reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy widać na USG płeć dziecka

U mnie w 16 tyg lekarz powiedzial ze to chlopiec, pozniej w 22 tyg inny lekarz potwierdzil, w 27 przy wypsie ze szpitala tez potwierdzili a pozniej moje lekarz w 30 tyg. wiec nie ma szans na pomylke;-)

reklama
Ja jestem w 10 tygodniu ciąży i robionego USG miałam w 5 tygodniu żeby potwierdzić ciążę, a teraz czekam na wizytę u lekarza i mam nadzieję że się doczekam i dowiem jakiej płci jest moje maleństwo, i mam nadzieję że to będzie dziewczynka :)

Jutro w końcu idę na długo wyczekiwaną wizytę u lekarza i zostanę skierowana na USG na które jeszcze poczekam ze 2-3tyg czyli będę w 15-16 tyg ale nie dowiem się niestety czy będzie chłopiec czy dziewczynka ponieważ w angielskim szpitalu gdzie będę miała robione USG nie mówią płci dziecka, także z ciekawością będę musiała poczekać aż do października bo wtedy będę w Polsce i zrobię sobie USG żeby się dowiedzieć.

Mi na usg genetycznym w 12 tyg lekarz powiedzial na 80% dziewczynka, potwierdzine w 16 tym, dzisiaj byłam na połowkowym 19 tydzien i 100% dziewczynka

U mnie w 16 lekarz zasugerował dziewczynkę, która przez wiele tyg nie chciała pokazać co chowa między nóżkami ;) dokładnie dowiedziałam się dopiero w 29 tyg, bedzie córeczka. Synek ujawnił się na usg połówkowym.

W pierwszej ciąży w 16 t.c. powiedział lekarz ze będzie chłopczyk i jest chłopczyk, teraz w 18 t.c. określił że dziewczynka-sprawdzimy w grudniu:tak:

W pierwszej ciąży lekarz pewny był dopiero w 20 tc. W drugiej ciąży chłopiec na 100% był widoczny w 11tc według Om:tak:(według usg to był 13tc, dużym chłopcem był i nadal jest:-D).

reklama
W 13t3d lekarz stwierdził wstępnie że chyba dziewczynka sugerując 3 kreseczki (USG 2D). Rzeczywiście wyglądało to jak żeńskie narządy "od dołu". Następne USG mam 1 września to będzie 18 tydzień więc już konkretnie powinno być wiadomo co i jak.

Do góry