reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KILOGRAMKI

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Idzia ja slyszalam zeby zapazyc a nastepnie wacikiem wycierac hemoroidy, albo tak jak pisze Kosmi nasiadowke. Podobno szybciej sie wchlaniaja. Mnie pupa strasznie bolala w szpitalu i polecila mi to dziewczyna ktora miala hemoroidy poporodowe, u mnie poprostu bol byl zwiazany z parciem i ta nieprzyjemna dolegliwosc sama ustapila po paru dniach, wiec nie wiem jaki kora odnosi skutek, ale moze warto sprobowac.

reklama
Dziewczyny strasznie Wam wspolczuje- ja sie strasznie balam hemoroidow poporodowych i problemow z wyproznianiem ( nasluchalam sie od kolezanek ktore juz urodzily i niestety tez mialy te dolegliwosci ) u mnie z wyproznianiem chyba poszlo "gladko" dzieki temu ze bylam dluzej w szpitalu i musialam jesc to co szpital ma w menu :) no i pomoglo. Teraz unikam potraw smazonych, tlustych nie jem slodyczy i jakos sie udaje. Trzymam za Was kciuki zeby "te" problemy Wam sie skonczyly.

Jako ostatnio mamusia która sie rozdwoiła pochwale sie ile zostało mi kilogramków do zgubienia.Więc jest niecałe 13 na+

Mam nadzieje że to szybciutko mi zejdzie.A co do brzuszka to prawie nie mam żadne fałdki.

Idzia-ja tez mam hemoroidy,to swinstwo wylazlo mi po porodzie,bylo ogromne,az polozna sie dziwila ze takie wielki 3 jezory mi wystaja. zaczelam stosowac masc posterisan (sa tez czopki) i jest rewelacyjna. po kazdym siusiu,myje himki,osuszam i smaruje ta mascia do tej pory i himki sa juz malutkie (do konca nigdy sie nie wchlona).naprawde polecam.najwazniejsza to jest higiena himkow i dbanie o nie bo problem ten zostaje juz na cale zycie.mojej mamie tez wyszly po porodzie i ma caly zcas,wystarczy ze troche przeziebi sie tam (np.siadajac na betonie,czy np. jak ostatnio wyszla na balkon w spodnicy i ja zawialo i juz problem jest-bola i nie moze siedziec.) i kupki tez sa wazne,znaczy zeby robic czesto bo potem tak jak ja nie robilam kilka dni to jak mnie przypilo to myslalam ze rodze ponownie,darlam sie z tego kibelka jak wsciekla,maz myslal ze mnie ktos rozdziera.i ja juz jak 3 dni nie robie kupki to czopki ida w ruch. aha,bralam tez na pocztaku czopki hemocal (chyba taka nazwa),mozna stosowa karmiac piersia i byly niezle ale ta masc to cudo!!!

marta - dzieki :)
odbylam dzis konsultacje telefoniczne z moja gin i kazala mi wlasnie kupic ten posterisan - czopki i masc i stosowac oba naprzemiennie; jutro wiec ide do apteki dokonac zakupow ... mam nadzieje ze bedzie lepiej :)

rybcia - powodzenia w walce z kilogramkami :)

jak u was z apetytem?bo ja mam straszny,jadlabym na okraglo, w ciazy takiego nie mialam i efektem tego jest moj powiekszajacy sie brzuszek a 1 kg na plus a bylo juz tak pieknie,musze sie wziac za siebie koniecznie bo lato sie zbliza a ja nie mam zamiaru paradowac z brzuchem tylko chce miec plaski jak to bylo zaraz po porodzie.moze znacie jakies skuteczne cwiczenia

marta - ja tez mam okropny apetyt ... i jeszcze do tego ciagnie mnie strasznie do slodyczy - ale karmieni piersia swoje robi - trzymam wage jaka mialam przed ciaza :) ale cwiczenia sie przydadza tez bo mam oponke na brzuchu i trzeba sie jej p0zbyc ;D

reklama
Mi apetyt też dopisuje a tu do osiągnięcia wagi z przed ciąży zostaly 3 kg, ćwiczenia na brzuszek też by się przydały ale jakoś ciężko się zmobilizować

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry