reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub mam małych alergików

Pogodynka nie martw się,podobno po odstawieniu sterydu tak si,e dzieje,że wyrzuca nawet podwójnie.postaraj sie nie smarować tym sterydem,ale obserwować po jakim jedzonku się zmiany nasilają.Ja wlaśnie jestem na etapie obserwaci,tyle że my dopiero wprowadzamy nowe produkty do jadłospisu.Zauważyłam,że mojego synka chyba uczula marchew,odstawię na tydzień i zobaczymy.Ma również zmiany na buzi,czerwone krostki.a dwa dni temu ich nie było.Głowa do gory.Honda zapomniałam wspomnieć że po tej maści zmywałam wszystko kwasem bornym rozrobionym na szkl wody.pozdrowionka

reklama
Milkada nie ciekawa ta twoja historia.Może Nurofen u niego nasilił te zmiany ąlergiczne. Nie wydaje mi się żeby od jedzenia.Prędzej leki,pleśń,kurz,ale to tylko moje spostrzeżenia.Wiem że czlowiek się boi,ale nie ma wyjscia i trzeba podawać nowe produkty.Pozostało nam tylko obserwować iwierzyć że wyrosną ,bo większość dzieci wyrasta ze skazy i rożnych alergii.

ciekawe czy trzeba to zmywac kwasem bornym? jesli ma wysuszac to chyba nie trzeba, na noc posmarujemy jak bedzie potrzeba i samo sie wytrze. zapytam mame jeszcze ,dzieki wielkie.

Wiatm wszystkie mamy. Pogodynka jeśli chodzi o odstawienie sterydu, to potwierdzam, u mojej małej po odstawieniu też zmiany zawsze wracały, tyle, że ja używałam elocomu, ale to myślę nie ma znaczenia. Musisz znależć alergen i go wyeliminować, chociaż wiem z doświadczenia że to nie jest takie łatwe.

Milkada twoja historia jedynie potwierdza smutny fakt, że tak naprawdę nie można w stu procentach ufać lekarzom, ale gratuluję instynktu:happy2: A jeśli chodzi o skazę białkową, to dziwnie mi to wygląda, bo u mojej małej(i jak wyczytałam na forach internetowych podobnie u wielu innych dziciaczków) zaczęło się od wysypki, która stopniowo się nasilała, a u Twojego synka problemy z oddychaniem, ale to tylko moje spostrzerzenie, może nie mam racji, nie jestem lekarzem. Pozdrawiam i życzę wytrwałości:-)

Milkada twoja historia jedynie potwierdza smutny fakt, że tak naprawdę nie można w stu procentach ufać lekarzom, ale gratuluję instynktu:happy2: A jeśli chodzi o skazę białkową, to dziwnie mi to wygląda, bo u mojej małej(i jak wyczytałam na forach internetowych podobnie u wielu innych dziciaczków) zaczęło się od wysypki, która stopniowo się nasilała, a u Twojego synka problemy z oddychaniem, ale to tylko moje spostrzerzenie, może nie mam racji, nie jestem lekarzem. Pozdrawiam i życzę wytrwałości:-)

Ta pokrzywka i opuchnięte kończyny były początkiem wstrząsu anafilaktycznego,i tak lekarze się dziwili że tak wolno jego organizm zaczął reagować :dry:,i dzięki temu żyje :-). Najprawdopodobniej była to reakcja na Bactrim albo na jakiś składnik z Nurofenu,barwnik lub jakiś konserwant :sorry2:.
Puki byliśmy w szpitalu i dostawał steryd dożylnie wszystkie zmiany ustąpiły. Bużkę miał gładką jak nigdy dotąd.
Ale dziś rano znów zauważyłam że na szyjce i koło skroni robią mu się takie czerwone plamki,są chropowate.
Problem w tym że dostaje tylko Bebilon Pepti który mu mieszam z kaszą ryżową np:malinową (inaczej to mleczko w ogóle mu nie smakuje i nie chce jeść :sorry2:). No i wczoraj dostał marchewkę :sorry2:,więc to chyba od marchewki ?
Dziś mu już jej nie podałam,ale Kubuś jak do tej pory miał dość zróżnicowaną dietę.I teraz o samym mleczku mam go trzymać? Wydaje Mi się to mało ? Jak uważacie ?

Maliny czy truskawki nawet w niewielkich ilościach mogą uczulać - może więc od tego...oczywiście pisze z doświadczenia z moim maluchem.
A jesli chodzi o marchewkę - też już słyszałam, że po niej może być uczulenie, może więc słoiczki bez dodatku marchewki...
Pozdrawiam

pewnie.probuj robic teraz obiadki albo kupowac bez marchewki... jest mnostwo mozliwosci,jednak z tych kupnych to prawie wszedzie jest marchewka,wiec mozesz ugotowac sama. brokuly, ziemniak,por, pietruszka, buraczek... u nas sa oki, nie uczulaja,marchew tez nie. do tego zawsze dodajemy miesko z piersi indyczka,maly sie zajada jak nic. do tego neutralne owowce,jablko z gruszka,banan, dynia z jablkiem. no i kaszki ryzowe z owocami i mleko. u nas to sie sprawdza... ostatnio do jadlospisu doszly chrupki kukurydziane,zajada sie nimi tez.

milkada ;-)

lec do alergologa :tak::tak::tak: moze zaleci testy z krwi i ciut sie sprawa wyjasni ;-)
prawda jest taka ze nawet ryz moze uczulic a to ze my Ci tu napiszemy ze to czy tamto nasze dzieci moga wcinac nie znaczy ze Kubusiowi to samo nie zaszkodzi:tak::tak::tak:
zmykam do.... alergologa :-):-):-)

reklama
Witajcie. Spróbuję nadrobić forum, by nie powtarzać tematów. Gdybym jednak coś przeoczyła - wybaczcie. My jesteśmy na początku walki z alergią. Moja córeczka ma obecnie 6 tygodni i 2 dni i objawy jelitowo - skórne.

Do góry