reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub mam małych alergików

Basia a to tylko na buzi?
pod kolanami, na łokciach też coś widać?
Może jakieś jednorazowe uczulenie?

Moja córka w tym wieku też miała podobne i Elocom działał cuda po 1-2 dniu używania. Objawów jakiś niepożądanych po tym nie było, mimo, że steryd.

reklama
glutenu nie obstawiałam bo przy nim to chyba luźne stolce są i biegunki
podobno miała to byc skaza bialkowa , przeszłam z cyca na bebilon pepti a buzia wcale nie robiła się całkiem gładka zawsze gdzieś coś było
dlatego się zastanawiam czy to wogole ta skaza
a jeszcze jak zaczął raczkować teraz to ma kolana zsypane
ale po tym cebionie to i nawet na brzuchu miał wysypkę
i jeszcze mamy szorstką skórę z tyłu na plecach zaraz nad pupą

obecnie wróciliśmy do Fenistilu

żadno ze starszych dzieci nie miało żadnej alergii :sorry2:

fiolka ja juz sie wypowiadalam na temat przepisywania przez lekarzy leków kilka postów dalej ale przypomnie pewnie nie ty jedna i nie ostatnia dałas sie naciągnąc na takie leki:-(to przykre ale tak jest lekarze nie bez powodów przepisuja to co najdrozsze:no::no:w wiekszosci przypadków nietety te leki nie dzialaja:no::no:a tylko szkodzą:crazy::crazy:ja tez dostałam mega recepte ale poszłam z nia do cioci i ona wszystko odstawiła:tak::tak::tak:powiedziała ze to sciema!!!!!!!! i ja nic nie kupiłam zadnych dupowatych kremow sterydow masci itp.....

zaufałam dietetykowi i pomogło bez zadnych lekarstw i ciesze sie z tego bardzo:-)

fiolka a czemu te mydło ma byc w kostce? mówił lekarz? ja mysle ze ukochana diagnoza lekarzy to azs, a w rzeczywistosci nie kazde dziecko z alergią je ma.. niestety u tadzia dochodza jeszcze te zmiany oskrzelowe :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:, które tez raczej świadcza o azs... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
z probiotyków polecam dicoflor, jest bez białka,w lacidofilu niby troszke go jest...

basiu a próbowałaś małemu ten chlebek odstawić?miki ma cos zupełnie innego, krosty i to wyrazne... raz w skupiskach, raz oddzielnie... im ma chłodniej tym jest ich mniej...

Basia a to tylko na buzi?
pod kolanami, na łokciach też coś widać?
Może jakieś jednorazowe uczulenie?

Moja córka w tym wieku też miała podobne i Elocom działał cuda po 1-2 dniu używania. Objawów jakiś niepożądanych po tym nie było, mimo, że steryd.

jednorazoe raczej nie bo bujamy się z tym od 2 miesiąca życia
przy zapaleniu ucha w szpitalu pani doktor kazała odstawić nabiał
i po dwóch miesiacach diety przeszlam na bebilon
i co i nico
:sorry2:

bebilon pepti tez kazde dziecko je bo lekarze przepisuja a niestety nie kazdemu pomaga:no::no: a próbowałas Nutramigen lub bebilon (Amino) w sumie go juz wycofali ale odpowiednik to Neocate moja corka go pije

basiu a próbowałaś małemu ten chlebek odstawić?miki ma cos zupełnie innego, krosty i to wyrazne... raz w skupiskach, raz oddzielnie... im ma chłodniej tym jest ich mniej...

no teraz odstawię :tak:

u nas dochodzi jeszcze fakt że młody śpi na brzuchu i jeździ tą buźką po wszystkim

wogóle to odstawiam wszystko i zaczynam wprowadzanie od początku
(jak buzia będzie w miarę czysta ):sorry2:

Reniferku jak ci sie ten krem Nanobase widzi bo mi się nim strasznie ciężko smaruje :sorry2:

basiu... u nas bardziej sprawdził sie barierowy emolium... nanobase jest strasznie gęsty i tak samo drogi... nam srednio pomaga, choc miał byc taki cud miód...

jesli mały jeździ buzią po wszystkim to moze byc proszek do prania /polecam płyn do prania dla dzieci bebi firmy barwa, bardzo delikatny lub niestety szare mydło plus dwa płukania/ albo ... roztocza... my spryskalismy cała chate alergoffem ale teraz żałuje, bo jesli to nie roztocza to mały moze po działaniu preparatu sie na nie uczulic

reklama
fiolka a czemu te mydło ma byc w kostce? mówił lekarz? ...
lepiej myje niż emulsje i żele

jednorazoe raczej nie bo bujamy się z tym od 2 miesiąca życia
???? ale ja gapa :baffled:
no teraz odstawię :tak:

u nas dochodzi jeszcze fakt że młody śpi na brzuchu i jeździ tą buźką po wszystkim

wogóle to odstawiam wszystko i zaczynam wprowadzanie od początku
(jak buzia będzie w miarę czysta ):sorry2:
Basia a na czym Kuba śpi? chodzi mi o materac, z czego jest? gąbka? czy jakiś kokos? gryka?

Do góry