reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kilogramy i centymetry na +

Kacha, wydaje mi się, że powinnaś porozmawiać z lekarzem - bo jeżeli jesteś opuchnięta to może problemem nie jest tycie w sensie gromadzenia tkanki tłuszczowej, ale zatrzymywanie wody w organizmie. Wiadomo że w ciąży się zatrzymuje płyny, ale wzrost wagi aż o 20kg na tym etapie może być niepokojący. Moja znajoma tak miała, spędziła kilka dni w szpitalu i jakoś jej pomogli zredukować to zatrzymywanie wody.

reklama
Kacha, wydaje mi się, że powinnaś porozmawiać z lekarzem - bo jeżeli jesteś opuchnięta to może problemem nie jest tycie w sensie gromadzenia tkanki tłuszczowej, ale zatrzymywanie wody w organizmie. Wiadomo że w ciąży się zatrzymuje płyny, ale wzrost wagi aż o 20kg na tym etapie może być niepokojący. Moja znajoma tak miała, spędziła kilka dni w szpitalu i jakoś jej pomogli zredukować to zatrzymywanie wody.

dokładnie :tak: dostajesz wtedy 3 razy na dobe taka tabletke po kturej duuuuuużo siusiasz ..jstes na obserwacji i monitoruja twoja wagę .

L4dY-bIrd musze spróbowac tej Twojej kaszki:-)
A ja znam fajny przepis na napój sycący....
-Biszkopty zmiksowac
-dodać mleko ciepłe
-łyżeczkę nutelli i wymieszac ;-) Pycha!!!

ale o pysznościach mówicie:shocked2: ja z gorących napoi to herbatka - melisa z pomarańczą:sorry2: oczywiście bez cukru pychaaaaaaaaaaaaaaa:-D

A ja wlasnie zajadam kawalek czekolady...:zawstydzona/y:

Ale mam postanowienie - od soboty ograniczyc slodkosci do minimum...

W poniedzialek wazylam sie u lekarz i... o zgrozo! 9 kg na + juz mam...

A ja mam na raz tubkę mleka skondensowanego:baffled:. I tak od tygodnia, ciekawe ile kilosków na plusie, dowiem się jutro:-).

Staję codziennie na wagę, wpadłam dosłownie w nałóg, ale dzięki temu jak tylko za dużo nabieram zaczynam się ograniczać i waga wraca do normy.
Z dzisiejszego pomiaru wynika że mam 7,5 kg na "+" (28 tydzień), więc chyba nie jest tragicznie:-p Żeby tak do końca jeszcze dugie tyle maksymalnie przybyło było by super. Za to brzuszek ciągle rośnie i 100 cm przekroczyłam napewno:baffled:. W biuście 105 cm, więc kwalifikuje się napewno na miseczkę D.;-)

A ja tyję ale brzuszka nie mam jakiegoś pokaźnego. Mam 92cm. W sumie to dopiero 25 tydz, ale już od 2 tyg ciągle ta sama cyfra. Tak jakby dzidzi w ogóle nie rosło. A ja w sumie to chciałabym żeby brzusio był duży. Przecież poto jet ciąża żeby obnosić się ze xswoim pięknym dużym brzuchalem :)

reklama
L4dY-bIrd musze spróbowac tej Twojej kaszki:-)
A ja znam fajny przepis na napój sycący....
-Biszkopty zmiksowac
-dodać mleko ciepłe
-łyżeczkę nutelli i wymieszac ;-) Pycha!!!

To ja dorzuce swoj przepis na sycacy napoj: jogurt bez cukru + banan (najlepiej taki juz mocno dojrzaly) + cynamon + kosteczka cukru trzcinowego (jak juz ktos musi cukrowac) i zmiksowac. Ja jestem w stanie wypic caly dzbanek, choc nawet jedna szklanka starcza na kilka godzin uczucia sytosci :-) a jakby dodac biszkopta to byloby jeszcze lepsze! Sprobuje :-D

Do góry