reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kiedy ruchy maleństwa?

Boshe, jak się czuje czkawkę dziecka- ja nie mam pojęcia. Wszystko odczytuję jako ruchy.

A jeżeli chodzi o ruchy- to od jakiegoś czasu też kopniaków nie czuję, ale za to przesuwanie jakąś częścią ciałka po wewnętrznej stronie brzunia, jak najbardziej. Aż brzuch faluje. Z jednej strony jest to przyjemne, ale powoli zaczyna robić się bolesne.

reklama
moja Olcia jeszcze troszkę kopie ale robi to coraz rzadziej za to mocniej teraz już cały czas
czuje jej nóżki przesuwające sie pod skórą :laugh: miejsca to naszym małym już na bank brakuje
położna mówiła mi ze macica juz tak do góry nie bedzie podchodzić wiec wypycha ja nam do przodu ;)

No i racja że do góry już nie idzie, bo byśmy ją miały pod brodą ;D ;D ;D.
Też zauważyłam, że brzuszek idzie do przodu, choćby po tym jak ostatnio chciałam obciąć sobie paznokietki u nóg- to dopiero był wyczyn- na miarę księgi Gunessa- a jak się zasapałam przy tym :laugh:

Dokładnie Dytek pedicure to już mega wyczyn a jak do tego dochodzi malowanie paznokci to jest masakra
a tu piękną chce sie być ;D

Ja kopniaków czuję coraz mniej ale za to się wierci strasznie dzidzia :-) rozpycha się łokciami i kolanami :-) no i wystawia to pupę to nogę :-)

Karolla to ty jeszcze paznokcie u nóg malujesz :o :o :o :o Ja to się ciesze, że to zima i tak nie widac i sobie odpuściłam. A na obcinanie paznokci mam patent - stawiam nogę na brzeg wanny i jest o niebo lepiej. Polecam.

Karola maluje maluje bo mam bzika i lubie miec pomalowane i też na brzegu wanny to robie tak jak Ty ;)
a u rąk już zdjełam akryle i też teraz musze praktycznie co 2 dni malować bo lakier sie tak długo nie trzyma ale co tam
póki daje radę ;D przed porodem to chyba męża poproszę by mi u stóp pomalował a potem reszte lakieru bede
musiała sama z palców zmywać ;D

To aby pozazdrościć takiej sprawności. Ja jestem chyba za niska na takie akrobacje, bo z tym brzuszkiem zaczynam mieć powoli problem z posmarowaniem nóg balsam. Trochę śmiesznie to robię- przechylając się na boki ;D. Ale jakoś idzie.

Karolla przed porodem nie maluj paznokci. Nie wiem jak u stóp, ale u rąk lepiej mieć nie pomalowane. Tak na wszelki wypadek (czytaj cc). Bo do operacji nie można. Wtedy widać czy paznokcie nie sinieją.

reklama
popatrz w ogóle o tym nie pomyślałam a ostatnio jak babcie operowali to też kazali jej zmyć lakier (to chyba u nas rodzinne)
racja nie ma sie co wygłupiac w końcu to poród :)

Do góry