KiedyPytam
Fanka BB :)
Dziewczyny nie tak radykalnie. Masa ludzi ma stamtąd dzieci...... To że jednej osobie nie pomogą nie znaczy że nie pomogą następnej....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie wiem czy zaglądasz jeszcze na forum, ale chciałam zapytać czy dr daje szanse naturalnie czy raczej kieruje na in vitro? Ogromne gratulacje dla WasA ja się nie zgodzę. Dzięki doktorowi Trzeciakowi leży obok mnie moje 2,5 miesięczne szczęście. Dał mi nadzieję na pierwszej wizycie a za 3 miesiące byłam w ciąży. W drugim cyklu się udało. Odpowiednie badania, potem leki zastrzyki i suplementacja i jest.
Ten lekarz to mój cudotwórca.
Mi dał Wiem że różnie bywa bo jak ktoś ma ewidentne problemy ze naturalnie nie ma szans to pewnie nie. Ale u mnie była niepłodność bez konkretnej przyczyny. Ja nie mam owulacji. Wszystkie badania dobre. Męża też. A pęcherzyki nie pękały. Powiedział że pomoże mi zajść w ta ciążę. Mieliśmy mieć 3-4 próby naturalnie. Potem spróbować inseminacji. No i zaszłam w ciążę przy 2 cyklu. Absolutnie ani przez chwilę w ogóle nie usłyszałam od niego o in vitro.Nie wiem czy zaglądasz jeszcze na forum, ale chciałam zapytać czy dr daje szanse naturalnie czy raczej kieruje na in vitro? Ogromne gratulacje dla Was
Polecam Panią Doktor Anetę Kozioł. Dzięki niej już za dwa miesiące zostanę mamą. Odradzam Pana dra P. Lachowskiego. Nie miałabym szans na macierzyństwo, jeśli nadal korzystałabym z jego porad. Arogancki, ani słowa po angielsku (co było kluczowe dla mojego męża, który podpisywał dokumentację w tym języku), ponadto zasugerował dawce nasienia z Danii, zamiast przeprowadzić konkretne badania. Radzę Panu Doktorowi ukończenie studiów z psychologii, skoro nie ma bladego pojęcia, jak rozmawiać z pacjentami i używa określeń: "nigdy", "za późno", "szanse Pani męża są zerowe" czy "to już w końcu 40. lat", ponieważ zamiast nabrać trochę pokory, wolał polegać na własnej, zdaje się, jedynie słusznej opinii. Jeśli niektóre pacjentki są dla niego na ciążę już za stare, to niech ich nie przyjmuje i nie bierze od nich kasy!!! Ja sama po kilku wizytach u niego musialam przejść najpierw trudne chwile u psychoterapeuty, zanim moglam kontynuować kwestię starań o dziecko. W końcu udałam się na wlasną rękę do androloga w Invimedzie dra Zychowicza, który wykonał odpowiedni zabieg i nasienie mojego męża mogło zostać zamrożone. Zmieniłam lekarza ma Panią dr A. Kozioł i wszystko sie powiodło! Polecam zawsze polegać na własnej intuicji i nie traktować pierwszego lepszego lekarza jak wyroczni. Oni mają wiedzę medyczną ale też się mylą! No i najważniejsze, drogie Panie: nigdy się nie poddawać. Powodzenia!Mimo wszystko jest bardzo dużo par, którym się udało w klinice. Ostatnio sporo szperałam w tym temacie, bo sami szukamy i jeśli chodzi o Wrocław to mają jedne z lepszych opinii. W grupach staraniowych na facebooku jest sporo ich pacjentek. Na pewno dużo zalezy od konkretnego lekarza. Dr Ż i dr G są tam bardzo chwaleni za doświadczenie, natomiast sama jeszcze nie mogę się wypowiedzieć, bo wizyta dopiero przede mną i dopiero wtedy będę mogła sobie wyrobić opinię