolu ;-) krem do nosa - rewelacja - nochal czysciutenki ;-)
jedyny problem to aklimatyzacja w przedszkolu - nie chce chodzic, rano poplakuje...
w czwartek dostal paczke - auto, magnesy, pileczke i miski Haribo. poszlismy do kina i od tej pory mam afere bo Jasiek chce isc na Pioruna... na fimie troche sie bal i zadreczal mnie pytaniami a potem plakal ze musimy juz isc ;-)
paczke firmowa robila sama - za 100 tego wyszlo i byl synek zadowolony bo jego ulubione precelki i magdalenki przyszly ;-)
byl mikolaj u babci, byl mikolaj w domu tak wiec na brak prezentow nie moze pan Jan narzekac ;-)

rubi super że mały był zadowolony z paczki :-):-)

moniqua no dalej się drapie... ale już tylko troszke. I co lepsza, to troszke podejrzewam serki homogenizow. które podawałam bo lekarka pozwoliła :dry:

reklama
hej:)
odebraliśmy wyniki krwi - generalnie w normie ale ma obniżone IgG, co jak mówi pani dr może prowadzić do częstych infekcji z zapaleniem oskrzeli włącznie :-(
no i w styczniu idziemy an kontrolę do laryngologa - migdałek ....

Do góry