reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy ruchy maleństwa?

Ida nie martw sie tym w ogóle bo to czy sie czuje ruchy dzidzi to indywidualna sprawa nie bede sie powtarzac ale ja tez na początku czułam jakies nikłe ruchy
a jak dzidzia Ci dokopie to już nie bedzie odwrotu ! Zdaj relacje po USG!

reklama
Ja zaczęłam czuć ruchy ok 17 tygodnia, ale na początku nie mogłam uwierzyć, wydawało mi się że to na pewno nie tak się czuje i że to nie to, po kilku dniach dopiero zaczęło mnie dziwić, że tak co dziennie czuje to samo, więc to chyba nic z moim brzuchem, a potem coraz mocniej i wyraźniej.... Ida na pewno już niedługo poczujesz i rozmarzysz się na dobre przy każdym ruchu ;D Pozdruffka

ja podobnie jak Kasia poczulam miedzy 16 a 17 tyg to pierwsze moje dziecko wiec bylam w szoku....a pierwszy kopniak dostalam w 13 tyg nie moglam uwiezyc...ale lekarz powiedzial ze to mozliwe....teraz wiem ze to byl kopniak .....
do 22 tyg nawet mozna czekac na kopniaczki....

Do tej pory czułam niunię jako delikatne łaskotanie. Ale powiem szczerze wczoraj przez cały dzień tak mi zboksowała brzuch, że aż mnie lekko bolał. CHyba się dzidzi trochę urosło i ciasno zrobiła ;D

ojejku, moje mnie ostatnio podtrzymywało w przytomności na ortopedii, myslałam że zasnę bo zajęcia na 8:00 a ja nieprzyzwyczajona... a ono puk puk, buch buch i nie zasnęłam :) hyhy ;D

Moja Natalka właśnie teraz bombarduje ;Dmi brzuch!!! Teraz te ruchy są mocniejsze niż wcześniej!! :)Pewnie brakuje jej miejsca,żeby sie porządnie rozciągnąć :laugh: :)

Aśka to szok. Kopie czasem tak, że się budzę ze zdrętwiałymi palcami u prawej ręki, takie silne są te kopniaki. Czasem się zastanawiam, czy mi skóry nie braknie :D

reklama
No to faktycznie musi nieźle cię kopać - mnie kopie ale jeszcze umiarkowanie - czasem mocniej no ale nie aż tak żeby mi palce drętwiały ;D

Do góry