reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy ruchy maleństwa?

Moja dzidzia najbardziej lubi wieczorne kuksańce - okolo 21,22 jest taka rozbrykana że az miło. Dzisiaj widział program "mam tez lekarz" i mówili, że mamusiepowinny czuć dzidzie przynajmniej 10 razy w ciągu godziny - oczywiscie wtedy kiedy jest aktywna, a nie wtedy kiedy spi :laugh: Nie wiem tylko czy te pomiary dotyczą już nas, bo pokazywali pania w dośc zaawansowanej ciąży.

reklama
moje malenstwo w nocy spi spokojnie :-) kolo 8 a 9 rano czasem sie budzi pozniej po obiadku noi pod wieczor....kurcze takie teraz spokojne chociaz czasem mocniej mi dołozy kopniakiem ;-)

ale fajne te nasze maluszki!!!!  ;D wiedza co nam sie podoba! moja dzidzia zawsze rano na dzien dobry daje o sobie znac! jak sie do niej odezwe po przebudzeniu to witam mnie kopniaczkiem! :D ;D SUPER!
w nocy jest calkiem spokojnie, chociaz zdaza sie ze warjuje! nie mam mocnego snu wiec czuje co ten mały brzdąc wyprawia!
JUTRO JUZ ZOBACZĘ MÓJ SKARB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   ;D ;D ;D

co do ruchów 10 w ciagu godziny to dopiero w wysokiej ciąży, dostaje sie nawet takie kartki do wypelniania. zaznacza sie tam ile razy dzidzia sie rusza, tak zwane serie! ta kartka wtedy mowi czy wszystko jest ok! jak jest mniej niz 9 seri to trzeba koniecznie zglosic lekarzowi...

Gosia to czekamy jutro na relacje. Gosia a od kiedy juz te 10 ruchów - wiesz coś o tym? Bo ja jakbym sie uparła to pewnie 10 bym naliczyla, chocaż nie za każdym razem.

ale nie liczy sie pojedzynczych ruchow tylko serie. tzn. dzidzia sie rusza, nastepuje przerwa potem za jakies 10-15 min znowu zaczyna sie ruszac i to sie liczy jako 1 ruch. liczy sie od przerwy do przerwy.

reklama
i jeszce mala poprawka, te 10 ruchow liczy sie w ciagu dnia tak około 12 godzin np.od 9 rano do 9 wieczorem, wtedy zapisujesz na kartce i tak codziennie... :)

Do góry