reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Klub mam małych alergików

hej dziewczyny podczytuje was troszke bo tez mam bobasa alergika troszke wiecej opisałam w kuchni alergika..............
RENIFER 24- moze twój synek sie drapie po kapieli przez oliatum?? bo nie wiem czy wiesz ze oilatum zawiera soje na którabardzo duzo osób sie uczula:crazy: moja corcia tez tak miała jak tylko po konsultacji z alergologiem odstawiłam oilatum wszystko było ok mała sie nie drapała..... wiec moze spróbuj zmienic kosmetyk

pozdrawiam

reklama
co do Zyrtecu-to lekarze przepisuja go nagminnie kazdemu dziecku które jest alergikiem,tak samo jak Mleko bebilon pepti kogo bym nie zapytała to je to mleko i bierze ten lek...............farmacje musza fundowac niezle wycieczki za to ze lekarze tak ich produkty przepisuja mam ciocie farmaceutke i to co ona mowi to wlosy sie jeżą to mleko i ten lek nie zawsze pomagaja:rofl2:czasami szkodzą ale lekaże zamiast zmienic na inny to dopisuja kolejne leki ,sterydy a dziecko dalej sie męczy .....z wiadomych przyczyn nie zmienia....

Moja mala ja ketotifen
oraz Cropoz G
i raz dziennie ogorecznik
i to wystarczy............bynajmniej nam.....

Jezeli mogę wtrącić to nasza lekarz rodzinna (taki konował u którego byłam dwa razy z dzieckiem i już więcej nie pójdę)przepisała nam zyrtec jak moja córcia miała katarek,nie stwierdziwszy żadnej alerii,czyli bez żadnej konkretnej przyczyny.A lekarka do której teraz chodzimy jest przeciwna zytecowi i maściom sterydowym,podobnie jest z antybiotykami.Powiedziała nam że maści sterydowe to robią więcej szkody niż pożytku.
Moja córcia ma skazę białkową i AZS pije mleko NAN HA i dostała maść mocznikową robioną w aptece i kąpiemy ją w emolium.Jeszcze walczymy z uczuleniem na policzkach ale wolę dać łagodniejsze środki i trochę poczekać na poprawę niż dać drastyczne o natychmiastowym działaniu.

hej dziewczyny podczytuje was troszke bo tez mam bobasa alergika troszke wiecej opisałam w kuchni alergika..............
RENIFER 24- moze twój synek sie drapie po kapieli przez oliatum?? bo nie wiem czy wiesz ze oilatum zawiera soje na którabardzo duzo osób sie uczula:crazy: moja corcia tez tak miała jak tylko po konsultacji z alergologiem odstawiłam oilatum wszystko było ok mała sie nie drapała..... wiec moze spróbuj zmienic kosmetyk

pozdrawiam
Czytam i czytam etykiety Oilatum,ale soi tam nie widzę.Może pomyliłaś z Balneum,bo tam jet na pewno.(no i moje dziecko jest na nie uczulone,a na Oilatum nie):tak:

Przed chwilą zadałam pytanie farmaceucię i dostałam odpowiedz iz w żadnym produkcie Oilatum nie ma soi,ani żadnych jej pochodnych.Może to cos innego uczulało Twojego malucha z substancji w nich zawartych.

Witam
My równiez dołanczamy do koła małego alergika
Dawidek wczesniej miał alergię pokarmowa, ale na szczescie wyrósł z Niej - aczkolwiek jak 1,5 roczne dziecko mozna powiedziec ze wyrósł ;-) ... ale teraz okazało sie ze ma alegie na pyłki ...
Meczy sie strasznie ... w chwili obecnej jestesmy na etapie doboru odpowiednich leków ... jutro wizyta u alergologa ... zobaczymy co tym razem powie

tez jestem mama alergika. na szczescie tomek ma alergie jedynie na pylki kwitnocych roslin, szczegolnie na trawe. objawy sa takie ze synek w okolicach konc maja zaczyna mocno kichac. pozatym drapie go w gardle i szczypie w oczy.
[FONT=&quot]nie jest to nic ciezkiefo dla zdrowia ale moze naprawde uprzykryc zycie…[/FONT]

Jesli uwazasz ze nie jest ciezkie dla zdrowia to masz złe informacje ... nie leczona moze doprowadzić do astmy a z tym juz napewno nie jest ciekawie ... a ze uprzykrza zycie to fakt ... sama jestem alergikiem na m.in. trawe

ANETA- dokładnie o tym samym mysle mny tez dajemy łagodniejsze srodki:-)
nie wiem czy wiesz ale ketotifen jest lekiem starszej generacji, powodującym wzmożony apetyt u dziecka,
jak zaczynałam leczenie starszej córki i chodziłam po różnych lekarzach to też raz dostaliśmy ketotifen, i moja pediatra kazała go zaraz odstawić i zamiennie zaleciła claritine

a tak poza tym to wszystkim mamom polecam do poczytania lub obejrzenia wykład doktor ireny grzesiak
Wykład dr Ireny Grzesiak - Atopowe Zapalenie Skóry
pani tam dużo ciekawych rzeczy mówi - głównie o azs, może komuś się przyda ...

mokka27 wiem ze ketotifen powoduje wieksze łaknienie,bo moja corka nie chciała jesc dlatego go narazie ma by troszke przybrala na wadze:-):-):-)

a co do lekarzy tyle ile pediatrów na swiecie tyle bedzie rad i opini na temat lekówi diet niestety...............:rofl2::rofl2:

owszem, masz rację z tymi lekarzami, im więcej sie ich ma tym czlowiek czuje się głupszy,
mnie przeraża w tym wszystkim to że serwują naszym dzieciom leki bez zastanowienia, a cierpią na tym ich wątroby i nerki, bo muszę przefiltrować wszystkie świństwa

reklama
chciałam wam jeszcze napisać że odkryłam ostatnio PHYSIOGEL KREM , drogi ale sie opłacało, mały miał szczepienie po którym gorączkował i jego skórka po prostu odparowała , wyglądał jak wąż który linieje, a po 2 dniach używania kremiku jest pięknie nawilżony :)

my tez używamy do buźki physiogelu... najpierw myjemy żelem /bez spłukiwania/ z tej serii potem kremem i buzia jest piękna...

nie wiem czy wiesz ale ketotifen jest lekiem starszej generacji, powodującym wzmożony apetyt u dziecka,
jak zaczynałam leczenie starszej córki i chodziłam po różnych lekarzach to też raz dostaliśmy ketotifen, i moja pediatra kazała go zaraz odstawić i zamiennie zaleciła claritine

a tak poza tym to wszystkim mamom polecam do poczytania lub obejrzenia wykład doktor ireny grzesiak
Wykład dr Ireny Grzesiak - Atopowe Zapalenie Skóry
pani tam dużo ciekawych rzeczy mówi - głównie o azs, może komuś się przyda ...

nam teraz lekarz tez zapisał ketotifen - wiecie o nim cos wiecej????

w ogóle to my juz cała pólke lekarstw mamy a nic nie stosujemy, naciełam sie na sterydach, bo lekarz nam je przepisała i zapomniał powiedziec co to jest /oczywiscie ja jestem taka inteligentna, ze powinnam chyba wiedziec/...

a wykład jest świetny, oglądałam go juz pare razy... nawet skusiłam sie do zakupu serii a-dermy polecanej przez panią irenke ale niestety u nas sie nie sprawdza...

Do góry