reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KILOGRAMKI

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Powracam do tego temaciku, bo chyba mam największy brzuch z Nas:)
Wczoraj zmierzyłam rano swój brzusio i ...... 108 cm
A na lekarzowej wadze przybyło kolejne 2,5 kg, czyli razem od poczatku 14 kg.I co Wy na to?I to wszystko z przodu!

Lidijka masz co dźwigać
U mnie od początku przybyło 6 kg

Lidijka ja od początku przytyłam 13 kg. Czuję się jak słonica i zaczynam się obawiać czy kiedykolwiek to zrzucę?????? Witam w klubie grubych  :laugh:

Ja właśnie się zmierzyłam i zważyłam... w pasie 108 cm, i 8 kg do przodu

A ja się nie mierzę, bo mam metr tylko do 100 cm. Przynajmnij tym się nie stresuję.
A z wagą bywa różnie, w zależności od tego, gdzie się ważę. Najwięcej ważę na mojej, najmniej na wadze u gina, takiej, co w szkołach nas zawsze ważyli i mierzyli, więc tej wagi się trzymam. Średnio wychodzi mi teraz 10 kg do przodu. Aż strach się bać.

Idzia-Ty chuderlaku zrób coś albo zjedz coś, bo nam zaniżasz statystykę!!!!
Ach zeby tak szło,nie?
Ja jem normalnie i średnio 2,5 kg co miesiąc do przodu. Tak już ma być i juz.
Chodze wolniej, duuużo wolniej, z samochodu jeszcze daję rade wysiąść sama,w łóżku też jeszcze jestem samodzielna tzn. chodzi o zmiany boczku, wstawanie itp. hi,hi!
Ale w Nowy Rok jak wracaliśmy od teściów i dałam duzego kroka żeby ominąć zaspę śniegową to gdyby nie Michu, to bym zaliczyła glebę w dodatku na brzuchu. No i już odłożyłam w kąt butki na obcasie i nie ubiore ich w tą pogodę. Bo to nasze miasto powiatowe dycht nic nie odśnieżone. Ja 27 lat mieszkałam na wsi i teraz nie widzę różnicy w kwesti odśnieżania.

lidijka - moze nie wszystkie was dogonie ale jeszcze troszke przytyje - tak bylo w I ciazy; mysle ze do 10 dobije :)
i moje apetyty nic tu nie pomoga :) codziennie pije kawke z czyms slodkim, slodkie jem tez wieczorem; jadam codziennie cieple posilki :) i tak juz mam :) ale wim ze nawet z 25 kg extar pdczas ciazy mozna powrocic do swojej figury - wiec bede za nas wszystkie trzymac kciuki po porodzie ;)

reklama
Idziu napewno niektóre z nas dogonisz z wagą.Ja od początku ciąży przytyłam niecałe 10kg.I co śmieszniejsze brzuszek mam jeszcze dość mały ale za to mam dupcie większą. :):):):):)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry