reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy ruchy maleństwa?

ja się położyłam po obiadku na moment i zanim przysnęła to moje bejbi sprzedało mi całkiem mocne kuksańce pod żebro, nie wiem czy to możliwe ale dokładnie czułam w okolicy żebra jakby mi z łokcia ktoś od środka dawał ;)

reklama
A moje dziecko, jak śpimy z mężem w pozycji 'łyżeczki' - zazwyczaj to ja jestem obejmująca, a mąż leży w środku to dzidzia go tak skopie po pleckach, że rano go bolą :laugh:

Oj fajne te nasze opowiesci, kto, gdzie i jak mocno dostaje.
Ja mialam dzisiaj niezly ubaw, bo chyba do mojego psa dotarlo wreszcie, co sie swieci.
Polozyla sobie lebek na moim brzuszku (jest mala, wiec sie nie boje, ze pougniata dzidzie) i tak dostala, ze az jej ten kudlaty pysk podskoczyl :-) Siadla z wrazenie i zaczela sie przygladac na brzuch jak sroka w kosc. Potem go obwachala i juz spokojnie przytulila sie i znosila bez sprzeciwu dalsze kuksance :-)
Ja wierze, ze ona wyczuwa, ze tam mieszka ktos malutki :-)

Moje maleństwo jest niesamowite :D jak cała reszta z tego co czytam!!! ;D dzisiaj pościągałam z netu piosenki dla dzieci typu "puszek okruszek", "co powie tata" "a ja wolę moją mamę" itp i moje maleństwo fantastycznie na nie reaguje! jak się skończyły piosenki to zaczeła dawać mi znaki Ze jej chyba mało! ;) no to dalej ich słuchałam!!!! :D
swoją drogą fajnie tak sobie przypomnieć jak sama byłam ,mała i to były najlepsze piosenki na świecie! :D ;D
nawet mój mężuś sobie przypomniał i też śpiewał... ;D
ulubiona piosenka mojej dzidzi to "a ja wolę moją mamę!!! ;D DOBRY WYBÓR

;)jeszcze fajne jest "zuzia lalka nieduża" :laugh: "ogórek" i "bursztynek" :laugh: Moja dzidzia kopie, ale jakoś nieśmiało,czuję takie delikatne puk-puk od środka, ale ginek cały czas powtarza,że jest wszystko OK i na mocne kuksańce to muszę poczekać

taaaa, ja juz wiem, ze jak Malenstwo przyjdzie na swiat to sobie nie pospimy. Bo to, co ten Szkrabik wyprawia z nami w nocy to szok:) Od 21 zaczyna sie tak wiercic, szubrowac....w nocy jak tylko sie przebudze to czuje kopniaczki:) Jak sie zle poloze-bach! Dzisiaj od 5:40 caly czas sie smieje do siebie bo Gwiazdka jest niemozliwa...raz z prawej strony bach, raz z lewej...zalezy, gdzie ja odpukalam. Niesamowite! Nie sa to mcniachne kopniaki, ale wyrazne, wiec na bank to Dzidzia:) W ciagu dnia raczej spokojnie, odzywa sie jak jem:) Heheh, mam nadzieje, ze dzisiaj sobie popatrze, bo ma wizyte o 15:30:)
Pozdrowionoka :laugh:

Dziewczyny dużo tych ruchów czujecie?? Kurczę ja teraz jak siedzę to mnie kopnęła dzidzia już chyba z 10 razy:) takie uczucie jakby mi bańki powietrza pod skórą pękały:)))
No i tak rano z 10 po południu też kilka a największa jazda jest wieczorem:) Ale fajnie:)
Już dziś zobaczę dzidzię!!:)

Ja właściwie przez cały dzień czuje moją fasolke :laugh:,oczywiście z różną intensywnością.Nie zawsze są to kopniaczki,czasem to takie drobne ruchy,jakby sie przesuwała(trudno mi to opisać).Ale kiedy kłade ręke na brzuchu,to ona jakby to wyczuwa i wtedy mocniej dokazuje!!!!JAka ja jestem szczęśliwa!!!!! :)

reklama
Moja mała od rana sie budzi i zaczyna kopac w ciagu dnia raz słabiej a raz mocniej dokazuje, wieczorkiem jak sobie odpoczywam to mała
zaczyna tańczyc ale w nocy jest grzeczna nic nie czuje tylko jak zasypiam to pare razy uderzy na dobranoc i to wsystko moze
jako noworodek bedzie tez tak ładnie przesypiać nocki ;D ale mam życzonka!

Do góry