reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

Kacha, wydaje mi się, że powinnaś porozmawiać z lekarzem - bo jeżeli jesteś opuchnięta to może problemem nie jest tycie w sensie gromadzenia tkanki tłuszczowej, ale zatrzymywanie wody w organizmie. Wiadomo że w ciąży się zatrzymuje płyny, ale wzrost wagi aż o 20kg na tym etapie może być niepokojący. Moja znajoma tak miała, spędziła kilka dni w szpitalu i jakoś jej pomogli zredukować to zatrzymywanie wody.

reklama
Kacha, wydaje mi się, że powinnaś porozmawiać z lekarzem - bo jeżeli jesteś opuchnięta to może problemem nie jest tycie w sensie gromadzenia tkanki tłuszczowej, ale zatrzymywanie wody w organizmie. Wiadomo że w ciąży się zatrzymuje płyny, ale wzrost wagi aż o 20kg na tym etapie może być niepokojący. Moja znajoma tak miała, spędziła kilka dni w szpitalu i jakoś jej pomogli zredukować to zatrzymywanie wody.

dokładnie :tak: dostajesz wtedy 3 razy na dobe taka tabletke po kturej duuuuuużo siusiasz ..jstes na obserwacji i monitoruja twoja wagę .

L4dY-bIrd musze spróbowac tej Twojej kaszki:-)
A ja znam fajny przepis na napój sycący....
-Biszkopty zmiksowac
-dodać mleko ciepłe
-łyżeczkę nutelli i wymieszac ;-) Pycha!!!

ale o pysznościach mówicie:shocked2: ja z gorących napoi to herbatka - melisa z pomarańczą:sorry2: oczywiście bez cukru pychaaaaaaaaaaaaaaa:-D

A ja wlasnie zajadam kawalek czekolady...:zawstydzona/y:

Ale mam postanowienie - od soboty ograniczyc slodkosci do minimum...

W poniedzialek wazylam sie u lekarz i... o zgrozo! 9 kg na + juz mam...

A ja mam na raz tubkę mleka skondensowanego:baffled:. I tak od tygodnia, ciekawe ile kilosków na plusie, dowiem się jutro:-).

Staję codziennie na wagę, wpadłam dosłownie w nałóg, ale dzięki temu jak tylko za dużo nabieram zaczynam się ograniczać i waga wraca do normy.
Z dzisiejszego pomiaru wynika że mam 7,5 kg na "+" (28 tydzień), więc chyba nie jest tragicznie:-p Żeby tak do końca jeszcze dugie tyle maksymalnie przybyło było by super. Za to brzuszek ciągle rośnie i 100 cm przekroczyłam napewno:baffled:. W biuście 105 cm, więc kwalifikuje się napewno na miseczkę D.;-)

A ja tyję ale brzuszka nie mam jakiegoś pokaźnego. Mam 92cm. W sumie to dopiero 25 tydz, ale już od 2 tyg ciągle ta sama cyfra. Tak jakby dzidzi w ogóle nie rosło. A ja w sumie to chciałabym żeby brzusio był duży. Przecież poto jet ciąża żeby obnosić się ze xswoim pięknym dużym brzuchalem :)

reklama
L4dY-bIrd musze spróbowac tej Twojej kaszki:-)
A ja znam fajny przepis na napój sycący....
-Biszkopty zmiksowac
-dodać mleko ciepłe
-łyżeczkę nutelli i wymieszac ;-) Pycha!!!

To ja dorzuce swoj przepis na sycacy napoj: jogurt bez cukru + banan (najlepiej taki juz mocno dojrzaly) + cynamon + kosteczka cukru trzcinowego (jak juz ktos musi cukrowac) i zmiksowac. Ja jestem w stanie wypic caly dzbanek, choc nawet jedna szklanka starcza na kilka godzin uczucia sytosci :-) a jakby dodac biszkopta to byloby jeszcze lepsze! Sprobuje :-D

Do góry