reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Klub mam małych alergików

Witam
Moj Dominiki tez mi kaszle juz drugi tydzien ale poza tym tez nic jemu nie jest.
W sobote bolala go troszke glowa ale zadnych objawow nie ma.Do przedszkola go dzisiaj poslalam i zobacze co bedzie jak go odbiore.Jednak w piatek zostawialam go w domu z obawa ze moze cos sie rozwija ale okazalo sie ze wszystko jest oki.

reklama
fredzik dzieki musze spróbować :-D

a powiedzcie czym mam mu buzię smarować bo mu ta skaza wyszła już trochę wyleczyłam linomagiem ale została taka sucha chropowata skóra cały czas do alergologa dopiero za miesiąc mamy a nasz lokalny pediatra generalnie wie nic

grzechotka, ja używam Aderma (krem) do kupienia w aptece, chyba najlepszy jak dla nas i tani jak na kremy dla atopików.

hej! zapalenie uszu wyleczone??? nie wiem sama... przedwczoraj Jasiek popłakiwal w nocy ze boli go uszko, ale obeszlo sie bez leków. dwa dni wczesniej zaczal sie katar i ucho sie odezwalo. poki co siedzi w domu - do przedszkola idzie 29.12. zobaczymy co bedzie w miedzyczasie ;-)
zauwazylam ze zabki mu zszarzały... jakies takie dziwne sa...pewnie od antybiotyków... nawet nie moge sie wstrzelic z wizyta do dentysty o ortopedzie nie wspomne bo butki do tej pory nie zrobione i za chwilke przepadnie nam recepta ;-(
pozdrowionka dla was ;-)

Witam też jestem mamą alergika choć nie robiłamjeszcze testów wszystko wskazuje na to, że to alergia tylko jeszczse nie wiem na co Kubuś ma 7 mies. a od 4 mies. ma katar na który nie działają leki. Robiliśmy wymaz z nosa z wyszła moraxella catarhalis, bardzo liczne dostał antybiotyk amotaks, po którym było gorzej i nie wiem co robić dalej lekarz bagatelizuje problem mówi że przejdzie lub że tak musi być

rubi, to niezły maraton po lekarzach was czeka :baffled:
iniunia, witaj
a i zapomniałam, Szymek moze jeść jajko ! jupiiii

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witaj Iniunia
moja Zuzia (4.5 lat ) też ma tą bakterię od września tego roku.
Antybiotyk to chyba płynie jej już w żyłach bo tyle się go wybrała (co dziwne brała go w formie do picia a nie bezpośrednio do noska) zmieniłam laryngologa, powiedziałam dość!! Moja laryngolog przepisała nam bioparox do nosa plus 2 razy dziennie Bactroban plus czyszczenie noska solą morską. I nie powiem przez dłuższy czas był spokój aż do teraz katar powrócił i po rozmowie z moją laryngolog sama zdecydowałam o homeopatii. Wiem że przez wiele osób i lekarzy to temat zamknięty ale o dziwo mojej Zuzi te leki pomagają. Dodatkowo cały czas wpuszczam jej Sterimar do noska. Jest tylko mała wydzielina rano po nocy i przez cały dzień jest spokój.
Zobaczymy co się będziedziało po dłuższym leczeniu.
Trzymaj się
Alcenta

:-)Witajcie dziewczyny po dlugiej przerwie.Zycze Wam na Swieta samych pogodnych dni,zdrowia dla Was i dla Waszych szkrabów.U mnie wszystko dobrze Julka jest juz zdrowa prawie 2 miesiace nic jej nie dolega,buzia ladna oby tak dalej.Pozdrawiam:happy:

Witam !!!
Mam pewien problem. Mój synek do tej pory pije, ze względu na stwierdzoną alergię około 6 tyg. życia, BEBILON PEPTI 2, ale zastanawiam się czy to mleko jest odpowiednie dla ponad rocznego chłopca czy zaspakaja jego zapotrzebowania. Nie daję synkowi też niczego z nabiału. Już dawno nie miał wysypki. Czy może spróbować podać mu mleko dla zdrowych dzieci - np bebiko lub inne. Martwię się, że BEBILON PEPTI jest już nieodpowiedni dla niego. Czy słusznie ????? Powiedzcie coś ??????

reklama
Witam !!!
Mam pewien problem. Mój synek do tej pory pije, ze względu na stwierdzoną alergię około 6 tyg. życia, BEBILON PEPTI 2, ale zastanawiam się czy to mleko jest odpowiednie dla ponad rocznego chłopca czy zaspakaja jego zapotrzebowania. Nie daję synkowi też niczego z nabiału. Już dawno nie miał wysypki. Czy może spróbować podać mu mleko dla zdrowych dzieci - np bebiko lub inne. Martwię się, że BEBILON PEPTI jest już nieodpowiedni dla niego. Czy słusznie ????? Powiedzcie coś ??????

Witam.Moje coreczki tez pija bebilon pepti 2,ale ja dosypuje im do niego kaszki ryzowej bobovita.Tez chcialam zmienic mleko na inne ale lekarka mi odradzila.
Tak dla pocieszenia dodam ze moj syn pil to mleko do trzeciego roku zycia.To mlako jest jak najbardziej odpowiednie dla dzieci do 3 roku.
Twoj synek nie ma wysypki pewnie dlatego ze nie dajesz jemu czegos co by go uczulilo.
Przed zmiana mleka poradz sie lepiej lekarki.Moja nie zmienila mi mleka a pozwolila dawac inny nabial-na poczatku jagurt ale naturalny

Do góry