reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kłopociki

Basiu ja mam podobny problem o ktorym zawsze zapomne wspomniec u gin... ale nie wiem czy mnie dopadlo to co ciebie ??? otoz nie jest to bol kregoslupa, ale lewa strona .. klujacy bol w okolicach biodra? mniej wiecej w tym miejscu, ale bol to jest przeszywajacy>>>>> brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

reklama
Ten sam problem u mnie, też lewa strona do tego prawe biodro !!!!! Znów w nocy niespałam tylko chodziłam po domu. Wizyte u ginekol. mam za tydzien w czwartek a lista pytań rośnie :)

Basia, mnie starsznie biodra i ledzwie bolaly- nie moglam stac, lezec, chodzic-nic bo sprawialo mi to ogromny bol. Poszlam do fizjoterapeuty poleconego przez mojego ginekologa, zrobil mi masaz, powiedzial jakie cwiczenie cwiczyc i przeszlo.
Teraz znowu wraca, biodara bola mnie w nocy i chyba bede sie musiala do niego znowu przejsc.
Gdzies czytalam, ze tak to jest, ze sie nam w srodku rozrasta i to jest prawidlowosc ale niestety boli...

Pokazalam mu te ze strony:
http://www.maluchy.pl/gimnastyka/
Powiedzial ze sa super i zeby sobie cwiczyla oprocz cw nr 6 i 13
Do tego takie dodatkowe cwiczenie co godzina, nie wiem czy dobrez wytlumacze:
trzeba lezec na plecach, nogi zgiete w rozkroku na szerokosc bioder, dlonie polozyc na pachwinach i zrobic takie jakby odepchniecie od siebie ud tylko bardzo powoli, i zastygnac w pozycji na 10 sekund.

Zaraz spróbuję tych ćwiczeń!! Dzięki Aniu. Może powinnam poszukać jakiegoś fizjoterapeuty:), tylko gdzie w tej naszej dziurze...no może jakiś by się znalazł - w końcu miasto powyżej 100 tys...
A ból jest właśnie taki przeszywający tylko mnie najbardziej boli jak chodzę - jak staję na lewej nodze (jakbym mogła chodzić na samej prawej to by było ok) i jak chodzę po schodach - strasznie kuśtykam, wczoraj tak w pracy kuśtykałąm aż mi głupio było, ale dziś już tylko kuśtykam na drodze pokój-kuchnia, pokój łazienka, pokój-pokój :D ale żeby mi nie było za przyjemnie - strasznie mnie zaczęlło gardło boleć, muszę sobie dziś jakąś cebulkę zapodać, tylko kurcze jutro ide do alergologa i pewnie każe mi dmuchać żeby moją wydolność oddechową sprawdzić a ja będę taką cebulką zalatywać...muszę coś wymyśleć :D

Morfologia leci dalej w dol, lekarz przepisal mi teraz Bioferon i nastepna wizyte mam 4 kwietnia, wiec wtedy zobaczymy co dalej. Dzidzia lezy teraz w poprzek, glowke ma mniejsza a brzuszek taki jak wiek ciazy czyli 25/26 tydzien. Zobaczymy co dalej w kwietniu.

A mi ostatnio jakoś ciagle słabo jest, w przyszłym tygodniu wybieram się na morfologie to zobaczę co jest tego przyczyną. Może po prostu przemęczenie, bo ostatnio nie miałam chwili wytchnienia- trafił się koncert, impreza u znajomych, jakieś baseny po drodze, praca, poszukiwanie sukni slubnej dla koleżanki itd. I chyba nawet zapomnniałam, że mój organizm juz nie jest tak silny, jak dawniej. ;D Marzę o wylegiwaniu się, ale w ten weekend też czasu nie będzie :( i jeszcze ta ciągła zima, która doprowadza mnie do szału, ja chcę wiosny!!!

reklama
Wiecie co -poćwiczyłam trochę wczoraj ale na moją dolegliwość to niestety nie pomogło bo bolało jeszcze bardziej :( a do tego mój katarek i ból gardła zamiast przycichnąć to się rozkręcają...co Wam pomaga na przeziębienie??

Do góry