reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy ruchy maleństwa?

skoro gorzej ruchy odczowalne to moj wogole nie twardnieje z tego bym wnioskowaala bo ja czuje porzadne becki....
a na twardnienei brzuszka dobre jest lezenie mi pomaga....

reklama
Agulka dzieki. Mi tak 3 - 4 razy dziennie twardnieje. Zawsze z rana jak odprowadzam małego do przedszkola - taki poranny spacerek chyba niezbyt mi słuzy. a magnez tez łykam - asmag B 3x2.
No to dziewczynki - odpoczywac - ja w ramacg odpoczynku wczoraj rodzinkę zabralam do parku (super bylo) a dzisiaj idziemy na basen :laugh: :laugh: :laugh: mam nadzieję, że nie zaszkodzi.

Ja zrezygnowałam z magnezu skurcze i tak miałam co jakiś czas a na pleckach dokładnie pod łopatką wyskoczyła mi taka czerwona kaszka
wysypka w jednym miejscu i boje sie że to od nadmiaru magnezu brałam 2 tabl dziennie 500mg ale w feminatalu który łykam tez
magnez jest wiec moze to za dużo ??? Zobaczymy czy uczulenie zejdzie!

a ja lykam 2x 1 tabletce asmag b tak samo jak Karola7 przez 3 dni bralam po 2 tabletki 3 razy dziennie ale chyba mi nie sluzyly bo pogonilo mnie i z rana niedobrze mi bylo....

Myfa, lekarz przepisywał ci jakies tabletki, witaminy,magnez, czy sama bierzesz? Mi mój nic nie mówił ani nie sugerował, a czasami zastanawiam się, czy dostarczam maluszkowi wszystkiego co trzeba.

Nie wiem o co chodzi z tym twardnieniem brzucha...o problemy jelitowe, czy coś innego?

Napiszcie mi proszę jak odczuwa się te pierwsze ruchy, bo mi się wydaje, a może to moja wyobraźnia, że coś czuję, ale mój mąż się tylko uśmiecha. Chyba mi nie wierzy. Czuję coś w mniej więcej jednym miejscu, jakby kulka wypelniona wodą podbijała się od środka i uderzała bardzo delikatnie w dolną część brzucha. Czuję tak od czasu do czasu od trzech dni. Mój mąż twierdzi, że to tylko jedzonko mi się przesuwa.

Mika to już moze być twoja dzidzia ja wczoraj w kąpieli czytałam sobie gazetkę dla mam i nagle czuje uderzenia po prawej stronie
gazetę rzuciłam na podłogę ;D i rece na brzuch i jak dostałam dwa kopniaczki w dłon to aż mnie serducho ścisnęło
Mika wydaje mi sie że to już pierwsze nieśmiałe ruchy twojego maleństwa poczekaj tydz i bedziesz pewna że to na pewno nie jedzonko!!

Mika lekarz przepisal mi je, witaminki - mialam do wyboru wiec wzielam materne raz dziennie biore...spokojnie mozesz je brac spytaj sie lekarza czy mozesz jesli masz watpliowsci, magnez dostalam po tym jak powoiedzialam ze mnie w krzyzu pobolewalo i w pachwinach ale mysle ze to bardziej na twardnienie brzunia czasem...mialam brac 2 tabletki 3 razy dziennie az sie uspokoi brzuchol a pozniej profilaktycznie 2 razy dziennie po jednej i teraz tak biore plus ze nie dretwieja mi juz rece i noga mi sie uspokoila (jakies skurcze dziwne mialam) kwas foliowy biore dwa razy dziennie.....to juz na recepte.....poza tym nic nie biore.....ale nie martw sie jesli ci nic nie przepisal znaczy to ze wszystko jest idealnie mi sie morfologia pogorszyla wiec wtedy witaminki dostalam....a magnez bo uskarzalam sie na w/w rzeczy.....
pozdrowionka

reklama
Mam taką nadzieję Karolla. Zwłaszcza, że ja czuję te kopniaczki po prawej dolnej stronie, a wg ostatniego USG, po prawej stronie moj bejbuś ma nózki, a po lewej główkę. Ciekawa jestem, czy juz się odwrócił, bo twarz miał skierowaną do ziemi???

Myfa, mi tez pogarsza sie z wizyty na wizyte morfologia, ale jeszcze mieszcze sie w dolnych granicach

Do góry