Idzia-ja tez mam hemoroidy,to swinstwo wylazlo mi po porodzie,bylo ogromne,az polozna sie dziwila ze takie wielki 3 jezory mi wystaja. zaczelam stosowac masc posterisan (sa tez czopki) i jest rewelacyjna. po kazdym siusiu,myje himki,osuszam i smaruje ta mascia do tej pory i himki sa juz malutkie (do konca nigdy sie nie wchlona).naprawde polecam.najwazniejsza to jest higiena himkow i dbanie o nie bo problem ten zostaje juz na cale zycie.mojej mamie tez wyszly po porodzie i ma caly zcas,wystarczy ze troche przeziebi sie tam (np.siadajac na betonie,czy np. jak ostatnio wyszla na balkon w spodnicy i ja zawialo i juz problem jest-bola i nie moze siedziec.) i kupki tez sa wazne,znaczy zeby robic czesto bo potem tak jak ja nie robilam kilka dni to jak mnie przypilo to myslalam ze rodze ponownie,darlam sie z tego kibelka jak wsciekla,maz myslal ze mnie ktos rozdziera.i ja juz jak 3 dni nie robie kupki to czopki ida w ruch. aha,bralam tez na pocztaku czopki hemocal (chyba taka nazwa),mozna stosowa karmiac piersia i byly niezle ale ta masc to cudo!!!