reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kłopot

stepienk24_12

Zaangażowana w BB
Dziewczyny już nie wiem jakich argumentów mam używać. Mianowicie moja znajoma jest w ciąży zaczęła 9 tydz i ostatnio stwierdziła że poczuła kopnięcie dziecka żadne argumenty do niej nie docierają że to jest niemożliwe ona się upiera że poczuła już naprawdę nie wiem jak do niej mówić żeby zrozumiała

reklama
Oczywiście że to niemożliwe ale czemu musisz koniecznie ja uświadomić? Jak woli wierzyć ze dziecko juz ja kopie to niech sobie wierzy. Nie zaszkodzi nikomu czymś takim to niech sie cieszy...
Dziewczyny już nie wiem jakich argumentów mam używać. Mianowicie moja znajoma jest w ciąży zaczęła 9 tydz i ostatnio stwierdziła że poczuła kopnięcie dziecka żadne argumenty do niej nie docierają że to jest niemożliwe ona się upiera że poczuła już naprawdę nie wiem jak do niej mówić żeby zrozumiała

9 napewno nie 😂ja w 16tyg poczulam 1 kopniecie dosc mocne zreszta Jakub tak mocno kopal ze wierdzialam ze chlopak bedzie a dopiero pokazal sie w 31tyg

W 9 tyg? 🙈 A ona wie jakie rozmiary ma wtedy dziecko? Ok 2g i 2-2,5 cm. Jak mi by ktoś takiego coś powiedział, to bym go zabiła śmiechem 😁 serio. Daj sobie spokój zmieni zdanie, jak ja gdzieś wyśmieją. Chce wychodzić na głupią to jej sprawa. A ty jednym uchem wpuszczaj drugim wypuszczaj. Są.osoby, których nawet lekarz nie przekona, bo one wiedzą lepiej.

A czemu chcesz jej to uświadomić? Wiadome jest że to nie dziecko ja koplo , są osoby do których nic nie dociera, I moze nie warto się tym denerwować

reklama
W sumie co jej bd mówić jak ona wie najlepiej. Mi powiedziała że z moim dzieckiem jest coś nie tak skoro jestem w 14 tyg a nie czuje jak dziecko się rusza 🤣🤣🤣
Szczerze? Nie wiem skąd się biorą takie osoby. Przecież wystarczy sobie wygooglować, w którym tygodniu czuć pierwsze ruchy i już się człowiek w towarzystwie nie będzie ośmieszać. No ale kto co lubi 😁

Głupimi komentarzami się nie przejmuj, tym bardziej od kogoś z tak minimalną wiedzą o ciąży i jej rozwoju.

Do góry