reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy ruchy maleństwa?

reklama
Gosia - mowili że 10 w ciągu jednej godziny. Pamiętam jak bylam w pierwszej ciązy w szpitalu (to byl już 40 tydzień) i tam kazali liczyc 2 razy dziennie przez godzine - rano i popoludniu. i w kazdej sesji sprawdzali ile bylo ruchów. U mnie bylo sporo wiec nic nie mówili, ale na 100% 10 ruchów przez dzien to malo. No oczywiscie nie teraz, ale pod koniec to tak. zobaczysz jak mulszek prostuje nóżki tak w 8 miesiącu :laugh:

pewnie masz racje ale przeciez jak sie dzidzia rusza przez 10 seri a jedna seria moze trwac dlugo to wcale nie jest malo tych ruchów... :) ale wniosek jest jeden NIECH SIE NASZE MALENSTWA RUSZAJĄ ;) !!!!!!!!! BO TO PRZECIEZ NA ZDROWIE!!!!! :D ;D

Mnie gin tak samo mowil, jak Karoli.
Wybiera sie dwie godziny aktywnosci dziecka ( jedna przed poludniem, druga pod wieczor). W kazdej z tych godzin musimy naliczyc minimum 10 ruchow (licza sie podobno nawet delikatne musniecia) I nie jest wazne, czy dzidzia zda ten egzamin po 10 minutach, czy po calej godzinie. Wazne, zeby naliczyc. I gin mi mowil, ze to obowiazuje dopiero w trzecim trymestrze.
Ja sobie tak na probe liczylam przez 2 dni i zdajemy egzamin!!!!!!!!!!! :-)

Dziewczynki, moze mi ktoras powie, po czym mi moje malenstwo skacze. Mam wrazenie jakby kopalo mnie od srodka po szyjce macicy i to jest nieprzyjemne ;-(
Takie bardzo dziwne uczucie... I niestety po tym leci ze mnie wiecej sluzu i jest on jakby bardziej wodnisty....
Tez tak mialyscie??
Troche mnie to martwi, zwlaszcza w polaczeniu z tym, ze mam dzisiaj jakis twardy brzuszek.....

Kira,ja mam podobnie,pytałam o to gina,mówił,że jeżeli wydzielina jest przezroczysta lub biała,to wszystko w porzatku.

Dziekuje, Antko.... Z wydzielina sama w sobie to wiem, ze tak moze byc...
Ale zastanawi mnie dlaczego wiekszy jej wyplyw i rozwodnienie jest spowodowane przez te dziwne odczucia...
Mhm.... mam nadzieje, ze kopniaki w szyjke nie powoduja saczenia sie wod plodowych....
Dobrze, ze jutro mam usg, bo troche sie tym dzisiaj zaczelam martwic.

Kira25 mi tez tak male lubi skakac kiedys nawet mnie kulo az....ale wszytsko wporzadku powiedzial gin a wydzieline tez mam taka bardziej plynnaaaa i wiecej jej ale na USG wszystko ok bylo...nie martw sie
buziaki

Dziewczyny zazdroszczę wam że czujecie ruchy , ja wciąż jeszcze nic nie czuje :mad: jestem niespokojna z tego powodu ale jutro idę na USG i mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Pozdrawiam

reklama
Ja czasem czuje jak bejbis rozrabia, zwlaszcza wieczorem,ale nie tak czesto jak wy.

Ida7, nie przejmuj sie ze jeszcze nie czujesz dzidzi , to w koncu indywidualna sprawa.
Napisz potem jak po USG!

Do góry