reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub mam małych alergików

witam z poranka. bylismy dzis u lekarza,dostalismy steryd na te ranki ale mam teraz zonka... na ranki mozna sterydem?????? no i epaderm, na natluszczanie,mielismy to juz,ale nie pomagalo. parrfenacu nie dala,bo to os 2 roku zycia.no i emolient w plynie do kapieli.czyli dzialanie to samo co zawsze.... musze wystartowac z ta dieta....

reklama
Witam po dłuuuugim niebycie:baffled::baffled::baffled:
Monia miala wlasnie takie szorstkie plamy - najpierw tylko wyczuwalne a potem coraz bardziej widoczne :-(

ja juz mam za soba 12 dni diety... nie jest zle ale wydaje mi sie ze juz wieki mleka nie pilam... nie ma tego zlego coby na dobre nie wyszlo - nie objadlam sie w te Swieta :-)
byloby calkiem OK gdybym teraz nie musiala robic Jaskowi prowokacji na blako melak krowiego - codziennie musze mu dawac twarozek a tu nawet lyzeczki oblizac nie moge :-(
A jednak alergia u córeczki?????I widzę że nareszcie synka prowokujesz???A może odwrotnie on mamę serkiem prowokuje;-);-)
honda ;-) my mamy masc triderm - 5 dni stosowania (2 x dziennie) i emolium - do kapieli i do smarowania cialka ;-)

zadzialalo ale... bylam na diecie bezmlecznej a okazalo sie ze to nie mleko jest alergenem i znow plamy wrocily :-( musimy wybadac co mala uczula :tak::tak::tak:

Triderm też działał u nas cuda oby zabawa w detektywa trwała jak najkrócej.
Teraz co u mnie...Konstancję uczulało coraz mniej produktów i kiedy skończyła 8 miesięcy lekarz zaproponował podanie mleka HA.Po miesiącu było super więc od 2 tygodni jesteśmy na mleku zwykłym i nadal nic się nie dzieje.Mam tylko nadal zakaz jedzenia drobiu i jajek....i tak po 9 miesiącach mordęgi pojawiło się światełko w tunelu:tak::tak::tak::tak:

Witam!Jestem nowa.Mój synek ma 5 miesięcy i od samego początku mamy problemy z alergią,ale od niedawna trafiliśmy do dermatologa który trafił nam w maści i jest już rezultat.My dostaliśmy maść robioną po której Oli wyglądał jak by miał ospę,a następnie krem A -Derma.Obyło się bez sterydów.Kąpiel w krochmalu.Bużka sie wygładzila,a głowa jest idealna.Wcześniej drapał się,aż miał rany.Teraz jest spokojny.Wprowadziłam już jabłko było ok,ale po wprowadzeniu marchwi wysypało go na buzi i znowu nerwy.Jak się uda to probojcie bez sterydów-pozdrawiam

ranki,ktore sie sacza trudno leczyc bez antybiotyku ze sterydem,na szczescie nie ma tego na buzi,buzia czysta!!!!! wiem,ze sterydy sa zle,ale co mam robic by pomoc dziecku,meczy sie,drapie,jest niespokojny,a probowialismy wielu innych rzeczy,teraz dostalismy na te rany lekki steryd z antybiotykiem ...zobaczymy,chce tylko to zaleczyc,a potem znowu tylko natluszczamy

Mój Oli też miał sączące ranki na głowie i straszną bużke,drapał się i nie mógl spac.Ten robiony puder te sączące ranki najpierw bardzo wysuszył.nawet mialam wrażenie że jest gorzej.Jeśli bedziesz chciała to napiszę sklad tej maści robionej,może pomoże twojemu maleństwu tez.Ale stosuje sie ją 4-5 dni ,a następnie nawilża.Jak pisalam nam pomaga a-derma

Bry ;-)

adusia :-) anka :-) witajcie :-)

we wtorek idziemy do alergologa :-) z dwojka od razu - u Jaska chyba prowokacja na mleko sie udala - ponad 3 tygodnie i zero objawow - no..moze ciut luzniejsza kupe ma...

a masci to sie boje stosowac sama...mam ten triderm, te plamy na moje oko wygladaja tak samo ale boje sie smarowac bez konsultacji z lekarzem :baffled:

co do diety 5-przemian to mnie nie przekonuje przede wszystkim komercyjne podejscie do sprawy...chyba ze teraz cos sie zmienilo i nie trza najpierw kupowac stosow ksiazek i zapisywac sie na platne warsztaty...

co do tej diety to znalazlam wiele postow w roznych forach i dziewczyny opowiadaja jak u nich bylo,widac dziala,no i na roznych stronach jest wiele informacji odnosnie tej diety,mozna wystartowac bez kupowania ksiazek.jednak chyba mozna zaszkodzic sobie i dziecku jesli bedzie sie ja nieumiejetnie stosowac. szczegolow nie ma wiec warto kupic ksiazke i poczytac,ja zamowilam,kosztuje 26 zl ,to nie jest wielki wydatek.sprawdze czy mnie przekona ta lektura i wtedy zobaczymy czy warto wystartowac z tym.

reklama
My z AZS borykamy się już od trzeciego tygodnia życia mojej córeczki, dzisiaj ma 4 miewsiące. Też słyszałam o diecie pięciu przemian i zamierzam ją wypróbować, co prawda skórka mojej córci wygląda ostatnio coraz lepiej ale bywają też gorsze dni i mam nadzieję że uda się ją całkowicie wyleczyć

Do góry