reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kłodzko i okolice - jest tutaj ktoś z tych "pięknych" zakątków Polski?

reklama
No prosze ruszylo sie cos i nowe mamusie dochodza :-)
Ja ostatnio zapracowana,wieczorkami pracuje i tylko do poludnia mam czas.No teraz to Victor spi i znow chwila dla siebie.Ale jak nie spal bylo lepiej bo wiecej czasu z nim spedzalam.A tak to przedszkole,chwilka razem spanko i now chwilka dla nas.Potem juz tylko do pracy sie szykuje i koniec.A jak przychodze to przewaznie chlopaki juz spia.

Ja bylam na czyms podobnym jak wychowawczy.Tu w Austrii kazdemu sie nalezy 30 miesiecy w domu z dzieckiem i czy sie pracowalo czy nie placa za ten czas.Teraz maly do przedszkola chodzi od wrzesnia to ja ruszylam do pracy.Tak mieszkam na stale juz od 4 lat i narazie zapowiada sie na dluzej.Jakos w Pl narazie nie widze przyszlosci dla nas.+
A reszta:confused: sama nie wiem gdzie pouciekaly.Moze wroca.

Witam!
Fajnie wam kobitki,ja nie mam pracy siedze z moją córcią w domku.Bardzo się z tego cieszę ale nadeszły ciężkie czasy i zaczęłam się rozglądać za pracą, lecz niestety ani pracy ani z kim zostawić małej.
Poza tym jakoś ciężko byłoby mi się rozstrać z moim maleństwem!
:-(
I tak siedzę sobie sama w domku(najgorzej jest gdy mąż ma popołudniówke!)
Znajomi się wypieli lub nie mają czasu,dlatego zalogowałam się tu żeby choć czasem z kimś"porozmawiać".

Pozdrawiam serdecznie!:-)

witaj mamo Paulinki!
Wiem cos o ciezkich czasach.jestem na bezplatnym wychowawczym!
Maz w pracy w godzinach od 6 (wyjezdza )do godzin wieczornych czesto nawet kolo22(wraca)pracuje we Wroclawiu!
kupilismy mieszkanie na kredyt!wiec rozumie Cie!Polska zakichana!:crazy:
ile ma Twoja corcia!?

Witam Serdecznie wszystkie mamusie!!!!:happy::happy::happy::happy:
Jestem nowa na forum,zostałam mama przeslicznej dziewczynki na poczatku listopada tego roku.
Pochodze z Dusznik-Zdroju
pozdrawiam :-):-):-):-):-):-):-)

O witam nowe mamusie.
Mamo Paulinki ,Lusesita i ja was rozumiem.Ciezkie czasy szczegolnie jak tylko jedna osoba pracuje.Teraz siedzimy tu w Austrii ale pracowalismy z mezem w Pl.Zarabialismy po 600 oboje i nieraz sie zastanawialismy co by bylo jak by dziecko przyszlo.Kasy brak totalny a niektorzy maja jeszcze gorzej.
A tu ....tu dbaja o rodzine,o zycie tak aby utrzymac sie z 1 pensji.Po urodzeniu dziecka nawet jak sie nie pracowalo to przez 30 miesiecy od porodu jest"wychowawcze" platne.Potem mozliwosc przedszkola a jak brak miejsc tzw tegesmutter-babki ktore maja po kilkoro dzieci i pilnuja je w swoich domach.

No mam nadzieje,ze bedziecie pisaly,widze watek sie rozrasta a milo pogadac o tym i owym:-)

reklama
vici super ze tak wam tam dobrze-choc pewnie tesknicie za rodzina i znajomymi!?
A jak z jezykiem!?Maly uczy sie obu czy tylko polskiego?
My narazie nie planujemy wyjezdzac choc mysle ze za jakis czas nie bedzie innego wyjscia!
Za to moja siostrzyczka mieszka w Londynie z narzeczonym i sa zadowoleni!:-D

Do góry