reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy ruchy maleństwa?

Mi ciężko przyzwyczaic się do spania na lewym boku, bo zasze spalam na prawym lub na brzuchu. Teraz klade sie na lewym, a gdy sie przebudze leze na prawym i tak w kolko.

A co do nocnych siuskow, to dalej wstaje min.3 razy, a nie piję wcale tak duzo i nawet na noc staram sie ograniczac picie napojów zeby tak nie biegac do toalety.

reklama
A ja piję mega dużo wczoraj kiedy wyszłam z kąpieli wypiłam jednym chaustem chyba z 500ml wody i w nocy ani razu nie wstałam
rano siusiu normalne wiec co sie dzieje z tymi hektolitrami wody które piję już sama nie wiem !! :)

Karolla moze gromadzi sie woda w cialku?
Mika ja tak samo wstaje po 2-4 razy w nocy dzisiaj w sumie prawie nie spalam...bo male sobie urzadzilo dyskoteke w brzusiu jak sie zerwalam do wc.... moje super wygodne wyrko robi sie co raz bardziej nie wyodne..... z poduszkami takie kombinacje wyczyniam juz....a dzisiaj jeszcze maz przyjezdza chyba na pododze bedzie spal ;-) a siusiamy duzo bo wydalamy swoje i malego siuski do tego ucisk na pecherz macicy robi swoje :-) ale dobrze ze czesciej latamy bo wtedy nie zalega mocz w pecherzu co jest bardzo nie zdrowe - naogladalam sie ostatnio dokumentalnych filmow o nerkach i takie tam.....
buziaki

oj mnie to ciezko obudzic w nocy, a ostatnio to zdarza mi sie wstawac zeby... sie czegos napic. Paranoja. W zyciu tyle plynow nie pilam.
A co do ruchow malenstwa, to na dobranoc puszczam malemu kolysanki, zeby go do takiej usypiajacej muzyki przyzwyczajac. No i co maly wtedy robi... zaczyna sie wiercic i krecic, nie wiem jak dlugo, bo mnie z kolei kolysanki skutecznie usypiaja. ;D

Myfa, ja slabo czuję jeszcze swoje dzieciątko, ale czasem mam wrazenie, że daje mi kopniaki w sam pęcherz. Czasami nie chce mi się siku, a tu nagle jakby ktos mi przywalil w pęcherz, biegnę do toalety, bo myslę ze nie wytrzymam, a tam prawie nic siuskow.

reklama
w porządku w porządku one tak mają raz dokazuja a raz nie ja z rana też nie miała sygnałów ale pod wieczór moja orkiestra zaczęła
ostro grac chyba na bębnach takmi waliła Olcia w brzunio teraz chyba znowu śpi zmeczyła sie recitalem ;)

Do góry