reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kłodzko i okolice - jest tutaj ktoś z tych "pięknych" zakątków Polski?

Tesknota jest ale dzieli nas tylko 500 km a to niecale 6 godzin jazdy wiec nie jest zle.Teraz maly codzi do przedszkola a ja zaczelam pracowac.Mamy tu jak narazie tylko 1 znajomych i to polakow hehe.Nieraz pogadam z sasiadka i jakos leci.Dobrze nam tu bo inne zycie jest,inne problemy.Moze kokosow nie ma bo tu sie zyje i tu wydaje ale nawet przy jednej osobie pracujacej da sie zyc.Moja wyplate w wiekszym stopniu teraz bedziemy odkladac aby w razie poslizgu na koncie bylo co nie co wiecej.Co do jezyka to w domu tylko po polsku,znaczy glownie po polsku mowimy.Prosze,dziekuje mowimy po niemiecku.Ale zna czesc wyrazow w obu jezykach.Niemiecki lapie szybko,lepiej jak polskie wyrazy bo sa latwiejsze jednak nie ma sz cz i innych podobnych.Moja sostra skolei miedzka w Niemczech,ma meza niemca a ich dzieci sa 2 jezyczne.I dobrze wiedza dzie jaki jezyk uzywac.No malej trzeba nieraz powtorzyc aby po polsku powiedziala(ma 3 latka) ale starszy(ma 8) dobrze wie co i jak.Ja tez tak chce aby nasz byl 2 jezyczny plus dodatkowy jezyk jaki bedzie w szkole.

reklama
hej,
ja rowniez mieszkam za granicą,i tez musze przyznac ze w innych krajach,rodzinom z jedna pensją nie dadza umrzec z glodu.Szkoda ze w Polsce nie ma takiej pomocy,bo teskni sie bardzo za krajem i chocbysmy zadomowili sie na dobre za granicą to zawsze bedziemy obcokrajowcami :-(
Może kiedys wszystko sie zmieni i beda warunki do powrotu do kraju.
pozdrowienia

To fakt jest ciężko i to bardzo,a pomocy od państwa żadnej.Rozpatrujemy możliwość wyjazdu męża za granice ale nie wyobrażam sobie tego.:-(
Choć wszyscy odradzają,jeżeli jechać to razem,mamy rodzinę za granicą ale lepiej liczyć na pomoc obcych osób niż rodziny:-(A jechać w ciemno to samobójstwo.
Dostawaliśmy jakieś śmieszne 48 zł na małą i co mieliśmy z tym zrobić?Pampersy kosztują 49!:no:A teraz dochód przekroczył nam 10 zł i po rodzinnym.
Perspektyw nie ma tu żadnych. Tym bardziej gdy ktoś popada w długi.
Pozdrawiam SERDECZNIE.

Witaj Lusesita!Moja córcia ma 17 miesięcy.
Taki mały,kochany Łobuziaczek,którego wszędzie pełno.
Ja nie mam nawet rodziny w Kłodzku,a Tym bardziej znajomych i prawie całymi dniami siedzimy same.
Pozdrawiam!

No moj mezus dostal tu prace zanim maly byl w brzuszku.Ale,ze nie uznaje zwiazkow na odleglosc ani ja ani on to wyjechalam z nim i tak jakos leci.
Tu z rodzinnego starcza na 10 paczek pampersow.Niezle w porownaniu do Pl:no:

vici i slusznie zrobilas!
A u nas z rodzinnego (ktore zabrali mi bo przekroczyl dochod kolo4 zl)starczy ledwo na 1 paczke pampersow i to w promocji!:crazy:
usypiam teraz malego padalca!
to my!na fotkach jedno z wczoraj jedno z dzis:-D

Załączniki

• Z dzisiaj 002.jpg
    Z dzisiaj 002.jpg
    142,4 KB · Wyświetleń: 31
  • Z dzisiaj 021.jpg
    Z dzisiaj 021.jpg
    105,7 KB · Wyświetleń: 35
;-)Jestem młodą mamą(w styczniu skończę 21 lat.Mieszkamy z mężem w Kłodzku od dwóch lat.Jesteśmy lokatorami tzw falowca,wynajmujemy tu mieszkanie.
Nasz bąbelek 10 grudnia skończył 17 m-cy.Nie pracuje,studiowałam w Wałbrzychu administracje ale zrezygnowałam ponieważ było to za daleko(byłam uzależniona od innych-jeżeli chodzi o dojazd).
Siedzę sobie w domku z maleństwem (i mężem jeżeli nie pracuje od 14-22)lub idziemy na spacerek(mimo iż sama bardzo nie lubię chodzić na spacery).
I ot wszystko co robię na co dzień.
POZDRAWIAM SERDECZNIE WSZTSKIE MAMUSIE I ICH POCIESZKI!
Cały życiorys w dwóch zdaniach:-D

reklama
Do góry